Copy
Zomer in De Wieger
Bekijk in uw browser
Expositie De Peel op Papier feestelijk geopend

Dat de zomer eraan komt, is duidelijk te merken. Maar dat betekent niet dat we bij De Wieger in vakantiemodus gaan. In tegendeel: zondag 21 juni werd de tentoonstelling De Peel op Papier feestelijk geopend. Gedurende de zomermaanden geven veertien leden van de Nederlandse Kring van Tekenaars in zeer uiteenlopende werken hun visie op De Peel.

Meer foto's van de opening
Rondleiding De Peel op Papier

Mia Westerhof, één van de deelnemers aan de tentoonstelling De Peel op papier, zal u in een rondleiding een klein inkijkje geven in de mogelijke totstandkoming van de tekening. De aanvang is op zondag 5 juli om 13.30 uur. Deelname aan de rondleiding is gratis. Wel graag reserveren door uw naam en adres te sturen naar miawesterhof@versatel.nl of te bellen naar 06-043924554. Bij voldoende aanmelding is er korting op de entreeprijs.
Tijdens zijn openingstoespraak roemde Frank Lubbers de veelzijdigheid van de Nederlandse Kring van Tekenaars.
Veel aandacht voor nieuwe expositie

Naast het feit dat de opening van de expositie De Peel op Papier druk is bezocht, kan de tentoonstelling ook rekenen op veel aandacht in de media. Naast een artikelen in het Weekblad voor Deurne en het Eindhovens Dagblad, besteedden de culturele website Cubra en online magazine Brabant Cultureel aandacht aan de expositie van de Nederlandse Kring van Tekenaars.

 
Opening groepstentoonstelling Open Atelierdagen

Op vrijdag 4 september 2015, om 20.00 uur starten de activiteiten met een feestelijke opening van de groepsexpositie in Museum De Wieger. In De Wieger is een selectie te zien van werk van de 23 deelnemende kunstenaars van dit jaar. U vindt hier ook de nodige informatie van de kunstenaars en onze activiteiten, zoals de kindermiddag en het weekend van de open ateliers 19 en 20 september.

Meer informatie
Derde Kunstcafé druk bezocht

Het voorlopig laatste Kunstcafé van 25 juni, in de aanloop naar de Open Atelier Dagen, was druk bezocht. Tijdens de avond spraken Jeanne Melief samen met Harry Lunenberg over hun kunstproject in het Duitse Frauenau, waar ze werkten aan de Phoenix-boom. Jeanne Melief vertelde er al eerder over tegen het Weekblad voor Deurne: "Aan de ene kant is een vogel te zien die vanuit het vuur uit de boom komt. De andere zijde toont Venus die uit het schuim van de zee wordt geboren. Een mooie combinatie."

Lees het verslag en bekijk de foto's
Isaac Israëls in Gouda

Tot 6 december 2015 is in Museum Gouda de tentoonstelling ‘Van Michel tot Israëls’ te zien. Deze tentoonstelling laat 60 schilderijen uit hun eigen School van Barbizon- en Haagse School-collectie zien, aangevuld met bijzondere bruiklenen. Eén van die bijzondere bruiklenen is ‘Liggend naakt op divan’ van Isaac Israëls uit de collectie van De Wieger. We moeten haar dus nog een tijdje missen, maar vanaf half december 2015 is ‘Sjaantje’ weer thuis.

Werken De Wieger in museum Neerkant

De Wieger is een voorlopige samenwerking aangegaan met het museum Techniek met een Ziel in Neerkant. De komende tijd zullen een aantal werken uit de uitgebreide BKR-collectie van De Wieger in Neerkant worden tentoongesteld. De drie stukken die nu in Neerkant te zien zijn, zijn werken van Hermien van Herpt. Het gaat om de kleurenlitho’s Dancing the lambed walk, Vredesbeweging en Kijk.
 
Kijk voor meer info over onze tentoonstellingen op onze site
Educatie
Terugblik

De Sprong organiseerde een cultuurdag voor haar leerlingen. Er is een keuzemenu samengesteld voor de leerlingen met verschillende binnenschoolse en buitenschoolse activiteiten. De Wieger bood een workshop ‘Light Painting’ aan. De resultaten zijn hier te bekijken.

Ook hebben we twee groepen eerstejaars ontvangen van het Willibrord Gymnasium in Deurne. Voor hun project ‘De Parade’. De Wieger ontving de leerlingen die gekozen hadden voor het filmprogramma.
Activiteitenmiddag voor kinderen

Op zondag 13 september van 13.00 tot 17.00 uur zal er door de kunstenaars van de Open Atelier Dagen Deurne-Asten in de tuin van De Wieger een activiteitenmiddag worden georganiseerd. De tuin is op die dag sfeervol ingericht met vermaak voor jong en oud. Er is extra aandacht voor de jongeren. Wat kun je zoal doen? Kijk hier.
Meer informatie over educatieve activiteiten in het najaar?

Bekijk de blog van De Wieger. Hier kunt u lezen over het basisschoolproject in het najaar. Waar weer zo’n 1000 kinderen uit de gemeente Deurne aan mee doen. Ook staat er een nieuw project voor het voortgezet onderwijs op het programma. Meer inhoudelijke informatie over deze projecten kunt u lezen in onze volgende nieuwsbrief.
Nieuwe cursus Jana Waarts over Impressionisme
Jana Waarts geeft van 28 september tot 14 december in De Wieger een cursus met als onderwerp Impressionisme - Een revolutionaire sensatie in kunst en muziek. De cursus bestaat uit 10 lessen op maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur.

Het impressionisme was een revolutionaire sensatie. De kunstenaars van deze stroming keerden zich tegen de destijds algemeen aanvaarde en officieel erkende academische kunst. Voor de impressionisten kwam niet langer het afgebeelde onderwerp op de eerste plaats, maar de vluchtige impressie van dat onderwerp. De weergave van het natuurlijke licht speelde daarbij een belangrijke rol. Ze schilderden in heldere kleuren die in korte vlotte toetsen naast elkaar werden gezet.

Meer informatie en aanmelden
Nacht van het Witte Doek
Filmfestival op 28, 29 en 30 augustus

In het laatste weekend van augustus staat Deurne weer in het teken van het filmfestival Nacht van het Witte Doek. De Wieger is een van de locaties waar tijdens het weekend films worden getoond. Op vrijdagavond is bij De Wieger de film Gluckauf te zien van regisseur Remy van Heugten. Gluckauf (de mijnwerkersgroet voor een behouden terugkeer) is een sociaal drama over de verstikkende liefde tussen een vader en een zoon, die zich als moderne outlaws staande proberen te houden in het verarmde Limburg van nu.

Op zaterdagavond is bij De Wieger de vertoning van Mommy, een Franstalige Canadese dramafilm van Xavier Dolan. De film gaat over Diane Després die, nadat haar man is overleden, de moeilijke taak heeft haar gewelddadige zoon Steve op te voeden. Ze wordt daarbij gesteund door haar mysterieuze nieuwe buurvrouw Kyla die zich in het huishouden nestelt.
Meer informatie over de Nacht van het Witte Doek en alle filmtijden
Historische kluis gevonden bij De Wieger

Met zijn moeder bracht de Ommelse Tyn Loomans (12) een bezoek aan museum De Wieger in Deurne. Toen hij met een metaaldetector de museumtuin doorspeurde, begon het instrument te piepen. Tyn waarschuwde enthousiast zijn moeder die op haar beurt de office manager van De Wieger inlichtte. Na ruim een halve meter graven kwam een metalen kluis tevoorschijn. Er zijn sterke vermoedens dat de bijzondere vondst wellicht te maken heeft met de 1969 overleden kunstenaar Hendrik Wiegersma.

Bekijk de video
Alle medewerkers en vrijwilligers van De Wieger wensen u een prettige zomer toe!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
YouTube
YouTube
Copyright © 2015 De Wieger, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp