Copy
View this email in your browser
E-krachtbal oktober 2015
De competitie is ondertussen 2 maanden oud en stilaan zie je hoe de competitiekaarten geschud zijn. Bij de heren wordt het in de hoogste afdeling wellicht een tweestrijd tussen Jabbeke en Male, beiden top op heden ongeslagen. De onschuldige hand trok deze topper ook nog eens in de voorronde van de bekercompetitie. Lekker smullen van topkrachtbal!
Bij de dames ziet het er naar uit dat niemand in staat zal zijn om KBC Royal St. Michiels naar de kroon te steken.
Bij de jongeren ligt de focus niet op resultaten maar op ontwikkeling en fair play. Zo introduceerden we bv. de fair play beker en de eerste resultaten zijn zeer bemoedigend.  Heel wat ploegen/clubs halen wekelijks de maximumscore en dat is fantastisch. In een van de volgende nieuwsbrieven geven wij een overzicht.
Terwijl we positief bezig zijn: we doen het ook vrij goed op vlak van ledenaantallen. In dit nummer vindt u enkele top tienen terug en daarbij valt op dat waar vroeger enkel de nummer één meer dan 100 leden had, er nu 8 clubs in de top tien boven de honderd leden uitkomen. We zijn ook met meer mikraba's dan ooit tevoren (foto = mikraba's 31102015 in Sporting)! Super! Volhouden! Verder doen!

Wat onze facebook 'likes' betreft: we hadden op 500 gehoopt tegen deze nieuwsbrief maar zijn gestrand op 412. Een mooie stijging toch maar hopelijk halen we - met uw hulp - de 500 voor eind 2015.
Veel leesgenot. (JB)
MINIKRACHTBAL BEVEREN
Op woensdagnamiddag 7 oktober organiseerde de Beverse sportdienst in samenwerking met de Vlaamse Krachtbalfederatie en de Beverse krachtbalclub Z.A.K. Beveren voor de negende opeenvolgende maal een minikrachtbaltornooi voor de Beverse basisscholen.
De leerkrachten lichamelijke opvoeding van 7 Beverse basisscholen hadden hun leerlingen van het vierde en vijfde leerjaar klaargestoomd om op het tornooi aan sporthal De Meerminnen tussen 13.30 uur en 16.00 uur 51 wedstrijdjes op 6 krachtbalterreintjes te spelen.

In 3 reeksen met in totaal 23 krachtbalploegjes werd een onderlinge competitie afgewerkt en in goede banen geleid door scheidsrechters van de Beverse krachtbalclub, geassisteerd door scheidsrechters uit Brugge en Sint-Amands. Even werden de organisatoren opgeschrikt doordat de krachtbalploegjes van De Oogappel uit Vrasene niet tijdig ter plaatse geraakten, maar met een half uurtje vertraging konden ook zij  hun wedstrijdjes afwerken.
In de meisjesreeks speelden de 6 ploegjes een competitie tegen elkaar. Sint-Lodewijk verloor slechts één wedstrijd met 4 – 9 tegen de reekswinnaar, de meisjes van De Oogappel, Vrasene. Zij kregen om 16.00 uur dan ook de beker uit handen van schepen van Sport, mevrouw Katrien Claus.
De 10 ploegen van het vijfde leerjaar werden in twee reeksen verdeeld en de reekswinnaars OLVG Melsele en De Zonnepit uit Vrasene maakten dan in een onderlinge finale uit wie de beker van het 5de leerjaar zou krijgen. In die finale trok OLVG Melsele het laken naar zich toe met 9 – 6 en bekroonde zo de eerste deelname meteen met bekerwinst!
Bij de 7 ploegjes van het 4de leerjaar werd er in een voorronde gewerkt naar de verdere rangschikking. Na twee halve finales kwamen de ploegen van De Zonnepit, Vrasene en De Droomwolk, Kieldrecht als winnaars naar de finale.  In die finale won De Droomwolk de derde en laatste beker met een eindstand van 17 – 10.
De organisatoren blikken met tevredenheid terug op deze negende editie, alleen het miezerige weertje tijdens de wedstrijden kon veel droger en beter, maar dat zal hopelijk voor de jubileumeditie van het volgende schooljaar in orde komen (ingestuurd door Dirk Bosman)

Foto's en info over de andere minikrachtbaltornooien kan u terugvinden op www.krachtbal.be
BIJSCHOLINGSDAG 11 NOVEMBER 2015
Op de bijscholingsdag van 11/11 e.k. staat ook minikrachtbal op het programma. Inschrijven kan nog via de site maar snel zijn is de boodschap want enkele sessies zijn al volzet.
TOP TIENEN
Het is een traditie geworden dat wij rond deze tijd een idee geven van de grootte van onze clubs (er kunnen sinds de momentopname al spelers bij gekomen zijn). In de lijstjes hieronder ziet u dat een aantal clubs meer dan 100 leden halen. Meer nog 't Klaverken Buggenhout flirt nu zelfs met de 100 grens wat jeugdspelers alleen betreft. Super! Doe met z'n allen zo verder! Toch even speciale aandacht voor de scholieren want daar zien we een kleine dip. Vermijd drop-out door van uw club een bruisende, leuke vereniging te maken met aandacht voor het sportieve (trainen, wedstrijden,...) én het extrasportieve (randactiviteiten, vriendschap,...).
Het jeugdsportfonds blijkt stilaan zijn vruchten af te werpen. We zien bv. dat het aantal clubs zonder jeugd daalt want recent sloten enkele clubs voor het eerst sinds lang opnieuw jeugdspelertjes aan en dat is supertof natuurlijk. @clubs-zonder-jeugdwerking: volg hun voorbeeld !! Wij helpen u graag op weg!

Interpretatie van de lijstjes voor wie niet vertrouwd is met krachtbal: 4 spelers vormen een ploeg!
 
  Club Totaal jeugd
1 t Klaverken Buggenhout 163 90
2 KBC St. Michiels 131 58
3 D&W Koekelare 127 49
4 t Botterken Baasrode 125 52
5 H.O. Beitem 115 43
6 KBC Male 114 43
7 KBK Ichtegem 110 53
8 KRB Loppem 105 41
9 Avanti Lissewege 90 37
10 KRB Jabbeke 89 47
 
  Club MIKRABA
1 t Klaverken Buggenhout 49
2 KBC St. Michiels 26
3 Sporting Brugge 16
4 D&W Koekelare 14
5 KBK Ichtegem 14
6 KRB Loppem 10
7 Avanti Lissewege 10
8 KRB Jabbeke 10
9 t Botterken Baasrode 7
10 KBC Male 7
 
  Club PUPIL
1 KRB Jabbeke 14
2 t Botterken Baasrode 13
3 KBC St. Michiels 12
4 t Klaverken Buggenhout 10
5 D&W Koekelare 10
6 Avanti Lissewege 10
7 H.O. Beitem 8
8 KBC Opstal 7
9 Sporting Brugge 6
10 Atlas Varsenare 6
 
  Club MINIEM
1 KBC Heist 18
2 t Klaverken Buggenhout 17
3 H.O. Beitem 16
4 t Botterken Baasrode 15
5 KBK Ichtegem 14
6 Sporting Brugge 13
7 KBC St. Michiels 11
8 KBC Opstal 11
9 D&W Koekelare 10
10 KBC Male 9
 
  Club CADET
1 KBK Ichtegem 16
2 KBC Opstal 15
3 Sporting Brugge 13
4 KBC Male 13
5 KRB Jabbeke 12
6 t Botterken Baasrode 11
7 Avanti Lissewege 11
8 KBC Heist 9
9 D&W Koekelare 9
10 H.O. Beitem 6
 
  Club SCHOLIER
1 KRB Loppem 16
2 t Klaverken Buggenhout 10
3 KBC Male 10
4 H.O. Beitem 8
5 KBC St. Michiels 6
6 D&W Koekelare 6
7 t Botterken Baasrode 6
8 KRB Jabbeke 6
9 KBK Temse 5
10 Osiris Aalst 5
REANIMATIE VOLWASSENEN
Bekijk het filmpje door op de afbeelding te klikken.
Zuurstof is levensnoodzakelijk. Via het bloed geeft het lichaam zuurstof aan alle organen. Als het hart stopt met pompen, valt de bloedcirculatie stil. Hierdoor ontstaat in allerlei vitale organen een tekort aan zuurstof. De hersenen zijn hier bijzonder gevoelig voor. Start daarom bij een bewusteloos slachtoffer zonder ademhaling zo snel mogelijk met de reanimatie.
Reanimatie is de combinatie van hartmassages (30) en beademingen (2). De hartmassages zorgen voor een toevoer van bloed naar het hart en de hersenen. Door de beademingen blijft het circulerende bloed voldoende zuurstof vervoeren.
Bron: Rode Kruis - EHBO
IN DE KIJKER
KBC MALDEGEM-DONK KRIJGT MOOI GESCHENK
Onze accommodatie sluit aan op die van de voetbal van Maldegem-Donk (Excelsior) en die gebruiken regelmatig onze accommodatie voor hun activiteiten.
Als dank voor de goede samenwerking tussen beide clubs heeft Excelsior aan onze dames een matchbal geschonken (ingestuurd door Sandra De Love)
KBC OOSTDUINKERKE LAAT VAN ZICH HOREN
Met onze krachtbalclub van Oostduinkerke stonden we op het jongeren event Oostduinkerke for Kids. Hierop wordt een stuk van het dorp in een grote speelstraat omgetoverd. Die week was het de week van de sportclub daarom mochten de sportclubs niet ontbreken. We stonden er natuurlijk ook met de krachtbalsport. We lieten de kinderen en de nieuwsgierige ouders gooien met aanloop om te zien hoe ver zij raakten. Ze hadden drie kansen en de beste afstand werd genoteerd. De kinderen kregen een brevet mee met de best geworpen afstand. Met onze stand hadden we een zeer groot succes wegens het mooie weer en de toplocatie op het event. We kregen 200 kinderen warm om eens te gooien en enkele ouders die toch nieuwsgierig waren naar deze nog steeds minder bekende sport (ingestuurd door Lobke Dedrie)
NIEUWE SCHEIDSRECHTERS
Zij slaagden voor hun examen scheidsrechter krachtbal: Thibo Quaghebeur, Rik Verhelst, Henk Soulliaert, Charlot Van Bosstraeten, Robby Coulier, Sander Marchand, Maxim Logghe.
Proficiat !
't BOTTERKEN BAASRODE WINNAAR ROLL-UP
In de wedstrijd #bedanktscheids werd 't Botterken Baasrode uitgeroepen tot winnaar van de roll-up. Proficiat! Onze ontwerpers zijn volop bezig om er iets moois van te maken. Zodra alles klaar en uitgereikt is, hoort u het zeker.  
FAMILIENIEUWS
  • Op 9 oktober ll. overleed Johan Sys, bestuurslid van D&W Koekelare, vader van Maarten, Dieter, Toon Sys.
  • Overlijden Toine Maas: Toine en zijn zonen Danny en Jean-Pierre waren de laatste jaren door omstandigheden (o.a. de opname van Toine in het bejaardentehuis en het overlijden van Guido Schuermans, voor wie Toine jaren pleegvader was) wel wat van het krachtbal weg gegroeid.
    Maar Toine heeft door zijn stille, stipte en volgehouden harde werk op de achtergrond bijna twee decennia als bestuurslid maar ook als werkend lid op zijn manier ontegensprekelijk bijgedragen aan de topjaren die Kaulille als krachtbalclub heeft gekend.
    Ook de toenmalige voortgang van het krachtbal in Limburg lag hem nauw aan het hart, zeker wat de stimulans betreft voor het jeugdkrachtbal destijds.
    Een hele lange periode was Toine verantwoordelijk voor de kantinewerking:eerste daar en laatste weg en alles tip top in orde. Enz. enz.
    De huidige generatie krachtballers zal dat uiteraard minder bekend zijn, maar Toine heeft op zijn eigen manier ontegensprekelijk aan de vele topjaren van PJK Kaulille bijgedragen. Hij verdient daarvoor onze erkentelijkheid. (ingestuurd door Jef Vanbussel)
Copyright © 2015 VKBF FALOS krachtbal, All rights reserved.