Copy
Nieuwsflits Achterhoekse Duurzame Huizenroute
Bekijk deze nieuwsbrief in jouw browser

Laat je inspireren tijdens de Achterhoekse Duurzame Huizenroute!

Aanstaande zaterdag is het zover: de jaarlijkse Achterhoekse Duurzame Huizenroute! In de hele Achterhoek stellen eigenaren hun duurzame woning, bedrijfspand of andere locatie voor je open.

Stuk voor stuk zijn deze Achterhoekers enthousiast over het toekomstbestendig maken van hun pand. Het levert ze een goed gevoel, meer comfort en veel minder energielasten op. Of het nu gaat om kleine stapjes als bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en zonnepanelen of om grotere investeringen als warmtepompen en volledig gasloos wonen, er zijn veel woningen en bedrijven waar je een kijkje kunt nemen. Laat je inspireren en luister naar de verhalen van deze lokale ervaringsdeskundigen. Tussen 11:00 en 15:00 uur zijn de deelnemende locaties te bezoeken.

Bekijk alle deelnemende locaties

Voor elk wat wils

Met ca. 30 deelnemende locaties biedt de Achterhoekse Duurzame Huizenroute voor elk wat wils. Of het nu gaat om isolatiemaatregelen, zonnepanelen of warmtepompen, alle maatregelen zijn in de praktijk te zien. Er doen niet alleen woningen mee, maar ook bedrijfspanden, een groencentrum en zelfs een compleet energiepark! Tijdens de huizenroute vertellen deze ervaringsdeskundigen je alles over de door hen getroffen maatregelen, het (ver)bouwproces en de voordelen. Stel al je vragen, hoor hoe het écht zit en laat je inspireren om zelf aan de slag te gaan met energiebesparing! 

Download de lijst met deelnemers

Hieronder stellen wij alvast 3 deelnemers aan je voor:

Een jaren '50 woning energieneutraal? Het kan!

Zo laag mogelijke vaste lasten, was het doel van Wiebe Poppe en Janneke Helleman, toen ze in 2008 naar Winterswijk verhuisden. Ze wilden zowel lage onderhoudskosten als lage energiekosten. Voor een jaren '50-huis was dat nog niet vanzelfsprekend. In 2009 en 2010 lieten ze het huis dan ook stap voor stap volledige renoveren. Door de renovatie konden ze hun gasverbruik flink omlaag brengen en konden ze in principe over op een warmtepomp. Daarmee waren ze echt voorlopers. Een half jaar later volgden zonnepanelen op het dak, waarmee ze de elektriciteit voor de warmtepomp zelf op kunnen wekken. Lees meer

Benieuwd naar het huis en de tips van Wiebe en Janneke? Kom langs op 2 november tijdens de Achterhoekse Duurzame Huizenroute.

Zelfvoorzienend wonen in Breedenbroek

De woning van Gerd Kloppers en Jacqueline ter Bogt, tussen Sinderen en Breedenbroek, is helemaal afgestemd op de omgeving, de vorm en grootte van de kavel én op de zon. 's Ochtends worden ze wakker met de zon en 's avonds kunnen ze de zon in de keuken zien ondergaan. "Mooier kun je het toch niet krijgen", vinden ze. Twee zomers en een winter wonen ze inmiddels in het huis, dat volledig energieneutraal gebouwd is. Toch vonden ze het nog wel spannend of het zou lukken om helemaal zelfvoorzienend te zijn. Maar "het werkt gewoon zoals we bedacht hadden", zegt Gerd. Lees meer

Je bent welkom om op 2 november bij Gerd en Jacqueline te komen kijken hoe zij hun duurzame droomhuis hebben vormgegeven.

Energie uit oppervlaktewater in Halle

Op een prachtige plek in het buitengebied van Halle woont de familie Vlaanderen. Rond de voormalige boerderij is het een oase van groen, met onder andere een enorme poel. Een poel die Jan Willem Vlaanderen ook nog eens weet te benutten voor de verwarming van het huis. In de prachtige keuken lijkt het alsof de terazzovloer en oude gietijzeren radiatoren er altijd al hebben gezeten. Het is echter schijn. Waar oorspronkelijk een houten vloer zat, zit nu een nieuwe vloer inclusief isolatie en vloerverwarming. En de radiatoren: die heeft Jan Willem later gekocht en zijn meer voor de sier. Al doen ze overigens nog gewoon dienst. Lees meer

Wil je meer horen over deze manier van verwarmen? Kom langs op 2 november tijdens de Achterhoekse Duurzame Huizenroute.

Klik hier voor meer informatie over de Achterhoekse Duurzame Huizenroute op zaterdag 2 november
Twitter
Facebook
Website
Email
Ons adres is:
Achterhoeks Energieloket B.V.
Postbus 134
7000 AC Doetinchem

Wilt u uw e-mailvoorkeuren aanpassen?
U kunt deze aanpassen of zich afmelden voor deze nieuwsbrief