Copy

Klikk her om du ikke kan lese nyhetsbrevet

Aktivitetstips   Kurskalender   Materiell  Medlemsfordeler  Frifond
Nyhetsbrev fra Musikk i Skolen
Syngende skole er i gang
Gjennom den nasjonale satsingen Krafttak for sang er nå Syngende skole endelig i gang. Musikk i skolen har ansvar for Syngende skole-piloten, med 17 deltagende skoler fra ti kommuner i ni fylker! Det vil komme egen web-side og tilhørende materiell som tilbys alle. Nå håper vi at ikke bare pilotskolene, men så mange skoler som mulig, tar et krafttak for sang sammen med oss i tiden fremover.
Musikk i Skolen på trykk igjen!
Mange har savnet tidsskriftet Musikk i skolen. Vi har nå inngått et spennende samarbeid med Kulturmagasinet Q, og fra oktober har vi egne sider i magasinet. Q er et informativt og kritisk kulturmagasin for lesere som er opptatt av samfunnets kulturtilbud til barn og unge. Våre medlemmer tilbys årsabonnement for kr 279.  Mer om medlemsfordeler.
Meld deg på MusTek regionalsamling
Første påmeldingsfrist for samlingen i Oslo er allerede 12.september! Musikkpedagogikk.no, Musikk i Skolen og Norsk kulturskoleråd følger opp suksessen med MusTek-konferansen i januar 2014, og arrangerer regionsamlinger høsten 2014 og våren 2015. Dette blir inspirerende og matnyttige dager der musikkteknologi i undervisningen står i sentrum. Det kreves ikke forkunnskaper, og både nybegynnere og avanserte brukere er velkommen. Dagen består av workshops, praktisk arbeid og erfaringsutveksling, og vi håper også å bidra til at det bygges lokale og regionale nettverk for erfaringsdeling og samarbeid. Les mer
Ny musikal: Proppen og Labbetruten!
En rykende fersk musikal med mindre kjente Prøysen-perler kommer nå hos Norsk Noteservice. Den handler om hissig-proppen Petter, hans fantasivenn Labbetruten og nabojenta Anna som synes hele Labbetruten er noe tull. Musikalen er skrevet for barnetrinnet, og inneholder manuskript med tips til oppsetningen, sanghefte og 4 singback-CDer. Utgivelsen kommer for salg i notebutikken.no senest i uke 39 for kr 448.
Sal og scene-satsing
Valgfaget Sal og scene tilbys nå på alle trinn i ungdomsskolen, og vi ser et økende behov for kurs og materiell. En av våre storsatsinger dette skoleåret blir derfor Sal og scene, med to faghefter utgitt av Norsk Noteservice, en Sal og scene temadag i samarbeid med Kulturskolerådet øst, og flere kurs over hele landet. Følg med på kurskalenderen
Scenekortet for 2014/2015 er sendt ut
Personlige medlemmer i undervisningsstilling får gratis scenekort gjennom Musikk i Skolen. Scenekortet gir store rabatter til forestillinger og konserter ved mange av landets scener. Her kan scenekortet brukes.
Spill cajon i klassen!
Cajon er et spennende slagverksinstrument, som du sitter på når du spiller. Norsk Noteservice har nå utgitt boka Kræsj! Bom! Bang!, en superenkel cajonskole for alle fra 6-årsalder og oppover. Kristin Fonnes (Musikk i Skolen) har oversatt den fra tysk, og slagverker Terje Evensen viser hvordan man kan arbeide med cajon i grupper og i klasserommet. Vi ønsker god cajon-spilleopplevelse! Ikke glem at Musikk i Skolens medlemmer får 15% på alle trykte utgivelser i notebutikken.no.
Høstens kurs
Høstens kurskalender begynner å ta form, og foreløpig står Sang, spill og sprell, Sal og scene, Musikal på barnetrinnet og Bandmetodikk på plakaten. Vi ønsker å nå ut til pedagoger over hele landet, så ta kontakt dersom du finner et kurs i vår meny som din skole vil være vertskap for. Mer om våre kurs

Stor interesse for Finland!

Studieturen til Finland er nå fullbooket med over 50 deltagere. Turen arrangeres av Kulturskolerådet Øst og Musikk i Skolen under mottoet: Grunnskole + Kulturskole = En sterk kombinasjon! Dette blir lærerike og morsomme dager!
 

Mat og musikk

Sjostakovitsj sine jazzsuiter akkompagnerer russiske blini i denne ukens mat og musikk på våre nettsider. La deg inspirere på kjøkkenet!
Vi ønsker dere alle en riktig god start på skoleåret! Ring oss gjerne hvis du tror vi kan bidra med noe, eller bare er nysgjerrig på hva vi driver med.

Vi sees!

Hilsen Ulrika Bergroth-Plur,
Torunn Øvrebø Brotnow og
Kristin Fonnes
Facebook
Facebook
Website
Website
Fortell oss om endringer i din kontaktinformasjon