Copy
View this email in your browser
E-krachtbal februari 2015
We zijn ondertussen een tijdje onderweg in 2015 en maakten al uitgebreid kennis met de grillen van de weergoden. Dat wil echter niet zeggen dat er geen krachtbal op het programma stond. Wat, waar en door wie? Lees er meer over hieronder, op www.krachtbal.be en onze facebookpagina. Volg ons op twitter.
 
 
KRACHTBAL IN SAMENWERKING MET S.V.S
Hieronder een overzichtje van de interscholentornooien krachtbal die begin 2015 op het programma staan.
Neem tijdig contact met de scholen in je gemeente of motiveer de jeugdspelers van je club om samen met hun vrienden/klasgenoten deel te nemen.
Inschrijven via schoolsport.be of via de turnleerkracht van de school !!!
 
Woensdagnamiddagen
1/ 25/2/2015 - krachtvolley - OLV Assebroek (indoor - min)
2/ 22/4/2015 - secundaire scholen in het St. Lodewijkscollege te Brugge (competitiekrachtbal) (min-cad-sch / outdoor)
3/ 22/4/2015 - minikrachtbal op de terreinen van D&W Koekelare.(basisscholen – outdoor)
4/ 29/4/2015 – minikrachtbal in het Tempelhof in Brugge. (basisscholen – outdoor)
5/ 13/5/2015 – minikrachtbal in Knokke. (basisscholen - outdoor)
6/ 20/5/2015 – minikrachtbal in Ledegem. (basisscholen - indoor)
7/ 20/5/2015 – minikrachtbal in Moorslede. (basisscholen - indoor)
8/ 27/5/2015 – minikrachtbal in Aarschot. (basisscholen - indoor)
 
De wedstrijden zijn op alle tornooien tussen + 13u30 en 16u00 gepland.
Zorg dat je er bij bent !!
Bezorg de jeugdspelers van je club een bijzonder leuke krachtbalnamiddag samen met de (school)vrienden.
Op 4 februari 2015 was er in Itterbeek ook al een tornooi minikrachtbal in samenwerking met de Stichting Vlaamse Schoolsport. Met 10 ploegen deden we één ploegje beter dan vorig jaar. Het viel op hoe enthousiast en sportief de leerlingen de vele wedstrijden afwerkten. Een dikke pluim !! Ook een pluim voor de medewerkers van Helios Halle en voor Sabine van SVS.
Hopelijk zien we enkele van de talentvolle jongens en/of meisjes ooit terug in de krachtbalcompetitie want er werden ook gegevens uitgewisseld en plannen gesmeed om extra initiaties te organiseren.
Tof, heel tof !!
VLAAMSE TRAINERSSCHOOL
SPORTDB APP
Kort voor nieuwjaar werd de nieuwste versie (versie 5.1) van de SportDB app gelanceerd. De nieuwe versie biedt heel wat extra mogelijkheden voor cursisten en docenten van de Vlaamse Trainersschool. Cursisten kunnen dankzij de app altijd en overal informatie van hun huidige en vorige cursussen consulteren en hun lessenrooster raadplegen. ... Veranderingen aan lessen en examens die minder dan 10 dagen in de toekomst vallen, worden automatisch gemeld via push-notifications. 
Ontdek alle mogelijkheden in de SportDB app handleiding
OPLEIDINGEN + BIJSCHOLINGEN
Het cursusjaar 2015 is volop bezig! Dit jaar biedt de Vlaamse Trainersschool 1.200 cursussen aan op alle niveaus. Momenteel hebben 11.500 cursisten zich al ingeschreven voor een opleiding bij de VTS in 2015. Ook VTS Plus, het bijscholingsaanbod van de Vlaamse Trainersschool, blijft in 2015 bestaan. De eerste bijscholingen zijn al gepland, maar de VTS Plus kalender wordt permanent aangevuld met nieuwe thema's en interessante sprekers. 
Ontdek het cursusaanbod - Ontdek het VTS Plus aanbod
ALGEMEEN GEDEELTE TRAINER B GAAT DIGITAAL  !!
Cursisten die ingeschreven zijn voor het Algemeen Gedeelte Instructeur B en Trainer B (zelfstudie of lessen) kunnen via VOTAS digitaal alle lessen van alle vakken bekijken via e-learning filmpjes. Hiermee geven we cursisten de kans om ook naast de lesmomenten bepaalde lesinhouden te herbekijken of herhalen. Heel binnenkort zullen de filmpjes ook toegankelijk zijn voor iedereen die ooit geslaagd is voor één van deze modules.
CLUBS IN DE KIJKER
Op 4 januari 2015 speelden de jongens van Helios Halle vriendschappelijke wedstrijden tegen Molenkracht Bree en KBC Overpelt. De wedstrijden kaderden in de voorbereiding op de terugronde en de verbroedering tussen Vlaams Brabant en Limburg. De ontmoeting werd afgesloten met een warme maaltijd geschonken door de krachtbalclub Molenkracht Bree.
Initiatie in OLV College in Oostende
Filip, Rony, Luc en mijzelf waren bereid de initiatie te verzorgen. Luc moest op het laatst afhaken door griep. Met veel ballen en trainingsmateriaal en ook veel goesting trokken wij naar Oostende. Na wat zoeken werden wij door de verantwoordelijke welkom geheten in een mooie knusse sportzaal van het ACW gelegen langs de zeedijk.
De school werkte aan een project rond sport. Vandaag stonden “ minder bekende sporten “ op het programma. Voor ons was er een initiatie “torbal”, een balsport voor blinden, (bal met belletje in, concentratie). In de namiddag gingen ze “boogschieten”.
Wij vonden een enthousiaste groep 6de jaarsleerlingen, jongens en meisjes, 26 in totaal.
Na een opwarming werden, passen en worpen aangeleerd, spelletjes gespeeld, in de punchback gegooid en allerlei competitieve, boeiende en spannende krachtbalspelletjes gespeeld waarbij de meisjes zeker niet moesten onderdoen voor de stoere jongens.
Geen enkele van de leerlingen verveelde zich en na 2 uren initiatie vonden ze het spijtig dat het afgelopen was. We hebben de verantwoordelijke ook ingelicht over het scholentornooi, waarin zij wel interesse vertoonden.
Op onze vraag hoe zij bij onze club kwamen was het antwoord: via jullie website, een leerling herkende ons van onze stand op de “dag van de sportclub”. Weer wat propaganda voor onze club en de krachtbalsport.
Zelden een zo gemotiveerde en gedisciplineerde groep jongeren aan het werk gezien (Willy de Jonghe)
Quiz Avanti Lissewege
Na de voorbije 6 succesvolle edities, staan wij opnieuw te springen om jullie een aangename avond te bezorgen. En dit met een mix van leuke weetjes en plezier.
Wie het aandurft om zijn algemene kennis op proef te stellen, zoek drie (slimme) vrienden en schrijf je zo snel mogelijk in. (Ellen Vanhove)

Datum: 17/4/2015 - 20u
Plaats: Zaal 't Centrum in Lissewege
Inschrijven: voor 6 april e.k. via avantiquiz@hotmail.com of op 0494/44.96.56 (Sofie Schaepdrijver) - 20€/ploeg.
(GLIM) LACHEN  ...

… IS HET BESTE ANTISTRESS-MIDDEL
Als je giert van het lachen, worden stresshormonen, zoals cortisol, gratis en voor niets uit de weg geruimd. Het piekeren en tobben stopt als vanzelf.
… VERSTERKT JE AFWEER
Lachen verhoogt het aantal antistoffen in je lichaam waardoor je minder snel ziek zal worden.
… BESCHERMT TEGEN EEN HARTAANVAL
Onderzoek heeft uitgewezen dat eens flink doorlachen de bloeddruk na tien minuten serieus doet dalen. Lachen stimuleert de bloedsomloop.
… IS EEN GOEDE PIJNSTILLER
Lachen zorgt ervoor dat het gelukshormoon endorfine, dat door de hersenen wordt gemaakt, vrijkomt.
… ONTSPANT EN SLANKT AF
Innerlijk joggen, noemen humorexperts schaterlachen. Het is als een intense innerlijke massage. Een half uur de slappe lach hebben, komt overeen met het verbruik van 250 cal.
… VERHOOGT HET ZELFVERTROUWEN IN CONTACT
Lachen in groep neemt veel weerstand en belemmeringen tov contact weg en bevordert het groepsgevoel . Hoe meer je lacht, hoe beter je in je vel zal voelen.
… BEVORDERT HET SOCIAAL CONTACT
Mensen hebben vlugger contact als ze samen gelachen hebben. En lachen brengt ons in het hier en nu niet in verleden of de toekomst en oogcontact is belangrijk.
(bron: www.lachenisgezond.be)

Om de daad bij het woord te voegen hierna enkele leuke citaten uit de sportwereld verzameld door Frank Bulcaen in het boekje " De woordspeler". Hopelijk zorgen ze voor een (glim)lach op uw gezicht.

  1. Mensen die louter sporten om af te vallen, vallen rap af.
  2. Als een man trouwt, ondergaat hij hetzelfde ritueel als in de duivensport: hij krijgt een ring rond zijn poot zodat hij altijd naar huis komt.
  3. Uit de nieuwjaarsspeech van een voorzitter: "Afgelopen jaar stonden we met onze club aan de rand van de afgrond, maar sindsdien hebben we een grote stap voorwaarts gezet."
  4. JM Pfaff bij zijn afscheid: "Aan alle mensen wil ik nog twee woorden zeggen: dank u wel."
  5. Op luchthaven van Athene werd aan NBA-basketbalspeler Shaquille O'Neal gevraagd wat hij van het Parthenon vond. Hij antwoordde: "We hebben echt geen tijd gehad om alle discotheken te bezoeken."
FAMILIENIEUWS
  • Op 18 december 2014 werd Lucas Desmet geboren. Lucas (3.370kg en is 49.5 cm) is het zoontje van Pieter Desmet (Grenskracht Menen) en Sophie Van Landeghem..
  • Op 6 januari ll. werd Nils Lycke geboren. Nils is het tweede zoontje van Lobke Dedrie en Hans Lycke (KBC Oostduinkerke)
PROFICIAT !!
LAATSTE WORP
14/2 valentijn. Dat vieren we met een krachtbal haiku. Je weet wel 5-7-5.

Grote zware bal
Liefde op het eerste zicht
Krachtbal toffe sport
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 VKBF FALOS krachtbal, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp