Copy
View this email in your browser
naar krachtbal.be
E-krachtbal april 2015
April is sinds enkele jaren de startmaand van de vele interscholentornooien in samenwerking met de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS). Hopelijk mogen wij alle scholen waar onze clubs op bezoek gingen ook effectief begroeten op één van de woensdagnamiddagen (zie latere nieuwsbrieven). 
De competitie valt ondertussen in zijn definitieve plooi. Voor sommigen is de titel al een feit, anderen strijden nog volop voor een prijs of het behoud.
Veel succes !
 1. SVS Tornooien
 2. Gezond sporten
 3. Initiatie in Molenschip Evergem
 4. Bekerfinales 31/5/2015
 5. Vriendjesdag bij KBC St. Michiels
 6. Paaseieren rapen bij Grenskracht Menen
 7. Paastornooi in Grote Brogel
 8. Beveren kampioen in 3ND
 9. KBC Edegem
 10. KBC St. Michiels zoekt...
SVS TORNOOIEN
Zoals hoger vermeld, is de aprilmaand ook "interscholentornooimaand". In samenwerking met SVS staan heel wat tornooitje gepland en ter ondersteuning van die tornooitje besliste de raad van bestuur opnieuw volgende:
 
"PROMOTIE:
Jeugdspelers die aansluiten na 1/3/2015 zijn niet alleen lid voor de competitie 2014-2015 maar ook voor de competitie 2015-2016". 

Op die manier is het voor de clubs mogelijk om de geïnteresseerde spelertjes mooie aansluitingsvoorwaarden te bieden. 
Voor alle informatie mbt de tornooien verwijzen wij naar de website van SVS schoolsport.be. Hieronder nogmaals het overzicht van de verschillende tornooien:
 • 22/4/2015 - secundair - in het St. Lodewijkscollege te Brugge (competitiekrachtbal) - 31 ploegen ingeschreven
 • 22/4/2015 - minikrachtbal op de terreinen van D&W Koekelare.(basisscholen – outdoor)  - 10 ploegen ingeschreven
 • 29/4/2015 – minikrachtbal in het Tempelhof in Brugge. (basisscholen – outdoor)
 • 13/5/2015 – minikrachtbal in Knokke. (basisscholen - outdoor)
 • 20/5/2015 – minikrachtbal in Ledegem. (basisscholen - indoor)
 • 20/5/2015 – minikrachtbal in Moorslede. (basisscholen - indoor)
 • 27/5/2015 – minikrachtbal in Aarschot. (basisscholen - indoor)
Zorg dat je er ook bij bent!!
GEZOND SPORTEN
Medische screening:
Binnen de krachtbalsport hechten wij sinds jaar en dag bijzondere aandacht aan gezond sporten. Als één van de weinige sporten in Vlaanderen verplichten wij onze sporters om jaarlijks een medische screening te ondergaan vooraleer een wedstrijdvergunning af te leveren. Een bewuste en gezonde keuze.
Doping
Je hebt het misschien (nog) niet opgemerkt maar er is nu ook een luikje 'gezond sporten' op www.krachtbal.be. Dit vooral naar aanleiding van de nieuwe regelgeving voor doping die sinds 1/1/2015 van kracht is.
Naast een link naar de gids voor de breedtesporter - dat zijn alle sporters die geen elitesporter zijn -  is er ook de link naar een zeer handige tool om op te zoeken of een geneesmiddel dat je neemt voor grote of kleine ongemakken al dan niet verboden substanties bevat. Je tikt gewoon de eerste letters van het geneesmiddel in en krijgt een duidelijk overzicht. Beslist eens doen want misschien zijn de neusdruppels die je gebruikt niet zo onschuldig als je denkt...als er een dopingcontrole zou zijn.

Verder best onthouden dat:
 1. je als breedtesporter normaliter enkel binnen wedstrijdverband of in een fitnesscentrum gecontroleerd zal worden.
 2. bij breedtesporters doorgaans enkel een urinemonster wordt afgenomen.
 3. je bij een dopingcontrole altijd aan de controlerende arts moet zeggen welke medicijnen je de laatste 7 dagen genomen hebt.
 4. je bij je dokter best meldt dat je sport in competitieverband beoefent. Hij zal je dan een alternatief geneesmiddel voorschrijven die geen verboden stoffen bevat.
 5. als er geen alternatief bestaat moet je een TTN (toestemming wegens therapeutische noodzaak) aanvragen. Enkel voor minderjarigen volstaat  een doktersattest.
 6. een TTN kan je proactief en retroactief aanvragen. Retroactief kan enkel als je in orde bent met puntje 3.
Voor de volledige uitleg verwijzen wij naar de hoger vermelde pagina. Say no to doping !! (JB)
INITIATIE IN MOLENSCHIP EVERGEM
Op 18/2 ll. verzorgde Eric Poppe een initiatie in het Molenschip in Evergem. De iets ouderen onder ons kennen 'de schipperschool' wellicht nog wel van hun opgemerkte deelnames aan het interscholentornooi (zie foto uit 1988 verder). Hieronder een kort verslag ingestuurd door Eric:
"De dag werd ingezet met een gezond uitgebreid ontbijt. Daarna kregen ze gedurende telkens een uurtje drie sporten aangeboden: krachtbal, basketbal en judo.
Het 5° en 6° lagere kwamen samen met 27 leerlingen terwijl daarna het 3° en 4° met resp. 17 en 16 leerlingen sporten.
Na een intensieve opwarming incl. aanleren correct uitvoeren nek- en rugworp organiseerde ik voor het eerst (!)in mijn krachtbalbestaan een krachtbalinitiatie.
Ik deelde de ploegen in snel tempo in volgens de maanden dat ze geboren waren. Het doelgebied was voldoende groot, zodat er zes spelers in konden.
De rest stond achter het doelgebied. Wie gegooid had werd telkens vervangen door een van deze spelers. Verder gebruikte ik de regels van het mini-krachtbal die ik op de website vond.
Tot mijn grote vreugde gingen de jongeren volledig op in het spel, ze vochten “met het mes tussen de tanden” tot de laatste seconde (bij het 5° + 6° leerjaar werd het 39 – 40!).
Het deed  me plezier dat het Molenschip weer even de draad met krachtbal opnam.
Lang geleden heeft het Molenschip op het Interscholentornooi in Brugge nog mooie prestaties geleverd. Het was spijtig dat de drijvende kracht van toen, de klastitularis van het zesde, de heer Geert Mortier er wegens gezondheidsredenen niet bij kon zijn. Na dat ik IN zijn klas (!) op het bord had uitgelegd wat krachtbal was, ging Geert er 100% voor en volgde hij zelfs de cursus initiator krachtbal.
Als je toevallig iemand van de leerlingen van toen “tegen het lijf” loopt, denken ze nog dankbaar terug aan die tijd met het Evergems interscholentornooi, het Interscholentornooi in Brugge en zelfs op het Molenschip werd een tornooi georganiseerd met “echte” scheidsrechters…"
BEKERFINALES 2015
De bekerfinales 2015 gaan door op zondag 31 mei 2015 op de sportterreinen van Noordster Dudzele.
Naast de bekerfinales voor alle categorieën en de bekendmaking van de speler/speelster/belofte van het jaar (ronde 1 op de middag / einduitslag tijdens kampioenenhulde), is er ook de huldiging van de kampioenen van 2014-2015.

WIE WORDEN DE NIEUWE SUPERSTARS
Net als vorig jaar is er ook opnieuw afstandswerpen (superstars) en punchbackwerpen voor de jeugd.
Om het geheugen even op te frissen, hieronder de records:

Uiteraard willen wij graag ook u en uw familie verwelkomen.
Tot dan !!
CLUBS IN DE KIJKER
VRIENDJESDAG BIJ KBC ST. MICHIELS
 
WAT ALS
we nu eens maart ‘vriendjesmaand’ noemen ….
Dan konden alle mikraba’s van KBC Sint-Michiels LIVE hun favoriete sport tonen en uitleggen aan hun vriendjes !
Dan konden die vriendjes meespelen met loopspelletjes, balspelletjes en wedstrijdjes in supercoole thema’s zoals Jungle, Superhelden, Alles met een bal en de natuur : sissen als een slang tussen de kegeltjes in een parcourtje, ‘vliegensvlug’ sprinten als spiderman, bal in hoepels gooien en naarstig als mieren de ballen heen en weer over het plein brengen…… dit alles onder leiding van de Fantastic Four (de trainers :-) ).
Dan konden die trainers moe maar voldaan de vele vriendjes uitwuiven met een kleine attentie na een drukke maar geslaagde vriendjesmaand : woensdagen van 22 tot 26 mini-krachtballers waren geen uitzondering !
En dan vooral mogen we zo’n kleine tiental nieuwe mikraba’s verwelkomen in onze grijs-rode krachtbalfamilie !
Wat als maart een vriendjesmaand was ……. dan doen we het volgend jaar zeker opnieuw ! (door Sandra Vandenbroucke)
PAASEIEREN RAPEN BIJ GRENSKRACHT MENEN
Zaterdag 4 april was het al van ’s morgens vroeg een drukte van jewelste op ons krachtbalveld.  Ondanks het druilerige weer had de Paashaas toch tijd en goesting gevonden om langs te komen met een resem lekkers voor de kleinsten.  Het was zoeken en rapen voor de kleinsten tot groot jolijt van de mama’s, de papa’s en …de paashaas. (door Luc Demeulenaere)
EERSTE TITEL VOOR BEVEREN
Dit weekend is voor het eerst in ons 31-jarig clubbestaan een krachtbalploeg kampioen geworden. Na de verloren bekerfinale van vorig jaar tekenen de dames voor een absoluut hoogtepunt in de clubgeschiedenis als nieuwbakken kampioen in 3de nationale dames. Dank zij PR-verantwoordelijke Peter Vandermeulen haalden wij gisteren zondagavond zelfs het regionaal TVsportnieuws. Nieuws op TV Oost gemist?  Klik hier  
Wie hen nog aan het werk wil zien moet op zondag 19 april 2015 om 11.00 uur in de Eeckhoutdriesstraat  (in Temse) komen kijken op de krachtbalterreinen van KBK Temse in de kwartfinalewedstrijd van de krachtbalbeker lagere dames tegen Noordster Dudzele. (door Dirk Bosman)
PAASTORNOOI IN GROTE BROGEL
De combiploeg met spelers uit verschillende ploegen won tegen PJ Kaulille na een spannende wedstrijd. Na de reguliere speeltijd stond het 22 – 22, na vrijworpen won de combiploeg met 25-24. KBC St-Michiels is derde en Molenkracht Bree vierde.
Bij het dorpskrachtbal was de familie Claes de beste van de 8 deelnemende ploegen. (door Willy Raemaekers)
KBC EDEGEM
Beste Krachtballers,
Nog een match tegen een bevriende club en dan zit het seizoen voor Edegem erop.
Een seizoen van winst en verlies, maar vooral een seizoen van sportiviteit.
Na de wedstrijd was het steeds wat napraten, maar plezier nam steeds de bovenhand.
We kijken al uit naar het nieuwe seizoen!
Aan alle krachtballers wenst Edegem een zomer vol met zon,
Toon Berghmans (voorzitter KBC Edegem)
KBC ST. MICHIELS ZOEKT TRAINER
Voor het seizoen 2015-2016 is KBC Sint-Michiels op zoek naar een trainer/coach voor zowel de heren als de dames hogere afdeling. We staan open voor zowel mensen binnen als buiten de club. Wie zich hiervoor geroepen voelt en zich kandidaat wenst te stellen mag steeds contact opnemen met
 • Lisa De Mey (0496/15.24.28, lisa.de.mey@gmail.com) of
 • Dirk Timmerman (0472/76.60.18, dirk.timmerman1@telenet.be).
(ingestuurd door Lisa De Mey)
Copyright © 2015 VKBF FALOS krachtbal, All rights reserved.


Our mailing address is:
info@krachtbal.be

unsubscribe from this list  update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp