Copy
AGEM nieuwsbrief februari/maart 2017
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Achterhoek koerst op 2030
AGEM, nieuws

Het gaat goed met AGEM. Directeur Guus Ydema: "Om de doelstelling om energie te besparen en op te wekken te halen, zijn we met veel projecten en activiteiten bezig. In het land verbazen collega-bedrijven zich over de omvang van ons pakket. Maar de ambitie in de Achterhoek is dan ook flink.”

Wat gaat AGEM doen om in 2030 een energieneutrale Achterhoek te kunnen presenteren? Ydema vertelt over de mix aan plannen en acties voor dat ene doel.
Lees het op onze website.

Overstapper van de maand: Marcel van Bodegraven
AGEM, overstapper
Marcel woont in Doetinchem. Hij ontwerpt met zijn bedrijf, Vivax Housing, tijdelijke, betaalbare en duurzame woningen, tiny houses. “Ik noem het losgoed, in plaats van vastgoed.
"Voor mij is duurzaamheid een voorwaarde. Daarom past AGEM goed bij mij." Maar er is meer. 

"Ik was op zoek naar een nieuwe leverancier voor duurzame energie. Ik kende AGEM en wat me vooral aanspreekt is dat ze een bredere scope heeft dan een andere leverancier van energie. AGEM bekommert zich om een duurzame samenleving. En ik vind het goed om de energie uit eigen regio te halen. Daarmee stimuleren we de Achterhoek."
De tiny houses dragen op vele manieren bij aan een leefbare Achterhoek. Lees dat op onze website
Buurtschappen Winterswijk 
AGEM, nieuws
Buurtschappen van Winterswijk gaan duurzame energie opwekken. In diezelfde actie versterken ze de leefbaarheid.
Daarvoor is om een bijdrage verzocht van Leader-Achterhoek. AGEM ondersteunt de buurtschappen bij deze aanvraag.
De buurtschappen van Winterswijk werken samen in de Stichting BSV. Dat heeft al geleid tot de aanleg van glasvezel dat reikt tot in de haarvaten van het fraaie landschap. Nu komen er ook zonnepanelen waardoor de inwoners kunnen profiteren van de zelf opgewekte zonne-energie en tevens bijdragen aan een potje om hun buurtschappen leefbaar te houden.
Wil je meer weten? Of meedoen? Lees dan verder
Share
Share
Sneller met fonds
AGEM, nieuws
“Het is nog steeds zo dat initiatieven onvoldoende financiering krijgen om op grote schaal duurzame energie op te wekken." Guus Ydema van AGEM stelt een revolverend fonds voor om plannen voor duurzame energie in de Achterhoek makkelijker van de grond te tillen.
Lees meer over dit plan
Zon in Vragender
AGEM, nieuws
Paul van der Putte, voorzitter van de coöperatie Noaberzon is trots. Na een intensief traject zijn 462 zonnepanelen in Vragender in werking. Ze brengen in het eerste jaar 105.000 kWh op voor 42 deelnemers. "De panelen zijn bijna allemaal gekocht door inwoners van Vragender. Dat vind ik mooi want het laat zien dat er veel betrokkenheid en energie in het dorp is."
Lees meer over dit noaber-project
column
Gerrits
Groene
Gedachten
column, Gerrit, Geuvers, AGEM

Kinderen, ze proberen uit wat het meest effectieve gedrag is. Huilen bijvoorbeeld - bij voorkeur woedend op de vloer van een supermarkt - is erg effectief.
De mens als soort heeft zo ook een effectief gedrag ontwikkeld. Dat is beproefd, maar is het nog wel effectief in de klimaatdiscussie?
Lees hoe het ging op de savanne.

Stap direct over
Heb je een vraag over AGEM? Of wil je ook overstappen?
Bel Karlijn of Pieter:
0314 - 820 388 
Of ga naar de website:
www.agem.nu
Copyright © 2017 AGEM, All rights reserved.