Copy
Nyhetsbrev fra Musikk i Skolen


 
View this email in your browser


 
Kjære alle sammen!
 
Denne våren inviterer vi alle skoler til en stormønstring for sang: Fredag 29. april går nemlig Skolenes sangdag av stabelen for aller første gang her i landet! Det er enkelt: Meld på skolen din og lag deres egen sangsamling fredag 29. april. Opp med mobilen og film en snutt som vi legger den til på nettsidene. Storbritannia har SingUp day, Danmark har Skolernes sangdag - hvor mange blir vi på Skolenes sangdag 2016? 
Les mer

Ta med elevene på Veslefrikkprisen 2016!
I fjor deltok over 1700 skolebarn i komposisjonskonkurransen, og vinnerne fikk en uforglemmelig drømmedag med Kringkastingsorkesteret. Blir det deres tur i år? Alle bidrag får tilbakemelding aven jury. Frist 5.april! Les mer.
 
 


Gruppeundervisning i kulturskolen?
Med vårt nye kurs Lek med musikkteori på spilletimen får kulturskolelærere et omfattende repertoar av aktiviteter som kan brukes med 2 til 20 elever. Hovedpoenget er å leke inn musikken med kroppen og sansene, slik at musikkteorien blir lekende lett i møte med instrumentet.  Les mer
 
Utlysning: Syngende skoler 2016/17
Det er nå mulig å søke om å bli en Syngende skole fra neste skoleår. Vil du og skolen din bruke mer sang i undervisningen? Lære mer om sangmetodikk og nytt repertoar? Bli en Syngende skole! Les mer
Alle barneskoler kan søke om å bli en Syngende skole i 2016/2017, men det et begrenset antall plasser. Før du søker må du drøfte deltagelse i satsingen med lærerkollegiet og ledelsen, og dere må være enige om at dere sammen ønsker å gjøre en innsats for å bruke sang enda mer enn dere gjør i dag. Vi skal ha en blanding av små og store skoler, by- og bygdeskoler og geografisk spredning over hele landet. 


MusTek 2016
Den andre nasjonale MusTek-konferansen er over, og vi ser tilbake på to matnyttige, underholdende og inspirerende dager. 120 aktive deltakere opplevde bidragsytere fra inn- og utland, og fikk leke med duppedingser, frukt og helt ekte instrumenter. Innholdet var denne gangen enda mer praktisk rettet inn mot skole og kulturskole. Les mer.


Musikk i Skolen inspirerer
Med Sang spill og sprell 2 kom et nytt tilskudd i serien Musikk i Skolen inspirerer. Den er full av gode sanger og enkle samspillopplegg, med tilhørende instruksjonsvideoer. Serien for øvrig består av en rekke nyttige hefter med låter og aktiviteter til bruk i undervisningen. Flere er under planlegging for 2016. 


Et helt trommesett i én kasse
Flere skoler har nå tatt i bruk cajon som et svært anvendelig rytmeinstrument i musikkundervisningen. Det er enkelt å flytte på, ser tøft ut og låter som et helt trommesett! Norsk Noteservice har nå tilbud på cajon med lærebok for barn til kr. 998,-. Se introduksjonsvideo.

 
 

Musikalsk hilsen fra
Musikk i Skolen


 
Musikk i Skolen på Facebook
Musikk i Skolen på Facebook
www.musikkiskolen.no
www.musikkiskolen.no
Copyright © 2016 Musikk i Skolen, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences