Copy
View this email in your browser
naar krachtbal.be
Share
Tweet
Forward
E-krachtbal juni 2014
De competitie 2013-2014 is achter de rug, de titels behaald en de bekers uitgedeeld. Al bij al is de competitie rustig verlopen. De weergoden waren kalm en grote aardverschuivingen vielen er niet te noteren. Er was in heel wat reeksen toch wel wat spanning met testwedstrijden tot gevolg en het jeugdsportfonds had zijn impact. Lees er alles over hieronder.
Prettige (krachtbal) Vakantie.
BEKERFINALES 2.0
Dit jaar stond de VKBF zelf in voor de organisatie van de bekerfinales. Dat had wat praktische consequenties die achteraf als positief geëvalueerd werden. Zo werd voor het eerst de focus gelegd op de jeugd i.p.v. de oud-spelers nogmaals aan het werk te laten. De jeugdactiviteiten lokten heel wat deelnemers en de superstars in de verschillende categorieën toonden aan dat er heel wat talent schuilt in de jeugdrangen. Alle resultaten kan u bekijken op www.krachtbal.be
Dit zijn de superstars:
  • PUPILLEN: Max Nollet (KBC Heist) - 17 m 40
  • MINIEMEN J: Bram Kerkaert (KB Moerdamme) - 23 m 15
  • MINIEMEN M: Hanne Dyserinck (KRB Jabbeke) - 20 m 15
  • CADETTEN J: Guillaume Huyghebaert (HO Beitem) - 18 m
  • CADETTEN M: Ianke Vandevoorde (Klav. Buggenhout) - 21 m 65
  • SCHOLIEREN J: Jonathan D'Hoore (KBC St. Michiels) - 23 m 65
  • SCHOLIEREN M: Jasmien Vandenbruwaene (KBC St. Michiels) - 17 m 35
Nog nieuw was dat de overhandiging van de beker en medailles op het centrale podium plaatsvond. Ook dat werd positief onthaald en zorgde voor extra ambiance en mooie foto's.
Langs deze weg willen wij nog eens iedereen bedanken die meehielp aan de realisatie van deze mooie krachtbaldag.
Bij de bekerfinales zelf was er - naar gewoonte - een mix van spannende wedstrijden en laat ons zeggen overtuigende overwinningen. Hieronder een impressie van de bekerfinales. Alle foto's zijn terug te vinden op www.krachtbal.be.

De dag begon met een schitterende finale bij de PUPILLEN. KBK Ichtegem en KBC Heist demonstreerden en etaleerden hun kunnen gedurende de ganse wedstrijd. In de wandelgangen vernam ik dat coach Wim Decorte zijn team echt had klaargestoomd voor de match en dat bleek meteen.  Kobe Beernaert en Lennert Decorte hebben krachtbalbloed in de aderen en favoriet Heist werd meteen in de achtervolging gedrukt. Max Nollet scoorde - op 2 na - alle doelpunten voor zijn team Heist maar aan de rust stond Ichtegem 8-10 voor. Ook in de tweede helft gaf Ichtegem nog lange tijd de indruk meteen voor een verrassing te zullen zorgen maar toen er wat foutjes in het spel slopen, strafte Heist die koelbloedig af. Het bleef spannend tot op het einde maar overhaasting met enkele rugworpen deed Ichtegem uiteindelijk de das om. KBC Heist won de beker met 18-16. De toon leek gezet en het bewijs dat vroeg starten met krachtbal loont meteen geleverd. Heel wat van de spelertjes in de finale startten als mikraba en dat zag je. Er was niet alleen spanning maar er werd ook goed en mooi krachtbal gespeeld. Proficiat !
De MINIEMEN JONGENS van KRB Jabbeke en KBC Male maakten er ook al een leuke wedstrijd van. Thebo Vyncke en Tim Vandamme hielden Jabbeke tot aan de rust in het spoor van Male (9-10) maar na de rust grendelden de jongens van coach Marc Sevenhant hun doelgebied hermetisch af. Jabbeke scoorde nog amper 4 keer na de rust terwijl Roman Lamiroy en Kobe Sevenhant nog zevenmaal raak troffen. Eindstand 13-17.
De MINIEMEN MEISJES was een wedstrijd in de categorie 'duidelijke overwinning'. De meisjes van Sporting schoten uit de startblokken en Ichtegem moest naar adem happen. Bij de rust stond het al 4-11 en met rugworpen van Julie Souliaert, Poekie Van Caeneghem en Marie Demeulemeester haalde Sporting het vlot met 14-27.
De finale bij de CADETTEN JONGENS was dan weer een thriller tot het einde. HO Beitem startte het best en met doelpunten van vooral Remco Pollet stond het halfweg 7-9 voor. In de tweede helft had KBC Male een licht overwicht maar doelpuntenmakers Robbe Sevenhant, Matthias Pierar en in de slotfase ook Wannes Ceulemans strandden op één puntje. Eindstand 16-17 voor HO Beitem.
Bij de CADETTEN MEISJES en LAGERE AFDELING DAMES waren de winnaars een maatje te groot voor de tegenstanders. KRB Loppem kon niet op tegen het collectief van Klaverken Buggenhout ( ruststand 15-5, eindstand 26-12) en bii LD was bij Z.A.K. Beveren de afwezigheid van An Vandermeulen (reis naar Amerika) doorslaggevend. HO Beitem walste over de Beverse meisjes en Sien Goderis en Zoulika Leflere zorgden voor een 13-2 ruststand. Bij het eindsignaal had Eline Bosman het Beverse doelpuntenaantal verdubbeld maar dat was ruim onvoldoende om HO Beitem te verontrusten. Duidelijke eindstand: 21-4.
Ook bij de HOGERE AFDELING DAMES en de SCHOLIEREN MEISJES kregen we de verwachte winnaars. Altas Varsenare blijft alles winnen en Klaverken Buggenhout, met speelster van het jaar Hanne Stevens in de rangen, was kansloos tegen een goed geolied Atlas. Twee rugrworpen (Maxime Embo en Ann Traen) zorgden voor 13-7 bij de rust. Na de rust kon Varsenare rustig domineren, Buggenhout nooit dreigen. Eindstand 22-16. Bij de scholieren meisjes eenzelfde verhaal. KBC St. Michiels met Mara Barbiaux en Jasmien Vandenbruwaene aan het canon blies alle Ichtegemse tegenstand van het veld. Rust 15-6. Ook hier was de tweede helft een zegetocht van de bekerwinnaar. St. Michiels won gemakkelijk met 29-14.
De finale LAGERE AFDELING HEREN was de enige wedstrijd met verlengingen. Beide ploegen hadden er ook in de competitie al leuke wedstrijden van gemaakt maar Assebroek kon nu ook recruteren uit hun kampioenenploeg in provinciale en dat schudde de kaarten toch een beetje anders. St. Michiels was er niet gerust op maar kon rekenen op een secure Siebe Timmerman en een aartsgevaarlijke Fré Tamsin die met listige rugworpen uitpakte in de moeilijke momenten. Bij Assebroek toonde Jasper Sissau zijn kunnen en na 10-10 bij de rust en 20-20 na vijftig minuten moest alles dus in de verlengingen beslist worden. Siebe Timmerman besliste uiteindelijk met zijn 13e doelpunt van de match deze bloedstollende wedstrijd. Eindstand 23-22.
Bij de SCHOLIEREN JONGENS was HO Beitem favoriet nadat ze overtuigend wonnen van Jabbeke in de wedstrijd voor het algemeen kampioenschap. Het Beitemse aanvalsduo Kaisma Huyghebaert - Rinus Quaghebeur moest ditmaal echter zijn meerdere erkennen in de tandem Mathijs Logghe - Tomas Vandamme. Vooral laatstgenoemde speelde offensief een beresterke partij. Hij scoorde zowat van overal en kroonde zich met 19 van de 23 Jabbeekse doelpunten ook tot topscorer in de match. Matthijs Logghe was dan weer defensief goed op dreef tot wanhoop van de Beitemse aanvallers. Het verschil leek een paar keer op te zullen lopen maar Arne Verhelst zorgde met slimme rugworpen telkens opnieuw voor de aansluiting. Uiteindelijk trok Jabbeke toch het laken naar zich toe en werd het 20-23.
In de finale voor HOGERE AFDELING moest KBC Male proberen af te rekenen met het finalespook en dat lukte voor de 8ste keer op 10 finales niet. KRB Loppem had niets te verliezen en speelde defensief goed georganiseerd, offensief zonder franjes. Bart Garré was het cement dat het Loppemse blok tot een stevig geheel maakte en goed barragewerk van Nick Decorte deed het nog meer spoken in de hoofden van de Maalse aanvallers. Zonder de verdienste van Loppem te minimaliseren moet gezegd dat zowel Joos Anseeuw als Thimothy Compernolle onder hun kunnen speelden. Er waren flitsen jawel, maar de constante ontbrak. Bij de rust stonden de bordjes gelijk (9-9) en het kon de ganse wedstrijd alle kanten uit maar dé actie van de match besliste die meteen ook. In de laatste minuut opende Gellinck met een verre eerste worp, Devooght zorgde voor de knappe assist en Decorte werkte overhoeks met een verre rugworp af. Wat zo frappant was: Male verwachte de actie, maar stond perplex door de perfecte uitvoering. KRB Loppem won met het kleinste verschil 19-18. Of zoals men het in het FOCUS nieuws omschreef: een thriller.
REFERENDUM SPELER-SPEELSTER-BELOFTE VAN HET JAAR
Overtuigende winst van alle laureaten.
Bij de heren won Joos Anseeuw (KBC Male), bij de dames was Hanne Stevens (Klav. Buggenhout ) de laureate.
Bij de beloften volgde Tim Versyck (KRB Jabbeke) zichzelf op en was Amy Verbeeke (KBC Maldegem-Donk) bij de dames de duidelijke winnares.
Volledige uitslag van alle referenda  klik hier
JEUGDSPORTFONDS KRACHTBAL
Bij ons bezoek aan de clubs die deelnamen en -nemen aan het jeugdsportfonds konden wij enkele hoopgevende resultaten meegeven. Zo steeg het jeugdledenaantal bij de clubs in het JSF met ruim 30% en zien we bij nagenoeg alle clubs een toename van het aantal jeugdspelers. De subsidies werden ook hoofdzakelijk besteed aan kwaliteitsverhogende initiatieven zodat we tevreden mogen terugblikken op het eerste jaar van het jeugdsportfonds.
De uitdaging en opgave is meteen ook de gezette trend te bevestigen. Alvast nogmaals proficiat met de resultaten en doe vooral zo verder !!
KRACHTBAL INTERNATIONAAL
De stage in Saint-Symphorien sur Coise was aan haar 11e editie toe. Op 1 mei laatstleden vertrok een delegatie vanuit België richting Lyon. Met 3 minibussen konden we vlot de verplaatsing naar Saint-Symphorien sur Coise maken. We dachten dat we richting zon gingen, doch dat viel even anders uit. In de buurt van Lyon kwamen we in zware regenbuien terecht, met dikke hagelbollen erbovenop. Autoroute du soleil … nope.
Vrijdag deden we het rustig aan. We bezochten Lyon onder begeleiding van Charlotte en Joanna, 2 Franse speelsters. Zeker het bezoek aan het nieuwe stadsdeel was de moeite. Gelukkig bleef het bijna de hele tijd droog. ’s Avonds werden de eerste wedstrijden van het tornooi gespeeld, waarna enkele optredens plaatsvonden in de tent.
Zaterdag werd het tornooi verdergezet. Alles verliep vlot en in een opperbeste sfeer. De zon hebben we jammer genoeg minder gezien. Het bleef droog, maar bewolkt. De dames van Grenskracht Menen deden het prima, maar moesten in de finale nipt de duimen leggen voor één van de Franse ploegen. Een primeur voor de dames van Frankrijk, zij wonnen voor het eerst hun eigen tornooi bij de dames. 
België toonde zich wel het sterkst bij de heren. Zowel in de 3 kg als in de 4 kg reeks werd er gewonnen. De Belgen kregen de overwinning echter niet in de schoot geworpen. Het verschil bleef beperkt. En vooral in de 4  kg – reeks was het opmerkelijk welke evolutie de Fransen zowel verdedigend als aanvallend gemaakt hebben.
De verbroedering werd afgesloten met een eetfestijn en dansavond in de grote tent. Méér dan 200 personen waren aanwezig. 
Zondagmorgen waren we vroeg uit de veren om tijdig te vertrekken naar België. Ongeveer 8 uur later stonden we veilig en wel in Menen. 
Op naar de editie 2015 !!! (verslag Jan Osselaer)
FAMILIENIEUWS
* Op 9 mei ll. werd BAS Ruysschaert, zoontje van Tessa Ruyschaert geboren.
PROFICIAT !
Copyright © 2014 VKBF FALOS krachtbal, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp