Copy
View this email in your browser
E-krachtbal december 2017
 
 1. Beste wensen
 2. Dag van de jeugdtrainer krachtbal
 3. Registratie diploma's LO en Kiné
 4. Goed om te weten
 5. Minikrachtbal op volle toeren
 6. Familienieuws
BESTE WENSEN
2017 in een notendop:
Deze periode van het jaar is er klassiek een van lijstjes. Lijstjes met goede voornemens voor het nieuwe jaar, lijstjes van wat het voorbije jaar allemaal te noteren viel. Omdat dergelijke lijstjes lang kunnen uitvallen proberen wij hieronder een nieuwe formule in de vorm van een selectie van 12 - één per maand - in het oog springende KRACHTBAL-SPORT+ gebeurtenissen van 2017 (waarvan sommigen uitgebreider terug te vinden zijn in de vorige nieuwsbrieven) :
 • 1/1/2017 - Start van de erkende en gesubsidieerde multisportfederatie OKRA-SPORT+ vzw met de sportieve afdelingen KRACHTBAL-SPORT+, FALOS-SPORT+ , OKRA-SPORT+ 
 • 10/2/2017 - Kick-Off OKRA-SPORT+ in Brussel in aanwezigheid van o.a. afgevaardigden Sport-Vlaanderen, Kabinet Minister Muytters enz.. Cfr. promofilmpje
 • 3/3/2017 - Start cursus initiator krachtbal in Snellegem -14 (!) inschrijvingen.
 • 13/4/2017 - Vertrek deelnemers krachtbalstage, Frankrijk.
 • 28/5/2017 - Zonovergoten bekerfinales/kampioenenhulde/superstars jeugd in Temse.
 • 27/6/2017 - Start van de 25ste en meteen ook allerlaatste DAS beurs in Kortrijk. Door verdwijnen van de prov. sportdiensten verdwijnt dit event waar we jaarlijks present waren.
 • 1/7/2017 - Competitie 2016-2017 wordt afgesloten met een nieuwe record aantal leden (> 2350). Aantal mikraba's (= leden jonger dan 10 jaar) loopt op tot bijna 280! VERDUBBELING t.o.v competitie 06-07.
 • 16/8/2017 - We verwelkomen 2 nieuwe clubs in de competitie - Krachtbal Torhout en Meraki Aalst
 • 9/9/2017 -  Start competitie 2017-2018 met  stijging van het aantal ploegen in competitie (245) - KBC St. Michiels schrijft in met 19 - jawel negentien - ploegen, HO Beitem en KBK Ichtegem vervolledigen de top 3 met 16 ploegen.
 • 28/10/2017 - 2e dag van de jeugdtrainer krachtbal in domein Puyenbroeck in Wachtebeke
 • 20/11/2017 - Demotraining door Sporting Brugge voor delegatie uit Noord Ierland - Italië.
 • 13/12/2017 - Minikrachtbaltornooi in Overpelt = het tornooi dat in 2000 voor het eerst georganiseerd werd en de start  was van het succesverhaal van schoolkrachtbal op woensdagnamiddag! Ondertussen in Vlaanderen16 organisaties - meer dan 200 schoolploegen.
REGISTRATIE DIPLOMA's L.O. EN KINE
Sport Vlaanderen wil een inventaris maken van alle sportgerelateerde diploma's binnen de sportfederaties.
De gediplomeerden van de VTS kennen wij maar wij zijn erg geïnteresseerd naar de gediplomeerden L.O. en Kiné binnen onze federatie.
Als u een diploma LO en/of  Kiné behaalde en lid bent van onze federatie, zou u ons plezier doen door dat aan ons te laten weten.
Dat kan heel eenvoudig: klik hier voor registratie.
Dank alvast bij voorbaat.
DAG VAN DE JEUGDTRAINER KRACHTBAL
De 2e dag van de jeugdtrainer krachtbal 28/10 ll. was tof. Plaats van gebeuren was het erg mooie domein Puyenbroeck in Wachtebeke.
In de voormiddag stond het academische gedeelte op het programma dat onverwacht onderbroken werd door de stasecretaris - die moest vermijden dat men te lang stil zat op zijn stoel,  over de middag was er de pastamobiel en in de namiddag stond fun en praktijk op het menu.
360° foto klik hier

METEN IS WETEN
Naar gewoonte werd gestart met cijfermateriaal over het jeugdsportfonds krachtbal. Goede cijfers want het aantal jeugdspelers blijft in stijgende lijn gaan. Belangrijke opdracht voor de toekomst is het zorgen voor voldoende/goede begeleiding want als je meer jeugdspelers hebt, heb je ook een pak meer trainers/begeleiders nodig. Een flinke uitdaging maar geen onmogelijke opdracht.
Uiteraard werden ook de laureaten van een kidsclublogo (klik hier voor een overzicht) in de bloemetjes gezet (al ontbreken er hier enkele op de foto - ze waren wellicht al naar de pastamobiel ;-) - en werden tussen de clubs best/good practices uitgewisseld: hoe betrek ik ouders bij de jeugdwerking, wat doe je tegen drop-out,...

METEN IS (Z)WETEN
Sinds het jeugdsportfonds krachtbal worden de vaardigheden bij de jeugdspelers bij de clubs ook opgevolgd. Afstandswerpen en punch-back werpen zijn ondertussen goed ingeburgerd bij de clubs in het JSF en heel wat clubs hebben ondertussen een leerlijn uitgewerkt voor hun jeugdspelers. Wij hadden op de DVJT nog enkele leuke extra testjes in het aanbod met o.a. de T-test en het gebruik van apps bij evaluatie. Zo was voor de beep test vaak het ontbreken van een geluidsignaal/tijdsregistratie een probleem terwijl daar ondertussen een aantal apps voor bestaan. Voor de evaluatie van techniek selecteerden wij de gratis app Hudl technique: eenvoudig en toch performant. Ga vlug eens kijken in de app store.
                       
MULTIMOVE
Sport Vlaanderen promoot het project multi move en dat het zeer waardevol is, bewijst krachtbal Snellegem. In de zoektocht naar een nieuwe start van jeugdwerking binnen de club kwam men bij multi move terecht en met heel veel succes. Alexander D'hoore, initiator krachtbal en multi move begeleider, schetste mooi hoe de club het aanpakte en wat de absolute troeven zijn. In de namiddag konden de deelnemers ook nog in de praktijk kennis maken met een aantal leuke oefeningen en spelletjes. 

GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG
Naar aanleiding van de feiten uit andere sporten die uitgebreid aan bod kwamen in de pers, werd het vlaggensysteem in het kader van sport met grenzen opnieuw onder de aandacht gebracht. Er werd afgesproken om - als dat nog niet het geval was - in de club zeker een aanspreekpunt integriteit (API) te voorzien. Ook de federatie stelde met Nele Put een API aan waar men  (= API's van de clubs maar ook alle leden) terecht kan (nele.put@okrasportplus.be). Verder zijn op het inloggedeelte van www.krachtbal.be voor trainers/begeleiders krachtbal ook de fiches van het vlaggensysteem beschikbaar. Die fiches beschrijven een aantal situaties en de mogelijke aanpak.

Lekkere pasta a volonté op de middag zorgde voor nieuwe energie voor de namiddagsessie, een doorschuifsysteem met 3 leuke doe-activiteiten. Krachtballen zijn groter dan de doorsnee ballen gebruikt in de sport maar verdwijnen in het niets bij de KIN-BALL. Er werd flink gestreden voor de overwinning en ik vernam dat heel wat deelnemers achteraf behoorlijk stijf waren. Opmerkelijk: er werd blijkbaar volop gebruikt gemaakt van de krachtbaltaktieken en - technieken zoals doortoetsen van de bal en het schermvormen.
Naast kin-ball was er zoals hoger al vermeld ook een praktische sessie MULTI MOVE en enkele TEAMBUILDING activiteiten. (zie foto's) Heel erg leuk!
Een gezonde appel als tussendoortje zorgde dat het energiepeil niet te laag kwam en rond 16u30 kregen alle deelnemers een leuk aandenken en kon men - hopelijk geïnspireerd en moe maar tevreden - huiswaarts.
Bedankt aan alle aanwezigen voor de positieve en constructieve inbreng. Dank ook aan alle helpende handen die mee zorgden voor het vlotte verloop van de 2e DVJT. Op naar editie drie.
GOED OM TE WETEN
1/ Stage Frankrijk 2018
De stage in Frankrijk is in 2018 gepland in het verlengde weekend van OH Hemelvaart = 10 tot 13 mei 2018

2/ Welkomstgeschenk Krachtbal Torhout
Geert Bolle overhandigde de nieuwe krachtbalclub in Torhout hun welkomstgeschenk.
 
MINIKRACHTBAL OP VOLLE TOEREN
FAMILIENIEUWS
 • Op 11 september ll. werd Henri Luypaert geboren, zoontje van Andy Luypaert (Sporting Brugge) en Ilse Reybrouck.
 • Op 18 oktober ll. werd Léon Demuynck geboren, zoontje van Broes Demuynck en Liesbet Himpe (Grenskracht Menen)
 PROFICIAT !
 • Op 20 november ll. overleed Georgette Yde, grootmoeder van Kristof en Frederik Calleeuw.
 • Op 11 december ll. overleed Omer Vandenbruwaene, schoonvader van Monique D'hooge, grootvader van Jasmien Vandenbruwaene en Elien Vanbelle.
OPRECHTE DEELNEMING
Copyright © 2017 KRACHTBAL-SPORT+, All rights reserved.


Our mailing address is:
info@krachtbal.be

unsubscribe from this list 

Email Marketing Powered by Mailchimp