Copy
AGEM nieuwsbrief juni 2015
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Veehouder verdient aan mest
Guus Ydema wordt niet moe de doelen van AGEM te herhalen; energietransitie (energieneutraal in 2030) en een energieke Achterhoek (economie stimuleren). Maar dit keer ligt het wel erg voor de hand: op boerderij de Marke in Hengelo wordt biogas gemaakt en op het gasnetwerk gebracht.
En in diezelfde beweging wordt dus geld voor energie en werk in de Achterhoek gehouden.
Honderden miljoenen euro’s vliegen jaarlijks de regio uit. Geld voor energie dat we liever In de Achterhoek zouden willen uitgeven 

Het kan echt
Ydema: “Energieneutraal is niet een droom, maar een mogelijkheid. Bijvoorbeeld: Realiseer je eens dat op de erven van leegkomende boerderijen 1 megawatt kan worden opgewekt. Een energieneutrale regio in 2030 is geen sinecure, maar het kan echt. En dan deze boerderij.
De Marke kan nu aan zo’n 30 huishoudens groen gas leveren vertelt Ydema. En er is perspectief.
Lees verder over de kansen
De overstapper: Gerrit Vossers
Gerrit Vossers presenteert het weer op tv en radio. Dat doet hij graag in het dialect. Gerrit is een echte Achterhoeker met de voeten in het boerenleven. 
Die charme gaf hem landelijke bekendheid ("Kiek doar, ’n John Deere"). Zijn hart voor de streek leidde hem ook naar AGEM.
“Ik merk dat AGEM steeds meer bekend raakt bij de Achterhoeker. Je komt AGEM steeds meer tegen. Dat helpt bij de keuze om over te stappen. Lees hier over Gerrits bijdrage aan Echte Energie

50 euro per maand
Het is een Achterhoeks initiatief, ik vind het logisch om dan in ieder geval een overstap te overwégen. We zaten bij de Nuon en maakten de vergelijking. Toen bleek dat we 50 euro per maand goedkoper zouden zijn bij AGEM. In januari zijn we overgestapt. Dat wil zeggen, toen heb ik het digitaal geregeld. Per 1 april zijn we daadwerkelijk AGEM-klant. Een paar maanden tijd om de wijziging door te voeren vond ik wel handig, dan konden alle systemen het netjes regelen. De overstap verliep dus prima.
Laatste vraag: hoe is het met het weer?
Het weer is er na ons overstappen niet beter op geworden, haha. Maar we blijven gewoon hoor.”
Hoe sportclubs winst behalen
Adrie, Reugebrink, Argo, AGEM
“De energiebijeenkomst heeft ons nu al veel opgeleverd,” vertelt Arie Reugebrink van atletiekvereniging Argo.
Op 27 mei organiseerde de gemeente Doetinchem een bijeenkomst om de energiescans te bespreken die alle verenigingen hadden gekregen.
Reugebrink: “Na de zomer wil ik met onze buurverenigingen kijken of we gezamenlijk offertes kunnen aanvragen om led-verlichting aan te leggen. De gemeente geeft een bijdrage van 10% op de investering, dat is mooi meegenomen. Verlaging van onze uitgaven en ook nog een lagere investering.”
<lees hier welke acties Argo nog meer neemt>
Share
Share
Energieloket open
Het energieloket helpt u om uw huis energiezuinig en comfortabel te maken en om uw energiekosten te verlagen. Het enige loket zonder loket. U kunt mailen of bellen (maandag t/m vrijdag van 10 tot 20 uur 0314- 820 360). Ook het loket zonder winstoogmerk. Advies staat voorop: algemeen, op maat of voor de buurt.
Blijf niet met vragen zitten, kijk hier direct hoe het loket werkt.
Björn Wouters
AGEM heeft een nieuwe collega: Björn Wouters, 39 jaar, uit Groenlo. Hij woont samen met Jelke, dochter Mies (4) en zoon Oskar (1).
“Met veel enthousiasme zet ik mij sinds 15 juni in voor AGEM. Dit is voor mij een stap in een goede richting want ik draag graag bij aan het doel dat AGEM nastreeft.
Mijn grote passies zijn muziek verzamelen en muziek maken. Tevens heb ik de afgelopen jaren het muziekfestival Grollipop georganiseerd.” 
Country-fair
Agem is in het weekend 26, 27 28 juni present op de Farm & country fair in Aalten (IJzerlo). We staan daar ook voor het energieloket. Dus je kunt ons bevragen op energie besparen en opwekken.
Een leuk evenement, we hebben er zelf ook veel zin in.
column
Gerrits
Groene
Gedachten

Ik zit aan het ontbijt en lees een pak ‘AH biologische karnemelk’. Het is weidemelk en in mij gedachten zie ik dartele koeien de wei in stuiven.

Albert Heijn heeft het keurmerk Puur & Eerlijk in de prullenbak gegooid omdat het een vergaarbak was van 50 tinten groen. Nu is er AH biologisch. Maar wat koop ik? Lees verder

Heb je een vraag over AGEM? Of wil je ook overstappen?
Bel Natalie, Karlijn of Björn:
0314 - 820 388 
Of ga naar de website:
www.agem.nu
Copyright © 2015 AGEM, All rights reserved.