Copy
Agem nieuwsbrief juni 2014
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Overstapper Abel de Vries, architect te Doetinchem
We zaten bij de NEM. Dat is een agressieve club, daarom doen ze het zo goed, maar wij vonden dat niets. We wilden overstappen naar Greenchoice maar schoven de beslissing voor ons uit. Toen kwam AGEM en was de keuze snel gemaakt. Nu houden we ons geld in de Achterhoek en stimuleren we de regionale economie en innovatie. Dat vind ik belangrijk.

Kennis van zaken
Het overstappen ging echt heel soepel. Geen probleem tegengekomen en aan de andere kant van de telefoon was gewoon kennis van zaken aanwezig. Heel prettig.

Ik heb geen zonnepanelen op onze boerderij. Dat vind ik esthetisch niet verantwoord. Maar vlak naast ons huis staat het stadion van de Graafschap. Als daar bovenop een hectare aan zonnepanelen zou liggen hebben daar veel gezinnen profijt van. En alleen de zon kan ze zien liggen.
2000 euro subsidie op HRe-ketel van onze provincie
Goed nieuws voor iedere Achterhoeker die overweegt een nieuwe ketel te kopen.
De provincie Gelderland geeft een forse subsidie op HRe-ketels. Deze verwarmingsketels, ook wel micro-WKK genoemd, halen meer rendement uit het gas, want naast warmte levert een HRe-ketel ook elektriciteit. Iedere inwoner van Gelderland kan gebruik maken van de regeling, dus ook de Achterhoeker.
<aanvragen of meer weten?>
Acht EnergieBoxen zwerven door de Achterhoek
Onze EnergieBoxen zijn begonnen aan hun zwerftocht door de Achterhoek. Op 31 mei reikten wethouder Gommers van Winterswijk en burgemeester Bloemen van Berkelland de eerste dozen met energiebesparende producten uit. Daarmee gaven zij het eerste zetje aan een perpetuum mobile, een proces dat uit zichzelf blijft bewegen.

Perpetuum mobile
Iedere ontvanger van de EnergieBox heeft twee weken de tijd om te zien van welke producten hij profijt heeft. Die kan hij dan zelf kopen. Daarna is er het doorgeefmoment.
Wie is de volgende? Bij welke gadget gaan zijn ogen open? En waar gaat hij besparen? En daarna weer de volgende. En daarna weer een volgende. Wordt het een perpetuum mobile? Zelfs energiecracks hebben er wat aan.
<Lees meer>
Verbindende
schakel
Steven Kroon is geen lid meer van het bestuur van AGEM omdat hij geen wethouder meer is. “Er staat nu een solide organisatie.”

Het project Achterhoek 2020 had dringend behoefte aan concrete resultaten. De wil om de Achterhoek krimpbestendig te maken was er wel maar een onderneming starten is niet iets voor politiek bestuurders. Steven Kroon was de verbindende schakel.
 
“Maar het was niet mijn eigen idee een Achterhoeks energiebedrijf op te zetten,” relativeert Steven Kroon.  
<lees meer>
Bedankt voor je deelname aan de enquête
Eind april hebben we leden van AGEM gevraagd een enquête in te vullen. Dat heeft ons waardevolle informatie opgeleverd.
De resultaten betreffen het overstappen. We zorgen ervoor dat overstappen op AGEM nog makkelijker gaat. We gaan ook acties ondernemen om het AGEM-gevoel te vergroten.
Over concrete acties en stappen informeren we je in volgende nieuwsbrieven.
Wij danken iedereen die de enquête heeft ingevuld daarom hartelijk. En duurzaam.
Heb je een vraag over AGEM? Of wil je ook overstappen?
Bel Justin:
06 1585 8944
Of ga naar de website:
www.agem.nu
Share
Share
Copyright © 2014 AGEM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp