Copy
Nieuwe activiteiten in De Wieger
Bekijk in uw browser
De WIeger is klaar voor de lente

Pasen staat weer voor deur, maar voor mooi beschilderde eieren hoeft u deze keer niet ver te zoeken. In De Wieger loopt tot 7 juni nog de expositie van prachtig beschilderde eieren. Daarnaast hebben we op zondag 12 april een lezing over het beschilderen van eieren.
Zondag 8 maart werd de expositie Tableau van De Wieger feestelijk geopend. Tijdens de opening door Frank Lubbers werd gastconservator Ineke Wouters-Carpay bedankt voor haar inzet voor De Wieger. Haar bijzondere selectie uit de collectie van het museum is nog tot 7 juni te bewonderen.
De Wieger doet ook dit jaar weer mee aan het Museumweekend, met op zaterdag 18 april een speciale Wiegersma Fietsdag. En dan is er nog het Kunstcafé en de laatste filmvertoning van dit seizoen. Kortom: er is deze maand van alles te doen in De Wieger.
Meer over deze activiteiten verderop in deze nieuwsbrief.
Ineke Wouters-Carpay tijdens opening 'Tableau van de Wieger'
Op 12 april is er een lezing over het versieren van eieren
Tot 7 juni tonen we werken uit de eigen collectie van De Wieger
Museum 
Wiegersma Fietsdag
Tijdens het Museumweekend van 18 en 19 april 2015 wordt er door VVV Deurne in samenwerking met De Wieger, op zaterdag 18 april de Wiegersma Fietsdag georganiseerd. Museum De Wieger is voor de deelnemers aan deze dag gratis te bezoeken en in de Wiegersma-zaal is een film te bezichtigen waarin Dokter Wiegersma een van zijn laatste spraakmakende interviews geeft. In de tuin is gelegenheid om gebruik te maken van ons terras, overal eens rond te kijken en een wandeling te maken over het beroemde Tuinpad van mijn Vader . Heel bijzonder is ook dat op deze zaterdag de fietstocht voert naar het privékerkhof van de familie Wiegersma. Het Brabants Landschap beheert en onderhoudt dit kerkhof en zij hebben toegezegd dat op deze dag de deelnemers het kerkhof kunnen bezoeken. VVV-gidsen zullen aanwezig zijn om uitleg te geven.
Tijdens het Museumweekend is de toegang tot het museum gratis.

Tweede editie Tijdlijn Deurne
Na de enorme publiekstrekker Tijdlijn Deurne, een fotoroute met oude opnamen van gebouwen in het centrum van Deurne, geeft burgemeester Hilko Mak op 23 april om 16.00 uur in de hal van het gemeentehuis het startsein voor de tweede editie. Deze keer zijn in de etalages van leegstaande panden circa honderd foto’s te zien die het Deurnese verenigingsleven in beeld brengen. Bovendien zijn in museum De Wieger foto’s te zien van verenigingen met een culturele doelstelling. De route is mede tot stand gekomen met een enorme inbreng en inzet van heemkundekring H.N. Ouwerling. Daarnaast hebben particulieren en verenigingen nog onbekende foto’s bijgedragen. Alle foto’s  zijn voorzien van een kort bijschrift en en QR-code die verwijst naar de site van DeurneWiki, de digitale encyclopedie van de heemkundekring.
Meer informatie
 
Kijk voor meer info over onze tentoonstellingen op onze site
Educatie

De Wieger geeft invulling aan culturele activiteiten binnen het museale-, podium- en educatieve gebied. Voor De Wieger gaat cultuur over het delen van (creatieve) uitdrukkingsvormen, kennis, ervaringen en meningen. Cultuur heeft voor De Wieger artistieke, maatschappelijke en economische waarden. Waarbij in de huidige situatie veel aandacht wordt geschonken aan nieuwe ontwikkelingen in de culturele sector en hier ruimte voor creëren om mee te experimenteren en in praktijk uit te brengen. De Wieger wil een belangrijke positie innemen in cultureel Deurne en met name op educatief gebied. Dit door samen te werken en dichterbij onze (en nieuwe) doelgroepen te staan. Een belangrijke doelgroep voor ons is jongeren. Onze missie op het gebied van educatie: Kunst- & Cultuureducatiecentrum De Wieger wil jeugd en jongeren bewust maken van de onbegrensde creativiteit die in ieder van hen schuilgaat en hen aanzetten tot het benutten ervan voor eigen plezier of toekomstig werk. Vanuit deze missie worden er op dit moment verschillende projecten ontwikkeld voor het basis en voortgezet onderwijs.

In de komende maanden zullen er korte losse bezoeken plaatsvinden en in het najaar wordt er gestart met de nieuwe educatieve projecten.  De Wieger doet dit vanuit de belevingswereld van de jongeren en plaatst ambachtelijk en traditioneel werk in de hedendaagse context. In mei zullen we verschillende nieuwe doelgroepen ontvangen, van jongeren tot ouderen. Dit in samenwerking met andere scholen en organisaties zoals LEEF! Wilt u hier graag aan mee werken om dit in goede banen te leiden, dan bent u van harte welkom om eens te komen praten. Meer informatie over deze vacatures vindt u hier. In de volgende nieuwsbrief leest u meer over de inhoud van deze projecten.
Podium 
Kunstcafé
Donderdag 9 april vanaf 20.00 uur
In de aanloop naar de Open Atelier Dagen in het weekend van 19 en 20 september vinden er enkele ontmoetingen plaats. In het huis van Hendrik Wiegersma zijn vele kunstenaars en liefhebbers bij elkaar gekomen om elkaar te inspireren en deze traditie zetten de kunstenaars van de OAD graag voort. Vanuit deze gedachte wordt het Kunstcafé georganiseerd. Het eerste kunstcafé is op donderdagavond 9 april om 20.00 uur.
Meer informatie

Lezing ‘Er was eens een Ei …’
Zondag 12 april van 14.00 tot 17.00 uur
In het kader van de expositie van versierde eieren in De Wieger zal mevrouw Mieke Smallegange-Flink van Stichting Versierde Eieren op zondagmiddag 12 april in het Groot Atelier een lezing geven met als titel ‘Er was eens een Ei…’. Vóór de pauze zal zij vertellen over de mythologie, symboliek en traditie rondom het ei en na de pauze komen de verschillende technieken voor het versieren van eieren aan bod. Na afloop is er gelegenheid om gezamenlijk de tentoonstelling te bekijken. Aanmelden kan tot en met donderdag 9 april.
Meer informatie en aanmelden

Film: Leviathan RUS 2014
Maandag 13 april vanaf 19.30 uur. (7 euro entree)
Magistrale film van regisseur Zvyagintsev over de bijna voortdurend dronken arbeider Kolyadie met zijn mooie tweede vrouw Lilya en puberzoon Roma, wondende in een vissersdorpje aan de Barentszzee in Noordwest-Rusland. Leviathan is een sombere film, die heel goed te lezen is als satire op het huidige Rusland. Waar boeven en opportunisten de dienst uitmaken en waar de bevolking zich steeds meer van de leiders afwendt.
U kunt reserveren via de site, let op de datum van de film, de titel staat namelijk niet vermeld.
 
Vacatures werkgroep Communicatie

De Wieger zoekt voor de werkgroep Communicatie enthousiaste vrijwilligers om te werken aan de naamsbekendheid van De Wieger en haar activiteiten. De werkgroep houdt zich bezig met de redactie van de website, met social media en brengt regelmatig een nieuwsbrief en persberichten uit en ondersteunt andere werkgroepen bij hun pr.

Wat bieden wij:

· een actieve werkgroep met een prettige werksfeer

· als tegenprestatie worden alle vrijwilligers Vriend van De Wieger

· er worden speciaal voor vrijwilligers en Vrienden activiteiten georganiseerd

Wat zoeken wij:

· enthousiasme

· gevoel voor en/of ervaring op het gebied van communicatie en pr

· kandidaten met ervaring in social media (Facebook, Twitter, etc)

· kandidaten, die handig zijn in het schrijven van teksten en/of fotografie

Informatie een aanmelden bij: Jeroen van de Nieuwenhof, email jeroen@vandenieuwenhof.nl tel 06-41389623
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
YouTube
YouTube
Copyright © 2015 De Wieger, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp