Copy
AGEM nieuwsbrief februari 2016
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Focus op projecten en klanten

De afgelopen tijd is AGEM op uiteenlopende manieren in de pers geweest. Vaak heel positief, met nieuwe projecten, maar ook met kritische berichtgeving, die soms onvolledig is. Ik kan mij voorstellen dat u zich afvraagt hoe het nu zit en wat er waar is van berichten in de krant. Guus Ydema, directeur van AGEM, geeft een toelichting.

"Er verandert niets aan onze strategie om de benodigde veranderingen in de Achterhoek aan te jagen. We blijven dat doen op verschillende terreinen: jaarlijks zetten we vele projecten op en we leveren energie uit Achterhoekse bronnen aan inmiddels bijna 500 klanten. Die bronnen zijn lokale opwekkers van wind-, bio- en zonnestroom van onze partners en van de projecten waar we zelf in deelnemen.
AGEM is ook partner in het verduurSaam Energieloket. Dat geeft advies over energiebesparing en behandelt aanvragen voor gemeentelijke subsidies."

Lees over de projecten van AGEM

De overstapper: Bert van Ek
Bert van Ek uit Borculo is overgestapt op AGEM omdat hij mee ging doen aan Zon Delen in Berkelland. “AGEM heeft dat project mede opgezet en regelt de fiscale afwikkeling voor de deelnemers.”
“Ik ben een groot voorstander van duurzame energie. Zonne-energie past daarbij. En ik vind een kleine regionale energiemaatschappij als AGEM met zeer vriendelijke klantmanagers prettig.
 
Waarom doet u mee aan Zon Delen?
Op ons dak kunnen geen zonnepanelen worden gelegd. Daarom was de coöperatie Zon Delen in Berkelland een uitkomst. Dat is het voor veel mensen want voor de 180 panelen die geplaatst worden waren de certificaten al snel vergeven. Een groot succes dus. Er worden nu extra panelen geplaatst."
Voor Van Ek is duurzaamheid meer dan zonnepanelen. "Het gaat niet om grote gebaren, maar juist de normale dingen, zoals afval scheiden.”
Berkelland doet een schepje erbij
Berkelland, gemeentehuis, zonnepanelen
Het dak van het gemeentehuis van Berkelland ligt binnenkort vol met zonnepanelen. “Niet helemaal, maar de maximale capaciteit is bereikt”, aldus Paul Knuvers voorzitter van Zon Delen in Berkelland. 
Bij deze coöperatie meldden zich na de ingebruikneming nog diverse nieuwe leden. Met hun panelen erbij komt het totaal op 284.
 
Paul Knuvers denkt dat er meer projecten volgen. “Het belang van dit project is een goed functionerend voorbeeld en de ervaringen die we hebben opgedaan. Ik denk dat het goed heeft gewerkt omdat de samenwerking goed was tussen de gemeente, AGEM en Berkelland Energie. En niet te vergeten: de aantrekkelijke investeringsregeling van de provincie Gelderland."

Berkelland stopt niet met één vol dak. Lees meer.
Share
Share
Wil je ook iedere maand de AGEM-nieuwsbrief ontvangen?

Meld je hier aan
Zonneparken in de Achterhoek
Gemeenten in de Achterhoek maken werk van energieneutraal in 2030. Bronckhorst onderzoekt de mogelijkheid van een zonnepark op het voormalig voetbalveld in Hoog-Keppel.
 
Erik Mol, ambtenaar duurzaamheid: “Het gaat om een braakliggend terrein van 2 ha bij de sporthal. We voeren momenteel een onderzoek naar de haalbaarheid van een zonnepark. Het is een realistische optie.
lees meer over de ideeën
Energiebox tegen het licht
Wouter van der Steen uit Doetinchem heeft de energiebox binnenstebuiten gekeerd. En niet alleen hijzelf. Hij heeft de doos met energiezuinige maat-regelen onder collega’s op zijn werk laten rouleren. Dat werk is de Omgevingsdienst Achterhoek.
Er valt bij velen nog veel te verdienen en te verduur-zamen. Lees meer
Zon schijnt voor het dorpsfonds
Begin maart produceren de zonnepanelen in Wichmond energie voor de leden van de lokale coöperatie ECWV. De panelen zijn geplaatst op een basisschool en de sporthal. 
Bijzonder aan dit project is dat een deel van de maatschappelijke bijdrage die AGEM in dit project inbrengt ten goede komt aan het dorpsfonds Wichmond-Vierakker.
column
Gerrits
Groene
Gedachten

Ik ben eigenlijk best grijs, een meeloper. Ook in mijn mening over het verdwijnen van V&D.
Jammer, sneu, leeg, en dergelijke. En toch: V&D was zo grijs, iedereen was voorbijloper. Was groen beter? Lees de column

 

Heb je een vraag over AGEM? Of wil je ook overstappen?
Bel Karlijn:
0314 - 820 388 
Of ga naar de website:
www.agem.nu
Copyright © 2016 AGEM, All rights reserved.