Copy
Nieuwe activiteiten in De Wieger
Bekijk in uw browser
Nieuwe exposities bij De Wieger

Terwijl de huidige exposities Tableau van De Wieger en de beschilderde eieren nog doorlopen, lichten we in deze nieuwsbrief alvast een tipje van de sluier op over de tentoonstellingen die u later dit jaar in De Wieger kunt bewonderen. Deze zomer laten de tekenaars van de Nederlandse Kring van Tekenaars in De Wieger zien hoe zij geïnspireerd raakten door De Peel. In het najaar is het werk van 'meestervervalser' Geert Jan Jansen te zien in ons museum. Kijk hieronder voor meer informatie over deze tentoonstellingen.
Op donderdag 9 april was in het Groot Atelier van De Wieger de eerste editie van het Kunstcafé. Zo'n 40 aanwezigen luisterden naar presentaties van Nelly van Rijt en Mieke Knapen. Op woensdag 13 mei is alweer het volgende Kunstcafé gepland. Daarover verderop meer.
Ook was er vorige maand een geslaagde voorspeelmiddag Dé Muziekschool ontmoet De Wieger, waarin leerlingen van Dé Muziekschool hun kunsten ten gehore brachten. De foto's van de middag zijn hier te bekijken.
Een van de leerlingen van Dé Muziekschool in De Wieger
Een van de eigen werken van Geert Jan Jansen
Nelly van Rijt en Mieke Knapen tijdens het eerste Kunstcafé
Er is weer hoop voor De Wieger

Velen zullen zich afvragen hoe het met De Wieger is, nu de organisatie het voor het eerst zonder subsidie van de gemeente moet stellen. Is er een kans dat we gaan overleven? Het antwoord op die vraag moet een voorzichtig ja zijn.

Een voorzichtig ja omdat er heel veel werk is verzet om De Wieger te laten overleven, maar we zijn er nog niet. De grootste verandering is natuurlijk de omzetting naar een vrijwilligersorganisatie geweest. Dat was natuurlijk niet zonder risico’s omdat we moesten afwachten of zich voldoende vrijwilligers zouden aanmelden om het stokje over te nemen. We komen nog steeds mensen te kort, maar het feit dat nu zestig vrijwilligers zich voor De Wieger inzetten, is eigenlijk een klein wonder. Dat moet ook de grootste pessimist over de toekomst van De Wieger optimistisch moet stemmen.

Op het politieke vlak hebben we ook een klein succesje te vieren. In februari heeft het bestuur van De Wieger burgemeester en wethouders ontvangen en uiteengezet wat we gedaan hebben sinds de raad besloot de subsidie te schrappen: meer activiteiten in De Wieger en de kosten gehalveerd.

De penningmeester heeft hen voorgerekend dat we ondanks al die inspanningen dit en de volgende jaren toch een tekort zullen hebben. Dat komt omdat we de vrijwilligers fatsoenlijke ondersteuning willen geven en bij alle verandering in De Wieger de kwaliteit wel willen handhaven. Dit lopend jaar gaan we geld lenen bij de bank, maar dat is een eenmalige actie: voor volgende jaren moet de gemeente bijspringen, anders redden we het niet was de boodschap.

Dat is overgekomen, want deze week heeft wethouder Lemlijn aangekondigd dat ze de raad gaat voorstellen om De Wieger volgend jaar weer een subsidie te geven, veel minder dan vroeger, maar toch. Het gemeentebestuur geeft hiermede het signaal af dat ze De Wieger een belangrijke culturele instelling vindt waarvoor ze bereid is een eerder besluit om de subsidie af te schaffen, voor een deel te herzien. Klasse.
De gemeenteraad moet dit voorstel natuurlijk nog wel goedkeuren. Een maand geleden hebben we daarom ook de raadsleden in De Wieger ontvangen om de situatie te bespreken. We weten het pas definitief op 7 juli als de raad het voorstel van het college bespreekt, maar we hebben goede hoop op een voor De Wieger goede afloop. Nog enkele spannende weken dus.

Dan zijn we er nog steeds niet, de volgende hindernis wacht ons al weer: we zijn bezig met het werven van voldoende sponsoren onder de Deurnese bedrijven. Een hele opgaaf, u kunt ons helpen met tips en natuurlijk door zelf naar de website van De Wieger te gaan waar u alle informatie vindt over het Vrienden- en Sporsorpakket.

We zijn op de goede weg, nu nog volhouden.

Ger Schink, voorzitter bestuur
Museum 
De Peel op Papier
Nederlandse Kring van Tekenaars
De Nederlandse Kring van Tekenaars is vanaf volgende maand te gast in De Wieger met hun expositie De Peel op Papier. 14 leden van de kring tonen dan hun werk dat is geïnspireerd door onze bijzondere regio. De tentoonstelling loopt van 21 juni tot en met 20 september. Dus zet alvast in uw agenda: opening De Peel op Papier op zondag 21 juni.

Geert Jan Jansen
Het werk van een meestervervalser
De Nederlandse schilder Geert Jan Jansen werd landelijk bekend als meestervervalser, omdat hij diverse werken had gemaakt die sterk waren geïnspireerd op het werk van grote 20ste-eeuwse schilders, zoals Karel Appel, Kees van Dongen, Henri Matisse en Gustav Klimt. Een deel van dat werk is dit najaar te zien in De Wieger, naast schilderijen die Geert Jan Jansen geheel in eigen stijl maakte.
Meer informatie

Tweede editie Tijdlijn Deurne
Burgemeester Hilko Mak opende op 23 april de tweede editie van Tijdlijn Deurne. De Wieger doet ook deze editie weer mee. Deze keer zijn in De Wieger foto’s te zien van verenigingen met een culturele doelstelling. Alle foto’s  zijn voorzien van een kort bijschrift en en QR-code die verwijst naar de site van DeurneWiki, de digitale encyclopedie van de heemkundekring. De foto’s zijn te bezichtigen in de ateliers van De Wieger en zijn gratis te bekijken op vertoon van de folder.
Meer informatie
 
Kijk voor meer info over onze tentoonstellingen op onze site
Educatie
Schatzoektocht woensdag 20 mei
Volgens een oude legende ligt er in Deurne een schat begraven. Leef! vraagt de hulp aan enkele leerlingen van basisscholen uit groep 4, 5 en 6 om de schat te vinden en terug te brengen naar het gemeentehuis! Door middel van een spannende speurtocht door Deurne van raadsels en puzzels proberen ze stap voor stap dichter bij de schat te komen. De Wieger vervult een onderdeel van deze zoektocht naar de schat door een vijftal puzzels en vragen die te vinden zijn door het gehele gebouw.
In juni staan er enkele educatieve programma´s geprogrammeerd voor senioren en het voortgezet onderwijs. Meer hierover in de volgende nieuwsbrief.

Speurtocht De Schatten van De Wieger
Bij de balie hebben we vanaf heden een speurtocht liggen voor de jonge onderzoekers! Tijdens deze speurtocht kom je alles te weten over Hendrik Wiegersma en over de wieger. De speurtocht is bestemd voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 10 jaar en is voor de kinderen in drie kwartier zelfstandig te lopen. De speurtochten kosten 2 euro per tocht en zijn verkrijgbaar aan de balie.
Podium 
Tweede editie Kunstcafé
Woensdag 13 mei vanaf 20.00 uur
In de aanloop naar de Open Atelier Dagen in het weekend van 19 en 20 september vinden er enkele ontmoetingen plaats. In het huis van Hendrik Wiegersma zijn vele kunstenaars en liefhebbers bij elkaar gekomen om elkaar te inspireren en deze traditie zetten de kunstenaars van de OAD graag voort. Vanuit deze gedachte wordt het Kunstcafé georganiseerd. Het tweede kunstcafé is op woensdag 13 mei om 20.00 uur. Tijdens deze avond zal Erik Vink een presentatie geven over toneel schrijven. Deze presentatie zal muzikaal worden omlijst door Gonnie Feddema. Zij bespeelt onder meer de native flute.
Meer informatie en aanmelden
Vacatures werkgroep Communicatie

De Wieger zoekt voor de werkgroep Communicatie enthousiaste vrijwilligers om te werken aan de naamsbekendheid van De Wieger en haar activiteiten. De werkgroep houdt zich bezig met de redactie van de website, met social media en brengt regelmatig een nieuwsbrief en persberichten uit en ondersteunt andere werkgroepen bij hun pr.

Wat bieden wij:

· een actieve werkgroep met een prettige werksfeer

· als tegenprestatie worden alle vrijwilligers Vriend van De Wieger

· er worden speciaal voor vrijwilligers en Vrienden activiteiten georganiseerd

Wat zoeken wij:

· enthousiasme

· gevoel voor en/of ervaring op het gebied van communicatie en pr

· kandidaten met ervaring in social media (Facebook, Twitter, etc)

· kandidaten, die handig zijn in het schrijven van teksten en/of fotografie

Informatie een aanmelden bij: Jeroen van de Nieuwenhof, email jeroen@vandenieuwenhof.nl tel 06-41389623
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
YouTube
YouTube
Copyright © 2015 De Wieger, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp