Copy
AGEM nieuwsbrief augustus-september 2016
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
De duurzame bronnen van AGEM

Guus Ydema is trots op de bronnen van AGEM, de producenten van duurzame Achterhoekse energie. “Onze klanten vragen geregeld hoe duurzaam onze energie is en hoe Achterhoeks. Dat is natuurlijk essentieel en dat onderscheidt ons. We hebben ze nu allemaal op een rijtje gezet.”
 
Het is een divers overzicht: wind, bio en zon, veel zon.
Dat klopt, onze bronnen verschillen sterk, we hebben veel zonne-energie van de coöperaties van de postcoderoosprojecten. Dat vind ik onze pareltjes. Wij hebben in het opzetten van die projecten meegewerkt, maar het kan niet zonder het enthousiasme van de Achterhoekers zelf. De Achterhoek loopt hier echt in voorop. Er zitten ook nog heel wat nieuwe projecten in de pijplijn.
Lees het hele artikel en bekijk het overzicht. 

De overstapper: Ruud Kaak
Ruud Kaak uit Groenlo is sinds augustus klant van AGEM. Hij is actief in de oudheidkundige vereniging van Groenlo en verdienstelijk amateur fotograaf. Ruud is gepensioneerd en werkte als chemisch laborant bij Akzo in Hengelo.
Ruud heeft de hele overstap op AGEM via de website geregeld. “Dat was niks bijzonders hoor. Eigenlijk heel logisch, zoals je je dat voorstelt."
"Ik ben overgestapt omdat ik lid werd van Groenkracht Groenlo, waarmee gezamenlijk zonnepanelen worden aangelegd. Op het dak van mijn woning pasten bijna geen panelen dus was het aanbod van de coöperatie ideaal voor mij. Ik heb 14 panelen aangeschaft die het energieverbruik naar verwachting ruimschoots compenseren. Ik vind het wel een mooi idee om energieneutraal te zijn, in ieder geval een goed streven."
Europese subsidie voor AGEM
Adrie, Reugebrink, Argo, AGEM
AGEM heeft met een zevental (lokale) energiebedrijven in Gelderland de handen ineengeslagen.
AGEM-directeur Guus Ydema: "Het doel is om samen onze bedrijfsmodellen verder te ontwikkelen. We gaan daarbij kennis uitwisselen over bedrijfsvoering en best practices voor het opwekken en besparen van energie.
Om deze uitwisseling mogelijk te maken is een Europese (EFRO-)subsidie aangevraagd. De subsidie is toegekend en beoogt de bedrijfsmodellen van de energie-coöperaties robuuster te maken."
Wat gaat die samenwerking opleveren? Lees verder
deel op jou pagina
deel dit op jouw pagina
Groenkracht start
De postcoderoos Groenkracht Groenlo kan definitief van start. “We hebben de 50 deelnemers die nodig zijn voor een subsidie van de provincie Gelderland,” meldt projectleider Gerard Kamp.
De zonnepanelen voor de postcoderoos worden mogelijk eind september al door Tenten Solar geplaatst. “Ik hoop dat Liander snel daarna al de zonnepanelen kan aansluiten op het netwerk. Dan kunnen de deelnemers aan Groenkracht Groenlo de voordelen van zonne-energie incasseren.”
Wilt u ook nog meedoen?
Nieuwe subsidies!
Vanaf volgende week kun je zo’n 20 procent subsidie krijgen voor het isoleren van je dak, vloer, glas, spouwmuur of gevel. Je moet minimaal twee maatregelen uit laten voeren. Maar als je dat doet kun je ook in aanmerking komen voor een bijdrage voor een aantal andere energiebesparende maatregelen, zoals warmteterugwinning in je douche of een isolerende buitendeur. 
Lees meer over de kansen en voorwaarden
column
Gerrits
Groene
Gedachten

Ik heb ze nog niet gezien, jongeren met rimpelige huid. Maar ze moeten volop rondlopen want ze staan uren warm te douchen.

De jeugd verbruikt per douchebeurt 80 liter water. Warm water wel te verstaan. Dat kost veel drinkwater. En veel fossiele energie. 

Is daar niet wat op te verzinnen? Verras ons!

Stap direct over
Heb je een vraag over AGEM? Of wil je ook overstappen?
Bel Karlijn of Pieter:
0314 - 820 388 
Of ga naar de website:
www.agem.nu
Copyright © 2016 AGEM, All rights reserved.