Copy
  agem agem  
'Een vernieuwde huisstijl, zonder verspilling.'
 
De energiewereld is volop in beweging. Agem ook! Met onze ambities helder voor ogen vinden wij het tijd voor een eigentijdse en energieke uitstraling. Ons logo is een belangrijk element in al onze communicatie. Daarom kiezen we voor een vernieuwd, fris, karakteristiek en onderscheidend logo. Verspilling willen we altijd voorkomen. Vandaar dat in de komende periode zowel ons bestaande als nieuwe logo op verschillende plaatsen zichtbaar is. 
Legitiem gluren bij de buren: de Achterhoekse Duurzame Huizenroute
 
Voor het zevende jaar alweer organiseerde het Energieloket de Achterhoekse Duurzame Huizenroute. Op zaterdag 2 november openden 32 huizen en bedrijven hun deuren voor geïnteresseerden. Een mooie manier om energiebesparende mogelijkheden in de praktijk te zien en om van de eigenaren te horen wat hun ervaringen en tips daarbij zijn. 
 
Zo stelden Martijn en Quirine hun gloednieuwe en bijzondere nul-op-de-meter-'lofthuus' open voor publiek. Een bijzonder licht en ruimtelijk, toekomstbestendig huis met lage energiekosten. Waar alle energie zelf wordt opgewekt en regenwater wordt hergebruikt. 

Wil je meer lezen over het verhaal van Martijn en Quirine of de verhalen van andere deelnemers? 
 
Bekijk alle objecten van 2019
 
Vragen over energie?
Onze energie-specialisten zijn tot 17:00 uur bereikbaar
 
Stel een vraag
 
'Al meer dan 1000 Achterhoekers doen mee!'
 
De aanmeldingen voor het isolatiecollectief Achterhoekse Bespaaractie blijven binnenstromen. Eigenaren van een huis gebouwd voor 1980 kunnen zich hiervoor aanmelden en krijgen een adviseur thuis. lees meer

Onze actie is zichtbaar op abri-borden door de hele Achterhoek. Heb jij ze al gespot?
 
Meld je ook aan en bespaar mee!
'Programma Zonnige Bedrijven nu in álle Achterhoekse gemeenten.'
 
Er zijn inmiddels ruim 350 Achterhoekse bedrijven die zich aangemeld hebben voor Zonnige Bedrijven. Een van deze bedrijven, Kramp uit Varsseveld, heeft in juli hun magazijnhal met daarop maar liefst meer dan 1.600 zonnepanelen in gebruik genomen. Deze ontwikkelingen zijn niet onopgemerkt gebleven, inmiddels is het Zonnige Virus overgeslagen en doen álle Achterhoekse gemeenten mee. 

Ook ondernemer met een groot dak? Meld je aan als Zonnig Bedrijf!
 
Wat zijn de mogelijkheden?
 
 
Biozon Achterhoek trekt Europees aandacht
 
De coöperatieve manier van stortgaswinning van BioZon is afgelopen week onder de aandacht gebracht bij een EU-meeting in Malta. Jan Klein Kranenburg vertegenwoordigt de Achterhoekse energiecoöperaties in het AGEM-bestuur en is via zijn werk bij Rijkswaterstaat betrokken bij het Interreg-programma COCOON. Dit programma is erop gericht om goede voorbeelden van duurzaam stortbeheer uit te wisselen tussen verschillende Europese partners. Jan besloot Biozon in te brengen als 'good practice'.

LET OP: meedoen met Biozon kan nu ook zonder investering! Lees meer over De Groene Motor 2.0. 
Zonnig Zieuwent werkt aan twee nieuwe initiatieven voor zonnedaken
 
Het bestuur van energiecoöperatie Zonnig Zieuwent bekijkt op dit moment of er voldoende interesse is voor een uitbreiding op de zonnedaken. Eerder waren er onder de vlag van Zonnig Zieuwent al vier succesvolle postcoderoos initiatieven in Zieuwent, Lichtenvoorde, Mariënvelde en Harreveld.  Naast deze twee nieuwe daken lopen er ook verzoeken vanuit Lievelde en Halle Heide om aan te haken bij de coöperatie Zonnig Zieuwent. Meer informatie.
Ook uitbreiding bij Groenkracht Groenlo
 
Groenkracht Groenlo is bezig met een volgende postcoderoos project. Zij hebben ruim meer aanmeldingen ontvangen dan wat op twee daken kan worden gelegd. Met een paar extra deelnemers kunnen er maar liefst drie daken worden volgelegd met zonnepanelen! Woon jij in Groenlo en wil je meer weten? Meld je dan vrijblijvend aan via dit formulier.
Werk mee aan elektrische deelauto's in Groenlo
 

Op zoek naar een uitdaging en wil je wat doen voor het klimaat? Groenkracht Groenlo is een werkgroep gestart voor elektrische deelauto’s en er is nog plek voor drie leden: een (liefst) jeugdig talent (m/v) in het kader van bijvoorbeeld een afstudeeropdracht. Een of enkele mensen die mee willen denken over de IT-aspecten en hoe het project tot een economisch succes kan worden gemaakt. Iemand die administratieve taken voor zijn/haar rekening wil nemen. 

Ben jij hiervoor de aangewezen persoon? Meld je dan aan op info@groenkracht-groenlo.nl
  agem   Agem
Raadhuisstraat 25
7001 EX Doetinchem
 
   
 
  U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief van Agem. Het opgegeven e-mailadres is: <<E-mail>>. Wilt u uw gegevens wijzigen? Klik dan hier. Wenst u onze nieuwsbrief niet langer te ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.