Copy
Uitnodiging nieuwe expositie Het Tableau van De Wieger
Bekijk in uw browser
Nieuwe exposities en meer

Bestuur en medewerkers van De Wieger nodigen u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling Het Tableau van De Wieger, een bijzondere selectie uit de collectie van het museum. De officiële opening is op zondag 8 maart om 15.00 uur met een openingswoord van Frank Lubbers. Het Tableau van De Wieger loopt van 7 maart tot en met zondag 7 juni 2015. In diezelfde periode zijn in De Wieger ook versierde eieren te bewonderen.
Ook op het gebied van Podium en Educatie staat De Wieger de komende maand niet stil. Op zondag 22 maart is er Klassiek & High Tea met bayan-speler Volodymyr Kurylenko en op woensdag 25 maart wordt in het groot atelier de tweede editie van het Nerdcafé gehouden. Maandag 9 april is de film Leviathan te zien in De Wieger. En dan start in maart nog de cursus Kunstgeschiedenis door Jana Waarts.
Meer over deze activiteiten verderop in deze nieuwsbrief.
Bloeiende appelboom van Gerrit van Blaaderen uit eigen collectie
Volodymyr Kurylenko speelt op 22 maart bij Klassiek & High Tea
Een van de versierde eieren die tot 7 juni in De Wieger staan
Museum 
Tableau van De Wieger
Op 8 maart is de opening van de tentoonstelling Tableau van De Wieger. Voor deze tentoonstelling is Ineke Wouters - Carpay gevraagd als gastconservator. Ineke is jarenlang werkzaam geweest in De Wieger waar zij onder andere verantwoordelijk was voor het behoud en beheer van de collectie. Zij heeft een heel eigen verassende keuze uit de collectie gemaakt, waaronder ‘verborgen’ werk van Toon Kelder, werk van Wim Schuhmacher, Edgar Fernhout, Jan Sluijters, Leo Gestel, Pieter Wiegersma, Willi Martinali en werken van vele anderen die in het depot van De Wieger aanwezig zijn. Deze keuze laat zien hoe mooi en divers Het Tableau van De Wieger is.
Meer informatie

Versierde eieren
Tijdens de tentoonstelling Het Tableau van De Wieger zijn in De Wieger van 7 maart tot en met 7 juni versierde eieren te bezichtigen. De getoonde eieren komen uit het bezit van de Stichting Versierde Eieren. De Stichting, ontstaan uit de Arnhemse Paaseiermarkt, heeft een collectie opgebouwd van ruim 800 eieren van kunstenaars uit Nederland en het buitenland. Een selectie daaruit is nu in De Wieger te zien – ware kunstwerkjes, in een breed scala van materialen en technieken.
Meer informatie
Museumweekend
Het museumweekend valt dit jaar op 18 en 19 april. VVV Deurne organiseert op zaterdag 18 april de Wiegersma Fietsdag. Die dag kunnen deelnemers aan de fietstocht het museum gratis bezoeken en kunnen ze in de Wiegersmazaal naar de Wiegersmafilm kijken. Brabants Landschap, dat het kerkhof van de familie Wiegersma in Vlierden beheert, heeft toegezegd mee te willen werken, zodat het kerkhof die dag wordt opengesteld voor de deelnemers van de fietsdag.
Meer informatie
 
Kijk voor meer info over deze tentoonstellingen op onze site
Educatie

De Ateliers van De Wieger zijn de afgelopen maanden gevuld geweest met een kleurrijke en diverse presentatie van de afstudeerders van het Willibrord Gymnasium Deurne. We kijken dan ook terug op een succesvolle eerste samenwerking en hopen het komend schooljaar weer veel scholieren te mogen ontvangen.
Hiervoor worden nu activiteiten op maat voor ontwikkeld. Hier kunnen wij nog enkele handen bij gebruiken. Op onze site zijn twee vacatures te vinden:

- Vacature Educatie, De Wieger
Het vrijwillig ontvangen en begeleiden van schoolgroepen

- Vacature stagiaire Kunst en Cultuureducatie
Ondersteuning en uitvoering van educatieve programma’s en leerlijnen

Kijk voor meer informatie op onze site of bel ons gerust.

Voorjaarscursus Kunstgeschiedenis
Maandag 9 maart om 13.30 uur start de voorjaarscursus kunstgeschiedenis van Drs. Jana Waarts, met als onderwerp "Het ontstaan van het modernisme in de 'realistische' kunst, literatuur en muziek van de 19e eeuw. Deze cursus omvat 6 lessen inclusief syllabus en kost 98 euro.
Meer informatie en aanmelden
Podium 
Klassiek en High Tea met Volodymyr Kurylenko
Zondagmiddag 22 maart van 15.00 tot 17.00 uur.
(15 euro incl. hapjes) 
De Oekraïense bajanspeler Volodymyr Kurylenko speelt op zondag 22 maart om 15.00 uur in De Wieger. Kurylenko speelt onder de noemer Klassiek en High Tea waarbij gasten naast hoogstaande klassieke muziek ook high tea-hapjes krijgen voorgeschoteld. De Oekraïense bajanspeler Volodymyr Kurylenko (1973) is sinds enkele jaren een bekende naam in het internationale accordeoncircuit. Op een speciaal voor hem gebouwd instrument weet de Oekraïner als geen ander de hoogte en diepte ervan op te roepen.
Meer informatie en reserveren

Nerdcafé
Woensdag 25 maart vanaf 20.00 uur. (toegang gratis)
Tijdens de tweede editie van het Nerdcafé legt Roel Heesterbeek uit Helmond uit welk systeem er achter de virtuele munt bitcoin schuilgaat en hoe 'the blockchain' onze samenleving drastisch zou kunnen veranderen. Verder toont het Eindhovense bedrijf Manus Machina hun slimme handschoen, die vol zit met sensoren en onder andere kan worden gebruikt om te gamen.
Meer informatie en aanmelden

Film: Leviathan RUS 2014
Maandag 6 april vanaf 19.30 uur. (6 euro entree)
Magistrale film van regisseur Zvyagintsev over de bijna voortdurend dronken arbeider Kolyadie met zijn mooie tweede vrouw Lilya en puberzoon Roma, wondende in een vissersdorpje aan de Barentszzee in Noordwest-Rusland. Leviathan is een sombere film, die heel goed te lezen is als satire op het huidige Rusland. Waar boeven en opportunisten de dienst uitmaken en waar de bevolking zich steeds meer van de leiders afwendt.
U kunt reserveren via de site, let op de datum van de film, de titel staat namelijk niet vermeld.

Kunstcafé
Donderdag 9 april vanaf 20.00 uur
In de aanloop naar de Open Atelier Dagen in het weekend van 19 en 20 september vinden er enkele ontmoetingen plaats. In het huis van Hendrik Wiegersma zijn vele kunstenaars en liefhebbers bij elkaar gekomen om elkaar te inspireren en deze traditie zetten de kunstenaars van de OAD graag voort. Vanuit deze gedachte wordt het Kunstcafé georganiseerd. Het eerste kunstcafé is op donderdagavond 9 april om 20.00 uur.
Meer informatie
Ontwikkelingen in De Wieger
Momenteel zijn we druk bezig om de volgende kerngroepen in te richten met vrijwilligers
  • Educatie: ontwikkeling en uitvoering van educatieve programma's die relaties leggen met zowel museum en podium 
  • Beheer (gebouw, tuin, podiumtechniek (geluid en licht))
  • Hospitality (gastheer/vrouw, horeca en balie in de weekenden)
De groepen Podium en Museum zijn al ingevuld.

Mocht u geïnteresseerd zijn mee te helpen met een van deze activiteiten?
Neem dan contact met ons op: 
Bel ons: 0493 32 29 30 of stuur een e-mail naar info@dewieger.nl
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
YouTube
YouTube
Copyright © 2015 De Wieger, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp