Copy
Terugblik juni - programma: zomer juli/augustus
Bekijk in uw browser

Korte terugblik


Tentoonstelling Het palet van het interbellum
29 juni is de laatste dag dat de tentoonstelling ‘Palet van het interbellum, een overzicht van Nederlandse kunst uit 1914-1945, nog kan worden bezocht. We kijken terug op een goed bezochte tentoonstelling en een fijne samenwerking met museum Dr8888.

Nieuwe website
Klik hier voor de nieuwe geïntegreerde website van De Wieger. 

Bedrijfsconcept
De afgelopen maand stond in het teken van de zoektocht naar het optimale organisatiemodel. De Wieger wil een vrijwilligersorganisatie worden met ondersteuning van professionals. Samen met de vrijwilligers, de staf en het bestuur zijn daarvoor diverse bijeenkomsten en werksessies gehouden. Meer daarover in de volgende nieuwsbrief.
Tijdlijn Deurne

Tijdlijn Deurne is een rondwandeling door het fotografisch geheugen van een dorp, wordt op 29 juni geopend door middel van een gezamenlijke wandeling vanuit het Heemhuis om 14.00 uur, via het centrum naar De Wieger. 

De totale rondwandeling is bijna 4 km en van 29 juni t/m 24 augustus dagelijks te lopen. Op de route vindt u, vanaf de weg zichtbaar achter etalageramen, in totaal zo’n 100 van informatie en een QR-code voorziene foto’s van mensen en dingen die in de afgelopen eeuw op een of andere manier aan deze plekken voorbijgingen. In het groot atelier van De Wieger (geopend di t/m zo 12.00-17.00u en gratis toegankelijk op vertoon van de routefolder) bevinden zich zo'n 50 historische foto’s van de Deurnese parochies en kerkdorpen.
Meer info? www.tijdlijndeurne.nl 
Uitnodiging/ opening
Expositie Jan Engelman en Hendrik Wiegersma 


De expositie ‘Jan Engelman en Hendrik Wiegersma: een vriendschap tussen twee verzamelaars’ geeft een indruk van de kunstcollecties zoals zij die verzameld hebben in de periode 1925 – 1965, waarbij het accent bij beiden ligt op de interbellum periode. De officiële opening van deze tentoonstelling is op zondag 6 juni om 15.00 uur. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 31 augustus.  
De Rabobank als gast bij De Wieger

Op vrijdag 4 juli vult De Wieger een deel van het teambuildingsprogramma in voor de ledenraad van Rabobank Peelland Zuid. Op deze dag maakt de ledenraad een coöperatieve fietstocht langs een aantal projecten en initiatieven waaraan de Rabobank een bijdrage heeft geleverd. Het programma zal er als volgt uit zien: in de tuin van De Wieger zullen zij welkom worden geheten. Daarna wordt een presentatie gegeven over De Wieger. Dan  volgt er een rondleiding door de tentoonstelling van Jan Engelman en Hendrik Wiegersma. En als afsluiting van de dag verzorgt Boterbloem een 3-gangen diner. Bij mooi weer zal het diner in de tuin plaatsvinden.
 
Nacht van het Witte Doek 
 
Het laatste weekend van augustus is De Wieger gastheer van twee filmhuisfilms van het Nacht van het Witte Doek. 

Vrijdag 29 augustus:
The Selfish Giant 

Zaterdag 30 augustus:
Ne Me Quitte Pas

De films vinden plaats in de tuin van De Wieger en starten om 21.30 uur. De entree is gratis.
Kijk voor meer info en overig filmaanbod in dat tijdens dit festival op www.nachtvanhetwittedoek.nl
Meer info over het programma bij De Wieger 
 
De Nieuwe Wildernis door Emelie Jegerings
29 augustus – 30 november

Het laatste weekend van augustus is ook het eerste weekend dat de expositie De Nieuwe Wildernis van Emelie Jegerings te zien is. 

Aan de film met diezelfde naam ontleende Emelie nieuwe inspiratie. De schoonheid, euforie en kwetsbaarheid van dieren in onze Nederlandse natuur waren een grote uitdaging. En Emelie heeft dat in een nieuwe serie schilderijen op ongekende wijze weten te verbeelden. In haar eigen specifieke schilderstijl maakte zij op basis van beelden ‘stills’ uit de film een 15 tal oer-Hollandse doeken over de dieren in de Oostvaardersplassen. De tentoonstelling van Emelie vindt plaats in het groot atelier van De Wieger. Er zullen een 8 tal werken te zien zijn uit deze serie. De tentoonstelling loopt van 29 augustus tot en met 30 november. 
Meer info klik hier 
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
YouTube
YouTube
Copyright © 2014 De Wieger, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp