Copy
Nieuwsbrief december
Bekijk in uw browser
Wist u dat...
Het in 2016 veertig jaar geleden is dat Museum De Wieger haar deuren opende. Dit gaan we volgend jaar vieren met een aantal wisseltentoonstellingen rondom de persoon Hendrik Wiegersma.
Om onze plannen te realiseren gaat het hoofdgebouw van De Wieger dicht van 10 januari als de tentoonstelling van Geert Jan Jansen is afgelopen tot en met 14 februari. In de ateliers loopt de tentoonstelling van het Willibrord Gymnasium en deze blijft gewoon te bezichtigen tot en met 31 januari 2016. Meer hierover verderop in deze nieuwsbrief. De toegang voor deze tentoonstelling is na 10 januari te bereiken via de poortingang aan de zijkant.
Op 14 februari is de openingstentoonstelling met 'De wereld van Hendrik Wiegersma' het begin van het jubileumjaar. Zowel in deze nieuwsbrief, als in het Weekblad voor Deurne wordt uitgebreid stilgestaan bij de presentatie van de tentoonstellingen die gaan komen.
Educatie

Binnen educatie kijken we terug op twee geslaagde projecten van dit najaar.
Basisschoolproject ‘Echt Waar!?’

De expositie van de gemaakte werkstukken wordt geopend op 9 december om 14.00 uur. Dit jaar zal basisschool De Heiakker de opening verrichten.
De activiteiten in De Wieger waren een speurtocht door het museum met raadsels, puzzels en vragen om alles te ontdekken over de schilderijen van Geert Jan Jansen. Daarnaast hebben de leerlingen op een grappige manier een print gemaakt door op een groot tafelzijl te schilderen en hier een afdruk van te maken. Dit is natuurlijk geïnspireerd op de vele zeefdrukken van Geert Jan. Binnen het laatste onderdeel stond wetenschap en techniek centraal. Want hoe kun je nu eigenlijk schilderen met licht? Aan de hand van verschillende opdrachten ontdekten de leerlingen deze techniek met LED-licht en een camera. Dit project en resultaten zijn te bekijken op onze blog die speciaal ontwikkeld is voor educatie.
Vanaf 2003 tot en met vorig jaar heeft Jan Althuizen het basisschoolproject georganiseerd. Dit was zijn laatste jaar. De Wieger dankt Jan voor de vele jaren dat hij voor het museum en de vele kinderen heeft klaargestaan!
Educatief programma van De Wieger: ‘Remix Atelier’

Remix Atelier, een pilot Kunst- en Cultuureducatie over kopiëren en beeldmanipulatie in de kunst, is bijna ten einde. Alle tweedejaars van het Willibrord Gymnasium zijn op bezoek geweest bij De Wieger afgelopen weken. Nu gaan zij op school nog aan de slag met een beeldende opdracht 'in de stijl van', wat het laatste onderdeel vormt van het project. De Wieger kijkt terug op een geslaagd pilotproject wat ook het middelbaar onderwijs op een hedendaagse manier kennis liet maken met het museum en de tentoonstelling. We willen dan ook deze school bedanken voor de mooie uitwisseling van kennis en samenwerking en natuurlijk de leerlingen voor hun enthousiasme en deelname. Speciale dank aan onze stagiaire Jacinta Hebers die mede dit project heeft vormgegeven en uitgevoerd. Bekijk alle resultaten en foto's op onze blog.
Eindexamenexpositie Willibrord Gymnasium Deurne

De opening zal plaats vinden op donderdag 17 december om 20.00 uur. De expositie loopt tot en met zondag 31 januari 2016.
De leerlingen van het Willibrord Gymnasium in Deurne hebben de afgelopen 3 jaar het vak Kunst gevolgd. Deze drie jaar aan hard werken sluiten de leerlingen af met een fantastische eindexamenexpositie in de ateliers van De Wieger. De leerlingen zijn met verschillende thema’s aan de slag gegaan waar iedereen zijn eigen idee van heeft uitgebeeld. Verschillende disciplines binnen de kunsten komen aan bod, van schilderijen tot foto’s van 3D werk tot mode.

Meer informatie
Afscheid Lizzy Geurts van Kessel

De Wieger heeft een traditie van meer dan twintig jaar in de projecten voor kinderen van de basisschool. Door de verlaging van de gemeentelijke subsidie moet De Wieger noodgedwongen aan het eind van dit jaar afscheid te nemen van haar interne medewerker educatie Lizzy Geurts van Kessel. Zij was het afgelopen jaar 2015 verantwoordelijk voor de educatie in De Wieger en heeft het programma een nieuwe impuls gegeven door de uitbreiding naar het voortgezet onderwijs.

Lizzy Geurts van Kessel heeft zelf ook een stukje geschreven waarin ze bedankt en terugblikt op haar tijd bij De Wieger. Dit stukje kunt u op onze site via deze link(pdf) lezen.
Podium
'Hoor de wind waait door de bomen'
Voor veel mensen was dat op zondag 29 november geen reden om niet naar De Wieger te komen waar men, als vervolg op die bruisende vorige ontmoeting tussen Dé Muziekschool en De Wieger, wederom kon genieten van muziek en dans.
Zowel bezoekers 'met voorbedachten rade' als niets vermoedende museumbezoekers werden vanuit allerlei locaties binnen De Wieger getrakteerd op een frisse wervelwind van muzikale klanken en dans, met overgave verzorgd door leerlingen van Dé Muziekschool. Deze unieke manier van presenteren werkte naar de mening van diverse bezoekers heel inspirerend. En ook de leerlingen overtroffen zichzelf. Dus bedankt pianisten Jorn, Robin, Marieke, Margot en Heleen, gitaristen Frédérique, Tobias, Eefke en Eva, zangeressen Monica en Jade, drummers Stijn en Robin, accordeonisten Guido en Ronald, dwarsfluitisten Rosalinde en Merel, harpisten Hanna, Mirthe en Ine en danseressen Claire, Ellen, Eline, Maartje, Suze, Susan en Suzan voor de mooie middag. En, nu al uitkijkend naar de volgende ontmoeting tussen Dé Muziekschool en De Wieger, eveneens bedankt bakker Ron, want ook wie niet zoet was kreeg lekkers!
Medewerkers en vrijwilligers van De Wieger wensen u alvast fijne feestdagen toe.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
YouTube
YouTube
Copyright © 2015 De Wieger, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp