Copy
AGEM nieuwsbrief mei-juni 2016
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
AGEM bepleit soepeler regels

“Zon op Erf kan een enorme versnelling zijn in het verduurzamen van de Achterhoek,” volgens Guus Ydema, directeur van AGEM. “Op boerenerven in onze regio kan tot de helft van het Achterhoekse stroomverbruik worden gewonnen. Maar er moet nog een aantal hobbels worden genomen. We hebben bij de Tweede Kamer gepleit om de regels te versoepelen.”

Wat staat in de weg tussen droom en daad? En hoe kan het beter? Lees het hier 

De overstapper: tennisclub Didam met slimme ledenactie
De tennisvereniging uit Didam (TVD) zet krachtig in op energiebesparing. De leden kozen voor led-verlichting.
TVD is overgestapt op AGEM en via de leden-actie van AGEM kan de vereniging een flinke slag slaan, aldus voor-zitter Eric Jansen (links op de foto).
“Door over te stappen op AGEM bespaarden we al flink ten opzichte van het contract met NUON”, vertelt Jansen. “We verbruiken nu 28.000 kWh, vooral door verlichting van de banen. Dus dat tikt aardig aan.
Maar we konden meer. En we wilden ook meer, want de contributie staat onder druk. De gemeente bezuinigt en dan is een lagere energierekening meer dan welkom.”
Wil je weten hoe ze hun leden effectief benaderen?
vrijwilliger voor duurzaamheid
energiecoach, verduurSaam, energieloket, AGEM
Laurens Pape uit Keijenborg heeft iets met duurzaam. Daarom is hij zich in gaan zetten voor AGEM. Tijdens evenementen ontpopte hij zich als een bedreven ‘propper’. Door zijn acties was er nooit een saai moment bij de AGEM-stand op bijvoorbeeld de countryfair in Aalten.
Wat me opviel is dat het merk AGEM goed bekend is geraakt. Vooral als organisatie die zich inzet voor duurzame energie. En niet zo zeer als de groene NUON van de Achterhoek.
AGEM richt zich minder op beurzen, dat snap ik wel. Maar ik wil mijn talent wel inzetten voor de duurzame zaak. Daarom heb ik me aangemeld als energiecoach via het verduurSaam Energieloket. 
Lees meer 
Wil jij ook energiecoach worden?
Share
Share
Geld lenen bij jouw gemeente voor duurzaamheid
Heb je de spouwmuren al geïsoleerd maar wil je ook graag de ramen isoleren met HR++-glas? Of je denkt aan zonnepanelen?
Heb je het geld daarvoor niet op de plank liggen?
De duurzaamheidslening is een slimme oplossing om investeringen te doen om energie te besparen. Investeren in je eigen huis tegen een gunstige rente, wie wil dat niet?
 
Je kunt de lening bij je gemeente aanvragen.
Hoe dat gaat lees je hier.
Aad Grandia voor windenergie
Aad Grandia (62) is sinds mei 2016 het aanspreekpunt voor de ontwikkeling van windenergie. “De focus wat betreft duurzame energie ligt nu nog op zon, maar je moet als gemeente toch aan een energiemix denken. Volgens onze inschattingen zullen er in 2030 in de Achterhoek 150 windmolens staan om de energieneutrale doelstelling te kunnen halen.” Hier lees meer over de kracht van Aad
column
Gerrits
Groene
Gedachten

Mijn moestuintjes van de Albert Heijn zijn ook dit jaar geen succes. Ik had een breed scala aan groeiend voedsel in de vensterbank maar eenmaal in de tuin nam de omvang snel af. Oorzaak: de slak.
Spuiten of slikken?

Stap direct over op AGEM-energie
Heb je een vraag over AGEM? Of wil je ook overstappen?
Bel Karlijn of Pieter:
0314 - 820 388 
Of ga naar de website:
www.agem.nu
Copyright © 2016 AGEM, All rights reserved.