Copy
AGEM nieuwsbrief juli 2015
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Park voor mensen en zon

"Bij duurzaamheid denken wij aan mensen. Energie is van jou en mij” aldus Gaby Koenders, initiatiefnemer van Solarpark de Kwekerij. “Opwekken van energie hoort niet ver weggestopt in een industrieel gebouw, maar dichtbij. De zon en de wind zitten toch niet achter een hek?”
 
toegankelijk park
“Toch is de praktijk wel zo: solarparken kenmerken zich door een kaal en industrieel landschap met een groot hekwerk eromheen," aldus Koenders. "In Hengelo (gemeente Bronckhorst) werken we aan een ander solarpark. Het wordt een modern park dat op natuurlijke wijze wordt omzoomd door meidoornhagen. Geen metershoge hekwerken, want in dit park kunnen mensen wandelen tussen de zonnepanelen, wilde bloemen, wadi’s en vlinders.”
 
deelnemen in het park
“Na ruim 3 jaar voorbereidend werk komt Solarpark de Kwekerij dichtbij. Na de vakantieperiode presenteren we meer mogelijkheden om te kunnen deelnemen in het project.”
Lees meer over het kwalitatief rijke park

De overstapper: Wipro
"Ik werd gek van al die aanbieders van energie die me bellen en zeggen dat ze de goedkoopste zijn. Allemaal zeggen ze het. Dat kan toch niet? Dus nam ik het heft in eigen handen.
Het mooie was: van AGEM kwam er iemand langs, dat was gewoon persoonlijk."
Gerrit te Selle is directeur van WIPRO, wand- en interieurproductie in Winterswijk en is blij met zijn overstap naar AGEM. “We zijn een echt productiebedrijf en doen dat zo duurzaam mogelijk. En we voelen ons echt Achterhoeks. AGEM past dus bij ons.”
 
Hoe gaan de zaken?
Het gaat momenteel goed. De economie trekt aan en er is weer ruimte. Als eerste laat ik dan waarden als duurzaamheid en Achterhoek meespelen. Onze branche is met Interwand een belangrijke speler in onze regio verloren. Ook een concurrent ja, maar vooral een collega. Wij konden veel van hen leren. We profiteren wel een beetje, maar zij zaten vooral in grotere projecten. 
Onze kracht ligt bij de productie van wanden. We leveren niet aan consumenten. En we installeren ook niet. We richten onze energie helemaal op de productie. Een groot deel van de productie is geautomatiseerd. We hebben 13 mensen in dienst, daarvan werkt een groot deel in de voorbereiding. 
 
Hoe verliep de overstap naar AGEM?
De overstap ging prima. Onze contactpersoon heeft alles netjes uitgelegd. Daarna hadden we er geen omkijken meer naar.
Share
Share
De Aalten Dagen 
Tijdens de 3e dag van de Aalten Dagen (30 juli) is AGEM aanwezig op de stand van het Energieplein Aalten. Samen met onder andere Verduursaam geven we informatie over energie besparen en duurzame energie.
Het centrum van Aalten is op donderdagen in de zomer een muzikaal en theatraal spektakel. Op 30 juli is ook het Nederlands kampioenschap LEGO bouwen.
Benieuwd of LEGO al zonnepaneeltjes heeft? Kom donderdag 30 juli naar Aalten.
Subsidie isolatie
Het EnergieLoket van Verduursaam voert de subsidieregeling woningisolatie uit voor de gemeenten Oude IJsselstreek en Bronckhorst.
Je kunt subsidie tot 500 euro ontvangen op vervanging van bestaand glas door HR++ en isolatie van vloer, gevel en dak. Als je de aanvraag doet samen met je buren (d.w.z.: een ieder die ook in je gemeente woont), krijg je een bonus van maximaal 250 euro.
Vanaf 1 augustus geldt de regeling ook voor inwoners van de gemeente Doetinchem.
column
Gerrits
Groene
Gedachten

Ik viel van mijn stoel toen ik recent (april 2015) een digitale folder las van de bank waar mijn zakelijke rekening loopt.
Mijn bank “verwacht dat zon samen met wind de belangrijkste groene stroombron wordt in de komende decennia.“ Geef mij ook zo’n glazen bol. En als het hun wens is, dan getuigt het van weinig lef.
Wat doet een bank eigenlijk aan groene innovatie?

Lees de column

Heb je een vraag over AGEM? Of wil je ook overstappen?
Bel Natalie of Karlijn:
0314 - 820 388 
Of ga naar de website:
www.agem.nu
Copyright © 2015 AGEM, All rights reserved.