Copy
AGEM nieuwsbrief maart-april 2017
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Zonneboeren zonder drempels
AGEM, nieuws

"Met de vijf demonstratieprojecten tonen we aan dat Zon Op Erf haalbaar is", aldus Guus Ydema, directeur van AGEM. "Dit wordt gecombineerd met een informatiecentrum. Daar is informatie te halen zoals over het ontwerp, de financiering en de vergunningen. Voor de doelgroep van Zon Op Erf is dat een extra stimulans om deel te nemen.

Maar we zijn er nog niet. We pleiten ervoor dat de drempels gezamenlijk door de Achterhoekse
gemeenten aan worden gepakt."
Ydema vult nog aan: "En we willen de SDE+-regeling laten aanpassen voor Zon-Op-Erf-projecten die namelijk verschillende doelen tegelijk dienen."

Voor sommige aanstaande zonneboeren zijn er nog drempels. Hoe gaan we die wegnemen? Lees het hier

De overstapper: Wonion blijft
AGEM, overstapper
Woningcorporatie Wonion uit Ulft heeft het contract verlengd. Beleidsmedewerker Ingrid Pierik: “We moesten een nieuw contract af te sluiten. Na een analyse van de opties, kwam Agem wederom goed uit de bus.”
Ingrid Pierik is medewerker van woningcorporatie Wonion. “Het gaat over ons kantoor in Ulft. Daar hebben we bij de renovatie al een grote slag gemaakt om energie te besparen. We hebben een warmtepomp waardoor we bijna geen gas meer gebruiken. We verbruiken daardoor wel meer elektriciteit. Daarom hebben we op ons dak zonnepanelen geplaatst. Met die 420 panelen wekken we een gedeelte van onze eigen energiebehoefte op.”
“AGEM is een organisatie die we zeker betrekken in onze overweging als we voor energie kiezen. Het belangrijkste is dat AGEM duurzame energie levert, een bijkomend voordeel is dat het een regionale leverancier is die op veel vlakken actief is om duurzaamheid in de Achterhoek te bevorderen.”
Zonnepanelen op Marianum
AGEM, nieuws
Groenkracht Groenlo gaat met volle kracht verder op de duurzame weg. De coöperatie werkt aan 'een derde dak'.
Scholengemeenschap Het Marianum in Groenlo is bijna klaar met de grote renovatie. In overleg met Groenkracht is de constructie voorbereid op zonnepanelen.
De doelstelling is om rond de zomer 450 panelen te plaatsen. Hierin kunt u deelnemen als u in de postcoderoos woont. Kijk daarvoor op Bronnen van AGEM
Share
Share
Zon in nieuwe postcoderozen
AGEM, nieuws
Het lijkt wel besmettelijk: zonne-energie van ander-mans dak is groeiende. Nieuwe projecten om de via de postcoderoos zonne-energie op te wekken starten in Lichtenvoorde en Winterswijk (twee zelfs). Er staan nog meer op stapel, waarin ook AGEM adviseert.

Bekijk de kaarten of het overzicht van de postcodes. Als je in de roos woont kun je je eigen zonne-energie gebruiken. Meld dan je interesse via het formulier. Bekijk onze pagina van bronnen van duurzame energie en doe mee.
AGEM, in joúw belang
AGEM, nieuws
Achterhoekers staan voor de opgave om de regio in 2030 energieneutraal te hebben. Over 13 jaar wekken we zelf net zoveel groene energie op als dat we gebruiken. De belangrijkste maatregelen zijn besparing op verbruik van energie en opwekking door wind, biomassa en zon.
Deze mix is noodzakelijk omdat geen van de afzonderlijke maatregelen leidt tot een energieneutrale Achterhoek in 2030.

Lees hoe AGEM inwoners laat profiteren
column
Gerrits
Groene
Gedachten
column, Gerrit, Geuvers, AGEM

Het was al een week zomertijd maar ik raakte maar niet gewend. En nog steeds vind ik het lastig. De wekker van mijn kleine dochter staat gelukkig nog op wintertijd. ’s Ochtends heb ik daardoor meer tijd om even te scheren en te ontbijten. Ik zie er netjes uit en bovendien weldoorvoed.
En toch vind ik het niets, die zomertijd.
Lees hier de hele column

Stap direct over
Heb je een vraag over AGEM? Of wil je ook overstappen?
Bel Karlijn of Pieter:
0314 - 820 388 
Of ga naar de website:
www.agem.nu
Copyright © 2017 AGEM, All rights reserved.