Copy
Nieuwsbrief februari 2018
Bekijk in uw browser
          In deze nieuwsbrief:

                     - Boek aan Tafel
                     - Eindexamenexpositie klas 6 Kunst Willibrord Gymnasium
                     - Huisconcert van duo "Sommerhus"
                     - Opening expositie "De Wieger Nu"
                     - Liesbeth Reeser speelt Sluiers
                     - Geopende tentoonstelling "Multinationals"
Nog tweemaal Boek aan Tafel de komende maanden

Liefhebbers kunnen de komende maanden nog tweemaal genieten van Boek aan Tafel:

 • Woensdagavond 28 februari (20.00 uur) in CCD Martinetplein Deurne: met schrijver Jaap Robben over zijn boek Birk.
 • Maandagvond 26 maart (18.30 uur) in De Wieger: met gastlezer Lambert van Lieshout over het boek De mensengenezer van Koen Peeters. Deze stond aanvankelijk gepland voor april (maandag 9-4) en is gewijzigd in 26 maart. Info volgt nog.
28 februari: schrijversavond met Jaap Robben
Op woensdagavond 28 februari is Jaap Robben te gast bij Boek aan Tafel in Deurne. Hij geeft een lezing en gaat in gesprek met het publiek over zijn boek Birk en ander werk. De avond is in CCDeurne en begint om 20.00 uur.

Jaap Robben (1984) won met zijn romandebuut Birk de Nederlandse Boekhandelsprijs 2015. Hij was al bekend als dichter en maakte samen met illustrator Benjamin Leroy de jeugdboeken De Zuurtjes, Zullen we een bos beginnen? (shortlist Gouden Uil) en Als iemand ooit mijn botjes vindt. Hij was stadsdichter van Nijmegen. Robbens gedichten zijn terug te vinden op posters, in tal van bloemlezingen, op muren, fietspaden en zelfs op een parkeergarage. Zijn werk is vertaald in het Duits, Zuid-Afrikaans, Chinees en Koreaans. Birk wordt vertaald in het Duits, Turks en het Engels. Marinus Groothof werkt met CTM Producties aan de verfilming van Birk.

Over Birk: Mikael woont met zijn ouders op een afgelegen eiland tussen Schotland en Noorwegen. Op een dag verdwijnt zijn vader in zee en Mikael verzwijgt wat er is gebeurd. Schuld, troost en verwijten stapelen zich op, tot zijn moeder het onmogelijke van hem verlangt.

Halverwege de avond in het CCD zingt de talentvolle Hannah Bekkering een aantal nummers. De avond wordt afgesloten door Wilma Koolen-Hermkens met een gesproken column over het culturele klimaat in Deurne. Zij is voorzitter van de Open Atelier Dagen en is in Deurne betrokken bij verschillende culturele initiatieven.
Kaarten a € 11,50 (incl. pauzedrankje) via de ticketshop van het CCD:
 www.ccdeurne.com.

Boek aan Tafel is een samenwerking van De Wieger met CCDeurne, Bieb Deurne en Boekhandel Hub Berkers.

Attentie, attentie!
 
Beste lezer,
 
Ieder jaar organiseren de zesdeklassers van het Willibrord Gymnasium een eindexamenexpositie voor het vak Kunst in museum De Wieger. Dit jaar zijn wij aan de beurt!
 
De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan het ontwikkelen van onze eigen stijl. Dit hebben we gedaan aan de hand van verschillende opdrachten, zoals ‘het woud der verwachting’ en ‘17’, een opdracht rondom de Gouden Eeuw. 
 
Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gemaakt? Kom dan naar Museum de Wieger! 
 
Hartelijke groet,
 
de leerlingen van klas 6.

Vrijdagavond 9 maart: Huisconcert van het duo "Sommerhus"

De muziek is een mix van akoestische pop, klassieke muziek, opera en avant-garde. Vera en Peter Jessen-Juhrend spelen gitaar en contrabas en zingen eigen composities, maar ook bijvoorbeeld nummers van The Everly Brothers. Zij hebben een heel eigen en intrigerende stijl, die zich bij uitstek leent voor een huisconcert. Kijk en luister: http://www.sommerhus.nl/.
 
Dit tweede De Wieger Huisconcert in een serie van vijf in 2018 vindt plaats op vrijdagavond 9 maart om 20.00 uur in het Groot Atelier. De entree is €10. Er is een beperkt aantal plaatsen. Gezien het succes van het eerste Huisconcert is tijdig reserveren raadzaam!

Plaatsen reserveren via
 beheer@dewieger.nl. Na overmaken op rekening De Wieger NL85RABO 0170861309 is deelname definitief.

Opening expositie "De Wieger Nu"

Binnenkort is de nieuwe expositie "De Wieger Nu" in de ateliers van museum De Wieger te bekijken. Deze expositie keert jaarlijks terug. Dit maal is het de beurt aan de volgende vier kunstenaars:

Jan Althuizen
Anneque Lijnkamp Truyen
Emy Breedveld
Jolanda Tielens-Aarts

Van iedere kunstenaar wordt eigen werk geëxposeerd. Bovendien hebben ze ieder een nieuw werk gemaakt met De Wieger als inspiratiebron. Deze zullen ook te zien zijn. 

Op zondag 25 februari om 15.00 uur wordt de expositie geopend. U bent van harte welkom!

Liesbeth Reeser speelt Sluiers

Wat is de betekenis van sluiers? En op welke manier sluier ik me? Wat wil ik eigenlijk verstoppen, verbergen van mezelf en wat laat ik daarmee juist tegelijkertijd zien? Als in de westerse cultuur sluiers, make-up en mode vooral verleidingsinstrumenten zijn waarmee je onvolkomenheden kunt verbergen om zo als vrouw beter in de markt te liggen, zijn het in andere culturen door de godsdienst opgelegde kledingstukken die de aantrekkelijkheid als vrouw juist moeten verbergen.

Liesbeth neemt het publiek mee op deze theatrale zoektocht, confronteert en ontsluiert. Een voorstelling in intieme setting waarvan de actualiteit de inhoud steeds op de hielen zit.

Een jaar lang verdiept Liesbeth Reeser zich in zoʼn andere cultuur. Een cultuur waar sluiers een grote rol spelen in het leven van vrouwen in relatie tot de maatschappij, mannen en elkaar. Ze ontmoet nieuwe mensen, komt op andere plaatsen, maakt kennis met andere gebruiken, andere normen, andere waarden.

Ze zoekt naar theatrale middelen en vormen om met deze vrouwen tot een voorstelling te komen. Ze loopt tegen oordelen aan. Vooroordelen. Niet alleen van zichzelf, maar ook van die van de andere vrouwen. De zoektocht zet zich voort. Met anderen. Met zichzelf. En weer van voren af aan. Er ontstaan verhalen, scènes en teksten, die de basis vormen van een solovoorstelling.
 
Deze voorstelling is een voorbeeld hoe vrouwen uit verschillende culturen in staat zijn met elkaar in contact te zijn en hoe lastig het tegelijkertijd is om van polarisatie los te komen.De voorstelling vindt plaats op 5 april, om 20.00 uur in het Groot Atelier van De Wieger. 
De zaal is open vanaf 19.15 uur.
Entree €10.


Plaatsen reserveren via beheer@dewieger.nl. Na overmaken op rekening De Wieger NL85RABO 0170861309 is deelname definitief.
Geopende tentoonstelling "Multinationals"

Op zondagmiddag 21 januari vond de succesvolle en drukbezochte opening van de nieuwe tentoonstelling "Multinationals" in De Wieger plaats. Een kleine honderd bezoekers was aanwezig. Philippe van Esch opende de tentoonstelling met een enthousiaste toespraak. María Cristina González op dwarsfluit en Harrie Starreveld op shakuhachi speelden het werk ‘Colored Time’, een compositie van Joris Geurts.

Afgelopen maandag 29 januari lunchte de Vescom in het museum te midden van hun eigen kunst!

Een kleine impressie:

Blijf ook op de hoogte van het culturele programma van het Cultuurcentrum Deurne. Dit kan via:

Agenda: 
http://www.ccdeurne.com/agenda/
Programma: http://www.ccdeurne.com/programma/

Hier vindt u tips voor een leuke avond uit!

Noteer in uw agenda!
 
 • Tentoonstelling "Multinationals"
  te zien t/m 13 mei


   
 • Boek aan Tafel
  28 februari, 26 maart


   
 • Expositie klas 6 Willibrord Gymnasium
  tijdelijk te zien


   
 • Expositie "De Wieger Nu"
  van 25 februari t/m 13 mei 


   
 • De Wieger Huisconcerten
  9 maart, 11 mei, 14 september, 9 november


   
 • Liesbeth Reeser speelt Sluiers
  5 april, 20.00 uur
 
Museum De Wieger is wekelijks geopend van 
woensdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Website
Website
Email
Email
YouTube
YouTube
Copyright © 2018 De Wieger, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp