Copy
Agem nieuwsbrief december 2014
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Energie opslaan in de Achterhoek
Nedap is een bedrijf waar de Achterhoek trots op is. Hoogwaardige technologie, vlak na de oorlog gevestigd in een leegstaande slagerij in Groenlo.

Energie opslaan
Een bijzonder product van Nedap is de power router, een systeem waarmee opgewekte zonne-energie kan worden opgeslagen. Praktisch voor thuis, want de energie die jouw zonnepanelen opwekken verbruik je per saldo niet direct, maar ’s avonds. Of als je het in een nog ruimere tijdsspanne beziet: de zomerzon wil je ’s winters inzetten.

Salderen
Nedap brengt de activiteiten voor de power router echter terug vanwege veranderde marktomstandigheden. Als we alleen naar ons land kijken is dat begrijpelijk.
In Nederland lever je als particulier de opgewekte zonne-energie die je niet zelf gebruikt terug aan het net. En daarvoor ontvang je van je energieleverancier de vergoeding die je zelf ook moet betalen. Op onze website vind je hoe die teruglevering en saldering in z’n werk gaat.
In Nederland is er dus weinig reden om een power router aan te schaffen want dat salderen blijft zeker op de middellange termijn nog mogelijk. Maar voor een aantal andere markten is de power router een mooie oplossing.

Wordt vervolgd?
In de volgende nieuwsbrief verschijnt een artikel over de power router. Hoe het werkt en wat er met het product gaat gebeuren. Als je vragen hebt aan Nedap dan mag je die in de eerste week van januari doorgeven. Ik probeer ze beantwoord te krijgen.
De overstapper:
Hans Huls uit Winterswijk-Ratum
Hans heeft een bedrijf in alle vormen van duurzame energie. Hij is privé overgestapt op AGEM. Met zijn bedrijf, Huls Duurzame Energie, wil hij duurzaamheid voor iedereen toegankelijk maken.
Vakantiewoning
“Onze vakantiewoning op Ameland is energieneutraal. Daar probeer ik veel uit. De cultuur is er daar ook naar. Eilanders zijn sterk op zichzelf gericht. Ze willen zelf dingen op het eiland oplossen. Hou het dicht bij jezelf, dat past wel bij mij. Met energie kan dat heel goed. Ik ben lid van de Amelander Energie Coöperatie. Dat heeft te maken met mijn passie voor duurzame energie en voor Ameland.”
 
Vuurtoren
Mijn bedrijf Huls Duurzame Energie werkt door het hele land, en zeker ook op Ameland. Wij hebben de vuurtoren energiezuinig gemaakt. Het grote verbruik zat in de lampen in de toren. Museum en expositieruimten zijn van led-lampen voorzien. Daarmee besparen we 16.000 kWh, het verbruik van bijna 5 huishoudens. En de exposities worden in één keer veel mooier verlicht. Dubbele winst dus.

Ameland
Je zegt “we”. Voel je je Amelander?
Natuurlijk ben ik Achterhoeker, maar ik voel me sterk betrokken bij Ameland.
Ik kom er al zo lang ik leef, dus 53 jaar. Ik voel me een beetje eilander. Met de coöperatie openen we het grootste zonnepark van Nederland,  25.000 panelen op 10 ha. Dat produceert zo’n 20% van de stroombehoefte van Ameland.

Dichtbij
AGEM is een goed bedrijf: opwekken van duurzame energie dichtbij de klant. En AGEM stimuleert lokale initiatieven, dat vind ik belangrijk. Het overstappen ging overigens heel makkelijk, je vult even wat in, zet een handtekening en klaar is Kees. 
AGEM is er ook voor jou in 2015
“Het jaar 2014 kenmerkt zich voor AGEM door veel initiatieven van bewoners. De belangstelling voor duurzame energie is groot. Het is sterker: de mensen zijn gedreven en gaan aan de slag”, aldus Guus Ydema.
“In Vragender wordt een coöperatie opgericht voor duurzame energie. En de dorpen Wichmond en Vierakker leggen zonnepanelen op een sportzaal. En zo nog meer, ik denk aan Geesteren en Beltrum. En Berkelland Energie, natuurlijk. Het houdt niet op. Veel mensen die graag willen bijdragen aan een duurzame Achterhoek. Ze zijn betrokken bij hun eigen omgeving. Dichtbij hun eigen leven.
Als je klant wordt van AGEM help je ons deze projecten te blijven ondersteunen. AGEM blijft dergelijke initiatieven ondersteunen. Ook in 2015.”

         AGEM wenst je een energiek 2015
Heb je al goede voornemens?
Loopt je energiecontract af per 31 december. En wil je overstappen op AGEM?
Geen paniek. Neem geen overhaaste beslissing.
 
De eerste dagen van januari levert je oude leverancier gewoon gas en stroom voor het variabele tarief. Je zult het echt niet koud hebben begin 2015.
De levering van energie is anders dan levering van zorg waar je voor 1 januari moet overstappen. Overstappen op AGEM kan op ieder moment. Dus als je nieuwe voornemen is om groene stroom uit de Achterhoek te nemen, bel ons dan op 5 januari.
Marga Brands, nieuwe energie bij AGEM
Marga Brands is een nieuwe collega bij AGEM. Marga woont samen in Halle en heeft 3 zoons die niet meer thuis wonen. Ze richt zich in eerste instantie op financieel administratieve zaken. Maar misschien krijg je haar aan de telefoon.
Marga vervangt Harry Wolsink wegens ziekte. We wensen hem beterschap en energie toe.
Ook overstappen? Laat je inspireren..
Nu, eind 2014, heeft AGEM 230 klanten, waaronder een aantal grote klanten. Daardoor leveren we bijna 3 mln kWh Achterhoekse stroom. Dat is een equivalent van 850 huishoudens.
In onze nieuwsbrieven van afgelopen jaar zijn we begonnen met de overwegingen en ervaringen van mensen die zijn overgestapt vast te leggen.
Lees op onze website de zes korte portretjes nog een keer en laat je inspireren om ook over te stappen.
Heb je een vraag over AGEM? Of wil je ook overstappen?
Bel Ento, Natalie of Karlijn:
0314 - 820 388 
Of ga naar de website:
www.agem.nu
Share
Share
Copyright © 2014 AGEM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp