Copy
AGEM nieuwsbrief december 2016
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Salderingsregeling verlengd
AGEM, nieuws

De Tweede Kamer biedt burgers en bedrijven zekerheid omtrent het terugverdienen van investeringen in zonnepanelen. Tot 2023 zal de zogenaamde salderingsregeling nog bestaan. De zelf opgewekte energie wordt in de praktijk aan het net geleverd. Hierop wordt het eigen verbruik gesaldeerd met als voordeel voor de opwekker dat hij geen energiebelasting hoeft te betalen. Daardoor kan de investering sneller worden terugverdiend. De huidige afspraken luiden dat saldering nog mogelijk is tot in 2020.

Een motie van de PVDA en Groen Links om de regeling te laten voortduren gedurende de looptijd van het Energieakkoord (tot 2023) kreeg een grote meerderheid in de Tweede Kamer. Minister Kamp rondt een tussentijdse evaluatie af van het Energieakkoord. Dat zou nog dit jaar verschijnen. De Kamer wilde daar niet op wachten.
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. Zo zal bijvoorbeeld eerst het kabinet deze kamerbreed gesteunde motie nog moeten overnemen.

Gé Oonk: "En AGEM bleek ook nog goedkoper"
AGEM, overstapper
Gé Oonk is een bekende Winterswijker. Met zijn vrouw, Wilma, runt hij een unieke combinatie van een fietsen- en babyspeciaalzaak aan de Misterweg. Hij is overgestapt op AGEM en legt uit waarom.
En over die bijzondere winkel.
“In onze winkel hadden we de verlichting verbeterd. Betere uitlichting en comfortabeler voor de klant en toch minder verbruik", legt Gé Oonk uit. Hans Huls van HDE heeft ons daarin geadviseerd. Toen noemde hij ook AGEM als leverancier van duurzame Achterhoekse energie. Die combinatie sprak ons meteen aan, en AGEM bleek ook nog goedkoper."
En waarom die bijzondere combinatie in één winkel? Lees verder
Is de SDE-regeling iets voor mij?
AGEM, nieuws
De regeling 'Stimulering Duurzame Energie-productie' beoogt de ontwikkeling van hernieuwbare energie (biomassa, geothermie, water, wind en zon) te stimuleren.  
De SDE-regeling is bedoeld voor grootverbruikers. Je moet dus een grootverbruikersaansluiting hebben (>3x80A) en bovendien moeten alle benodigde vergunningen zijn verkregen.
In de SDE-regeling heeft het ministerie van Economische Zaken in 2017 €12 miljard beschikbaar voor projecten die hernieuwbare energie ontwikkelen.

Duurzame energie opwekken is nu nog vaak duurder dan gewone grijze energie opwekken uit fossiele brandstoffen. Met SDE+ vergoedt de overheid tot een bepaalde hoogte het verschil tussen de kostprijs van duurzame en grijze energie.
De beschikbare €12 miljard worden in 2017 verdeeld over twee rondes, in het voorjaar en najaar.

Wil je meedingen? Neem dan contact op met AGEM en lees verder om meer te leren over SDE.
Share
Share
Een groene Kerst!
AGEM, nieuws
De Achterhoek is goed op weg naar een energie-neutrale Achterhoek in 2030. AGEM heeft met diverse partners veel duurzame bronnen aangeboord. En samen met verduurSaam Energieloket zijn veel succesvolle acties om energie te besparen gemaakt.

AGEM wenst iedere Achterhoeker en iedereen die fan is van onze groene regio fijne kerstdagen en een duurzaam 2017 toe.
Een energiecoach
AGEM, nieuws
De Energiecoaches zijn begonnen. Wat komt zo’n coach doen bij je thuis? En hoe regel je het? En wat kost het?
Ten eerste: het kost de aanvrager niets. Maar het is wel kostbaar. David Lambregts is een van de eerste energiecoaches. Zijn werkgebied is Doetinchem en omgeving.

Het is vrijwilligerswerk, waarom doet David dit?
“Ik heb een passie voor de techniek om energieneutraal te leven. Ik ben wel een techneut, ik werk ook nog als ICT’er. Die zijn lui en willen graag zoveel mogelijk technisch regelen. Volgens mij moet er in de toekomst veel te besparen zijn met technologische oplossingen.

Nog meer antwoorden over energiecoaches? Het verhaal van David lees je hier.
column
Gerrits
Groene
Gedachten
column, Gerrit, Geuvers, AGEM

Ik vraag me af waarom het zo moeilijk is om geen duidelijkheid te geven voor particulieren die investeren in die mooie zonne-energie.
Nu ben ik er uit: ik wil geen duurzame tweedeling van de samenleving. Dat het maar snel moge ophouden.
Lees de column.

Stap direct over
Heb je een vraag over AGEM? Of wil je ook overstappen?
Bel Karlijn of Pieter:
0314 - 820 388 
Of ga naar de website:
www.agem.nu
Copyright © 2016 AGEM, All rights reserved.