Copy
AGEM nieuwsbrief december 2015
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
AGEM en de groene lijstjes

AGEM komt niet voor in de lijstjes van groenste leveranciers. Hoe zit dat?
Justin Pagden van AGEM beantwoordt alle vragen.

Dat komt omdat AGEM officieel geen leverancier is. Om jezelf leverancier te mogen noemen heb je een vergunning nodig van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Deze instantie bewaakt onder andere de energiemarkt en heeft een lange reeks van voorwaarden waar een organisatie aan moet voldoen. Dat is een goede zaak, maar de aanvraagprocedure is niet eenvoudig. Het zou ons nu te veel tijd kosten om deze te doorlopen.
 
Waarom heeft AGEM dan geen vergunning, jullie leveren toch energie?
Formeel is AGEM dus geen leverancier maar wederverkoper. Bij de start van AGEM, ruim twee jaar geleden, hebben we beoordeeld of het de moeite was om zelf een leveringsvergunning aan te vragen of te opereren onder de vergunning van een ander. We hebben toen besloten om voor dat laatste te gaan. Daarbij is de keuze op Anode gevallen. 

Waarom Anode en hoe groen is Anode? Lees verder

De overstapper: Dick Schoemaker
Dick Schoemaker uit Vorden is erg blij met de display die hij ontving als kersverse klant van AGEM. “Je hoort veel over energieslurpers, ik ben erg benieuwd welke apparaten dat zijn.”
"Ik wilde wel graag meer weten over de Slimme Meter. Daarom ging ik bij de informatiebijeenkomst in het dorp. Tja, dan kijk je wat rond en zo kwam ik bij de AGEM-stand in gesprek met Björn. Hij rekende uit wat een overstap naar AGEM zou schelen. Het bleek een stuk goedkoper te zijn dus ben ik overgestapt. En AGEM is dichtbij, dat voelt goed. Kan ik ook nog ’s plat proaten als ik ze bel."

steentje bijdragen
Schoemaker werkt bij Makers in Deventer. “We maken deuren, wanden en aanrechtbladen van materiaal met honingraatmotief. Dat scheelt in gewicht, dus in hout. Zo draag ik al bij aan een duurzame samenleving. Dat doe ik ook thuis. Met de display van AGEM kan ik het inzicht krijgen. Dan begin ik met de makkelijke en meest effectieve maatregelen.
Partners in PV-panelen
Adrie, Reugebrink, Argo, AGEM
AGEM stimuleert de opwekking van duurzame energie, onder meer door de aanleg van zonnepanelen, in het jargon PV-panelen genoemd.
 Daarom bestaat het programma PV-partners.
“Wij vinden het belangrijk dat particulieren weten dat ze goed materiaal en goede aansluitingen hebben”, licht Jacquo Harbers van AGEM toe. “De bedrijven die deel uit maken van ons programma PV-Partners staan daar ook achter.”
Ze voldoen aan basiseisen die we hebben opgesteld samen met Achterhoek Duurzaam Verbouwen en de woningcorporaties op het gebied van kwaliteit, zekerheden en betrouwbaarheid van de bedrijven. En ze geven inzicht in andere aspecten van hun aanbod, wat voor iedereen te bekijken en te vergelijken is op onze website.

Lees waarom bedrijven graag deelnemen
Share
Share
Een groene Kerst!
In een jaar kan er veel gebeuren. De energie-transitie heeft een grote vlucht genomen. De klimaatconferentie in Parijs heeft dat aangetoond voor de hele wereld, maar ook in Nederland zijn aanzienlijk grotere stappen gezet dan we een jaar geleden hadden gedacht.
In de Achterhoek zijn de resultaten van de energietransitie ook vermeldenswaard. Het eerste postcoderoos-project in Berkelland levert zonnestroom, in Wichmond is ook de bouw van zo'n project gestart en een groot windpark in Netterden gaat in 2016 stroom leveren. Vragender wil energie-neutraal worden en krijgt subsidie van de provincie om dat voor te bereiden.
Vier projecten uit een lange rij geslaagde of gestarte projecten die ons gaan brengen bij een energie-neutrale Achterhoek in 2030.
Ik ben trots dat wij als AGEM met ons team, daar een belangrijke bijdrage aan hebben mogen leveren. En ik hoop en verwacht dat we het komende jaar weer zo succesvol zullen zijn. Met zeker weer een groter aantal projecten.

Guus Ydema
Zon in Groenlo
Op de daken van de Rouwmaat Groep worden zonnepanelen geplaatst voor mensen uit Groenlo en omgeving die willen profiteren van zonne-energie maar geen zonnepanelen kunnen plaatsen op hun eigen dak.
 
Het initiatief is ontstaan in BS22, de creatieve werkplaats in Groenlo waar burgers en ondernemers hun gezamenlijke passie voor duurzaamheid handen en voeten geven.
Lees wat dit voor u kan betekenen
column
Gerrits
Groene
Gedachten

Ik was van plan mijn december-column te schrijven over geld. En dat het met groene energie alleen maar wat gaat worden als het goedkoper is dan grijze energie. En dan de conclusie: de liefde van de consument gaat dus door de portemonnee. Bam!

Maar toen …. sprak ik Bert Wagendorp, afgelopen zondag, in Varsseveld. Wagendorp is columnist voor de Volkskrant en schrijver van ‘Ventoux’. Over dat boek, en de film, vertelde hij.

Waar zit echt groene energie?

Heb je een vraag over AGEM? Of wil je ook overstappen?
Bel Natalie of Karlijn:
0314 - 820 388 
Of ga naar de website:
www.agem.nu
Wil je ook iedere maand de AGEM-nieuwsbrief ontvangen?
Meld je hier aan als abonnee.
Copyright © 2015 AGEM, All rights reserved.