Copy
AGEM nieuwsbrief april-mei 2016
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Zieuwent wekt eigen energie op

Het gaat lukken. Na ruim een jaar zoeken, praten, rekenen en organiseren is het zo ver: de zonnepanelen voor de postcoderoos Zieuwent gaan het dak op.
Een jaar geleden had de initiatiefgroep, die nu het bestuur vormt van coöperatie Zonnig Zieuwent, het dak van Wopa op het oog. Om alle aanmeldingen kwijt te kunnen bleek nog een dak nodig. Het tweede dak werd gevonden bij pluimveehouder Schieven. Al snel bleek dat alle panelen op één dak veel efficiënter was, dus werd gekozen voor de schuren van Dick Schieven.
Lees het succesverhaal vertelt door cooperatie-voorzitter Ruud Krabbenborg.

Weevers GrafiMedia stapt over
Weevers b.v. en Achterhoek Nieuws b.v. stappen over op AGEM. “We krijgen groen gas en elektriciteit via AGEM,” vertelt Gerhard Weevers.
“Wij zijn Achterhoekse bedrijven. Daar zijn we trots op en bovendien willen we zo duurzaam mogelijk werken. Dan is er eigenlijk maar één keus.”
“Sinds 2014 is Rob van Dijk directeur van Weevers b.v., dat vanuit Vorden mediacampagnes maakt, maar ook websites en drukwerk. Ik werk volledig voor alle bladen van Achterhoek Nieuws. Daarvoor is passie voor de Achterhoek natuurlijk heel belangrijk.
Voor Multimedia spelen de Achterhoekse waarden vaak een sterke rol om in de rest van Nederland zaken te doen: no-nonsense, betrouwbaar en flexibel. Met die aanpak hebben we in de rest van het land een goede naam opgebouwd. Onze grootste omzet halen we dan ook buiten de Achterhoek.”
Waarom past AGEM goed bij Weevers GrafiMedia?
Lokaal duurzaam nieuws 
Adrie, Reugebrink, Argo, AGEM
Duurzaam Beltrum bestaat formeel nog niet maar heeft al een paar aansprekende successen behaald om het dorp te verduurzamen. Arjen Heutinck legt uit hoe de groep is ontstaan.
"We wilden gezamenlijk isolatiemaatregelen treffen. Eerst hebben we het laaghangende fruit geplukt. Dat waren inkoopvoordelen voor duurzame maatregelen aan woningen. Die voordelen deden zich vooral voor bij isolatie. We hebben op de investering maar liefst 30% voordeel kunnen bedingen. Voor de aanleg van zonnepanelen bleken er nauwelijks inkoopvoordelen te behalen.
Hoe pak je zoiets aan?
Share
Share
AGEM-café
Het eerste AGEM-café 20 april ging over grootschalige mestvergisting. Een heikel punt zeker in Oost Gelre, waar dan ook ruim 60 mensen op af kwamen. Door de uiteenzetting van standpunten was er een stevige discussie maar was er ook begrip. En een biertje na afloop.
Wil je het verslag lezen, met de presentaties? Klik hier
Beleef oud worden
De Doetinchemse wijk Schöneveld heeft een belevingswoning. Tijdens een bezichtiging kunnen bezoekers met een virtual reality-bril de hindernissen ervaren waar ze tegenaan gaan lopen als ze ouder worden. Handig om mee rekening te houden als je nu wilt verbouwen of isoleren. AGEM levert in deze woning natuurlijk de energie.
column
Gerrits
Groene
Gedachten

Herken je dat pijnlijke moment? Je zit op de bank, je tilt voorzichtig je nieuwe iPhone uit de doos, en dan hoor je op tv dat er volgende maand een nieuwe versie verschijnt. Meer pixels, groter scherm en betere bediening.
"Had ik nou niet even kunnen wachten?"

Nee dus

Stap direct over
Heb je een vraag over AGEM? Of wil je ook overstappen?
Bel Karlijn of Pieter:
0314 - 820 388 
Of ga naar de website:
www.agem.nu
Copyright © 2016 AGEM, All rights reserved.