Copy
Nieuwsbrief winter 2015
View this email in your browser

De Dansers in Berlijn

De herfst tournee van Café Ed Sanders, Droomstad en ROSES zit er weer op. We hebben heel Nederland doorkruist, van Middelburg tot Hengelo, van Maastricht tot Rotterdam. Jullie reacties waren hartverwarmend, dank-jullie-wel!

Zo kan 'ie wel weer. De speellijst staat stil tot januari, op een kerstvoorstelling in Utrecht na. Het wordt winter en De Dansers trekken zich terug... in Berlijn.

The Basement

De eerste repetities

12 t/m 19 januari        7,8 april
Berlijn (DE)               Utrecht
9 april                      13 april
Motel Mozaique      De Krakeling
Rotterdam             Amsterdam
De komende maanden repeteren De Dansers met spelers van het Berlijnse Theater Strahl en choreograaf Wies Merkx aan een nieuwe voorstelling: The Basement. Over mensen die te hard naar elkaar zijn, van zich af bijten. Zichzelf op slot gooien om hun kwetsbaarheid te beschermen. Het thema van The Basement is het proces van ontwapening: er wordt hard voor geknokt om iets van onbedorvenheid terug te winnen.

Zoals je kan zien in de eerste beelden gaan de repetities er hard aan toe. De crew werkt in residentie in Halle Ostkreuz (Berlijn) in de oude gymzaal waar hetzelfde artistieke kernteam eerder aan ROSES werkte, en in Het Huis (Utrecht). In april speelt de voorstelling in Nederland, zie boven (save the date!). 

Kun je niet wachten? Volg De Dansers dan op 
facebooktwitter of instagram, daar lichten we regelmatig een tipje van de sluier op...

Pokon (4+) en Tetris (7+)

Voorjaarstournee

Wanneer we terugkomen uit Berlijn, springen we gelijk weer de tourbus in. Pokon en Tetris spelen in het voorjaar samen meer dan 100 voorstellingen! Kijk snel wanneer ze bij jou in de buurt komen op de speellijst

Als voorproefje maakten we samen met filmer Sergio Gridelli (bekend van de trailer voor Pokon) een heuse dansfilm gebaseerd op Tetris, ter ere van de opening van het spiksplinternieuwe Podium Hoge Woerd in Leidsche Rijn. Zie hier het resultaat:

En verder...

ROSES wint Duitse jeugdtheaterprijs

Wat zijn we trots! De choreografie van Wies Merkx heeft op het Lichtblicke Festival in Nürnberg de prijs voor beste voorstelling in de wacht gesleept. Lees alles hier.

Dat moet gevierd worden. De voorstelling, een coproductie met Theater Strahl (DE) en Szene Bunte Wähne (AT) speelt dit seizoen nog één keer.
24 februari
Toneelschuur
Haarlem 
Reserveer nu

Droomstad als kersvoorstelling

In de wintervakantie speelt Droomstad, onze ode aan kinderen in oorlogsgebieden... op eerste kerstdag. Wij vinden dat best passen in de kerstgedachte, dus kom vooral na de kerst brunch uitbuiken in de Stadsschouwburg Utrecht met je familie, kinderen, neefjes en nichtjes, je buren of misschien gewoon je jonge geest?
25 december
Stadsschouwburg
Utrecht
Reserveer nu

De Dansers zijn verhuisd

Sinds deze maand is het kantoor van De Dansers gevestigd in het (verwarmde!) Theaterhuis De Berenkuil. Dat maakt ons huisgenoten van collegagezelschappen DOX en Het Filiaal.

Ons postadres blijft: Postbus 19070 DB, Utrecht

Maar als je op bezoek wilt komen (leuk!): Biltstraat 166, 3572 BP Utrecht
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2015 De Dansers, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp