Copy
Terugblik januari en nieuws februari
Bekijk in uw browser
Terugblik januari

De tentoonstelling van de eindexamenkandidaten van het Willibrord gymnasium is wegens succes verlengd. De Wieger kijkt terug op een leuke en mooie samenwerking met de leerlingen van het Willibrord. Daarnaast is er de tentoonstelling Amerikaanse graffiti, Van Blade en Daze tot Lee en Rammellzee. Deze twee tentoonstellingen lopen nu beide tot 1 maart, zodat er vanaf 8 maart twee nieuwe exposities te zien zijn in De Wieger.
De Wieger was afgelopen maand ook het toneel voor een nieuwe initiatieven. Op 18 januari werd Goe Toeve, een bijna tienjarig organisatie van huiskamerconcerten, verwelkomd in De Wieger. Een concept van verrassende optredens, een huiselijke sfeer en een hapje eten toe. Een vol atelier, 50 toeschouwers, werd getrakteerd op een prachtig optreden met jazzy roots, pop, rock en folky invloeden. Vanaf september 2015 zal Goe Toeve jaarlijks een vijftal zondagmiddagen organiseren.
Op 21 januari werd de eerste editie van het Nerdcafé gehouden. Zo'n zestig geïnteresseerden, van jong tot oud, luisterden in het groot atelier naar presentaties over 3d-visualisaties en serious games. Het is de bedoeling dat iedere twee maanden in het Nerdcafé onderwerpen rondom computers, games en technologie aan bod komen. Omroep DMG maakte een videoreportage van de avond.
De eindexamenexpositie van het Willibrord Gymnasium
Opening grafitti-tentoonstelling. Foto's: Hein van Bakel
Jochem Aarts sprak tijdens het Nerdcafé over 3d-visualisaties
Museum 
De collectie van het museum is afgelopen maand uitgebreid met een werk van Hendrik Wiegersma. De familie Verhagen uit Milaan heeft het portret dat Wiegersma maakte van zijn vrouw Nel geschonken aan het museum. Meer hierover in het Weekblad voor Deurne.

Op dit moment in het museum: De Graffiti-tentoonstelling Van Blade en Daze tot Lee en Rammellzee. In de beide ateliers  de eindexamenexpositie van Willibrord Gymnasium Deurne. Deze tentoonstellingen zijn nog te bekijken tot en met 1 maart. Meer informatie klik hier.

Tableau van De Wieger
Op 8 maart is de opening van de tentoonstelling Tableau van De Wieger. Voor deze tentoonstelling is Ineke Wouters - Carpay gevraagd als gastconservator. Ineke is jarenlang werkzaam geweest in De Wieger waar zij onder andere verantwoordelijk was voor het behoud en beheer van de collectie. Zij heeft voor deze tentoonstelling een heel eigen, verrassende keuze uit die collectie gemaakt waarbij zij laat zien hoe mooi én divers het Tableau van De Wieger kan zijn. Deze tentoonstelling is te zien in het hoofdgebouw en de beide ateliers. Daarnaast is er rondom Pasen een presentatie van versierde eieren te bewonderen.
 
Museumweekend
Het museumweekend valt dit jaar op 18 en 19 april. VVV Deurne organiseert op zaterdag 18 april de Wiegersma Fietsdag. Die dag kunnen deelnemers aan de fietstocht het museum gratis bezoeken en kunnen ze in de Wiegersmazaal naar de Wiegersmafilm kijken. Brabants Landschap, dat het kerkhof van de familie Wiegersma in Vlierden beheert, heeft toegezegd mee te willen werken, zodat het kerkhof die dag wordt opengesteld voor de deelnemers van de fietsdag.
 
Kijk voor meer info over deze tentoonstellingen op onze site
Educatie

Graffiti voor kids
Voor de tentoonstelling Graffiti is in het museum is speciaal voor de kinderen een kijk, vragen en verteltekst gratis te verkrijgen. Hiermee wordt het bezoek voor de kinderen nog leuker!
Ook kan er meegedaan worden aan de actie van de museuminspecteurs. Deze informatie is te verkrijgen aan de balie.

Momenteel wordt er gewerkt aan een programmering educatie voor het volgende schooljaar. Wilt u iets beteken op het gebied van workshops, cursussen en educatieve projecten voor jongeren? Neem dan contact op met Lizzy Geurts van Kessel, door te mailen naar lizzygeurtsvankessel@dewieger.nl.

Zangkamer
Carolien van der Hulst start in februari weer met de Zangkamer. Is samen zingen in 6 bijeenkomsten in een groep van maximaal 16 deelnemers iets voor u? U hoeft geen ervaring te hebben. U leert uw zangstem beter kennen en er is aandacht voor zangtips. Ervaar het plezier van samen meerstemmig zingen. Deze keer zijn er twee reeksen: op maandagavond en woensdagmiddag. Deelname kost 125 euro.
 
Podium 
Film: Tom à la ferme  CAN/F 2013
Maandag 2 februari van 19.30 uur. (6 euro entree)
(nog een paar plaatsen)

Film: Lucia de B. NL 2014
Maandag 2 maart vanaf 19.30 uur. (6 euro entree)
Deze Nederlandse inzending voor de oscars gaat over de geruchtmakende rechtszaak tegen 'engels des doods' Lucia de Berk. Het verhaal wordt verteld vanuit het persperctief van de jonge, ambitieuze Judith, nog maar kort werkzaam bij het Openbaar Ministerie, die hard haar best heeft gedaan om de verpleegster achter slot en grendel te krijgen. Na afloop van de zaak begint ze te twijfelen of Lucia de B. misschien toch ontschuldig is.

U kunt reserveren via de site, let op de datum van de film, de titel staat namelijk niet vermeld.

Klassiek en High Tea met Volodymyr Kurylenko
Zondagmiddag 22 maart van 15.00 tot 17.00 uur.
(15 euro incl. hapjes) 
De Oekraïense bajanspeler Volodymyr Kurylenko speelt op zondag 22 maart om 15.00 uur in De Wieger. Kurylenko speelt onder de noemer Klassiek en High Tea waarbij gasten naast hoogstaande klassieke muziek ook high tea-hapjes krijgen voorgeschoteld. De Oekraïense bajanspeler Volodymyr Kurylenko (1973) is sinds enkele jaren een bekende naam in het internationale accordeoncircuit. Op een speciaal voor hem gebouwd instrument weet de Oekraïner als geen ander de hoogte en diepte ervan op te roepen.
Meer informatie en reserveren
Ontwikkelingen in De Wieger
Momenteel zijn we druk bezig om de volgende kerngroepen in te richten met vrijwilligers
  • Educatie: ontwikkeling en uitvoering van educatieve programma's die relaties leggen met zowel museum en podium 
  • Beheer (gebouw, tuin, podiumtechniek (geluid en licht))
  • Hospitality (gastheer/vrouw, horeca en balie in de weekenden)
De groepen Podium en Museum zijn al ingevuld.

Mocht u geïnteresseerd zijn mee te helpen met een van deze activiteiten?
Neem dan contact met ons op: 
Bel ons: 0493 32 29 30 of stuur een e-mail naar info@dewieger.nl
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
YouTube
YouTube
Copyright © 2015 De Wieger, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp