Copy
AGEM nieuwsbrief januari 2017
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
AGEM levert aan gemeenten 
AGEM, nieuws, Hoog-Keppel, zonnepark, H&K

De Achterhoekse gemeenten gaan groene, duurzame energie uit de eigen regio af nemen. Hiervoor sluiten ze een leveringscontract met AGEM per 1 januari 2018. AGEM is opgericht door en eigendom van de Achterhoekse gemeenten.
Om in 2018 energie af te kunnen nemen bij AGEM is het noodzakelijk om nu een aantal zaken te regelen. 
Inmiddels hebben de gemeenten Bronckhorst en Doetinchem al officieel groen licht gegeven voor de oprichting en inrichting van de nieuwe BV. Andere gemeenten nemen het besluit binnenkort.

Wethouder Antoon Peppelman van Bronckhorst: “Dit besluit past bij de ambitie van onze gemeente om per 2030 energieneutraal te zijn. AGEM is een prachtig initiatief waar inwoners en bedrijven terecht kunnen voor duurzame energie uit de regio en uitstekend advies hierover. Dan is het natuurlijk belangrijk als overheid ook zelf het goede voorbeeld te geven en er onze groene energie af te nemen.”

Voor alle Achterhoekse gemeenten gezamenlijk gaat het om circa 27 miljoen kWh elektriciteit en 2,7 miljoen m³ gas met een totale waarde van ongeveer 2 miljoen euro per jaar.
Lees meer

De overstapper: BSM Factory
AGEM, overstapper
In 1906 startte ‘de oude’ Bannink bij zijn boerderij met de bedrijfsmatige fabricage van stoelen. Nu staat BSM Factory bekend als de producent van hoogwaardige en klant-specifieke meubelen. 
In 1906 startte ‘de oude’ Bannink bij zijn boerderij met de bedrijfsmatige fabricage van stoelen. BSM Factory is in Nederland en de rest van de wereld bekend als de producent van ambachtelijke houten meubelen. Maar bovenal is het Achterhoeks. En daarom heeft de meubelfabriek gekozen voor AGEM

Buiten springt een eekhoorn van boom naar boom, binnen vertelt Edwin te Winkel, controller bij BSM Factory, over hun overstap naar AGEM.
Het is allemaal niet zo moeilijk en bovendien heel logisch. Te Winkel: “We zoeken de basis van ons bedrijf dichtbij huis. Dat is de Achterhoek. En duurzaam past bij ons. Voor energie kom je dan bij AGEM uit."

Ook interessant: "Geld speelt even geen rol, ga eens op een product zitten". Lees hier waarom
Waterkracht uit de Achterhoek 
AGEM, nieuws, waterkracht, WRIJ
AGEM participeert in initiatieven om water-kracht om te zetten in elektriciteit. Thijs Huls: "Het is niet eenvoudig, maar water stroomt altijd."
Het Waterschap Rijn en IJssel heeft een kansenkaart uitgebracht waarop is aangegeven dat met name bij stuwen in de Berkel en Oude IJssel potentie is om elektriciteit op te wekken met waterkracht. WRIJ heeft zelf gekozen om niet te investeren in waterkracht, maar wil particuliere initiatieven de kans bieden om op kansrijke plekken elektriciteit op te wekken.

Waarom gebruikt WRIJ die energie niet zelf?
En wat is de rol van AGEM? Lees het hier
Share
Share
Test jij Mijn AGEM?
AGEM, nieuws
Onze klanten willen op een tijdstip dat het hun uitkomt zien wat het verbruik is. Of welke prijs ze betalen, hoelang hun contract nog doorloopt. Vaak is dat buiten kantoortijden. Daarom hebben we een klantenportaal gemaakt waarmee dat mogelijk is. Nu willen we graag weten of het werkt zoals de bedoeling is en zoals u dat wenst.

We gaan het klantenportaal een maand lang testen. Wilt u ons helpen om het systeem te testen?
U kunt zich hier meteen aanmelden.
Als u meer wilt weten leest u op onze website verder. 
AGEM groeit door
AGEM, nieuws
In het jaar 2016 heeft AGEM wederom een flinke groei doorgemaakt. De Achterhoekse groene energiemaatschappij noteerde zowel meer klanten als meer duurzaam opgewekte energie.
Directeur Guus Ydema is blij met die ontwikkeling en projecten zoals Groenkracht (foto).
Lees verder om te weten waar AGEM energie in gaat steken. 
column
Gerrits
Groene
Gedachten
column, Gerrit, Geuvers, AGEM

Een website waarop zogenaamd ‘vrij en onafhankelijk nieuws’ staat vermeld bracht het volgende nieuws: meer dan 31.000 wetenschappers zouden een petitie hebben ondertekend waarin beweerd werd dat ‘er geen overtuigend wetenschappelijk bewijs is dat de uitstoot van broeikasgassen een catastrofale opwarming van de atmosfeer van de aarde veroorzaakt.’
Hoe is het afgelopen met deze alternatieve feiten. Lees dat hier

Stap direct over
Heb je een vraag over AGEM? Of wil je ook overstappen?
Bel Karlijn of Pieter:
0314 - 820 388 
Of ga naar de website:
www.agem.nu
Copyright © 2017 AGEM, All rights reserved.