Copy
AGEM nieuwsbrief juli/augustus 2016
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Zonnepanelen, nu voor iedereen

Tien jaar lang duurzame energie voor een vast bedrag, flink lager dan je huidige energierekening. Dat is mooi en na die 10 jaar is je energie zelfs gratis.
Het kan, met de zonnepanelenactie van AGEM en de duurzaamheidslening die je bij jouw gemeente kunt aanvragen.
Ingewikkeld? Nee, het is juist gemakkelijk. AGEM helpt je van A tot Z met de zonnepanelen-actie. Lees hier hoe dat gaat en welke voordelen er nog meer voor jou zijn.
Justin Pagden van AGEM hoopt dat ieder huishouden zonnepanelen gaat aanschaffen. “Want als je zelf energie kunt opwekken, waarom zou je dan nog ieder jaar weer energie inkopen bij die energiegigant.”

De overstapper
Als het om duurzame energie gaat staat Vragender vooraan. Eén van de actieve dorpsbewoners is Joop Ikink. Hij heeft een goed draaiend autobedrijf met een keur aan occasions.
Het lukte nog niet om op zijn bedrijf zonnepanelen te plaatsen, maar thuis heeft hij dat wel. En nu is hij zowel privé als zakelijk overgestapt op AGEM.
 
“De keuze was eigenlijk niet zo moeilijk. Ik vind het belangrijk om duurzame oplossingen te zoeken en te gebruiken. We willen Vragender energieneutraal maken. Dat kost tijd maar we stimuleren elkaar in het dorp. Ook ben ik betrokken bij de regio. Ik voel me een Achterhoeker. Als je dat bij elkaar optelt kom je vanzelf bij AGEM uit.”
Ook andere leveranciers speelden een rol. Lees welke.
Wind: grijp het samen
Adrie, Reugebrink, Argo, AGEM
De windmolens bij Netterden zijn bijna klaar. Komen er nog meer? En hoe zit dat met de discussie dat we beter op zee kunnen opwekken?
Aad Grandia, de AGEM-deskundige voor windenergie legt het uit.
“We hebben in Gelderland een opgave om windenergie op te wekken. In 2020 moet er in Gelderland 230 MW windenergie worden opgewekt.
Dat kan iedereen doen, ook particulieren dus. Meestal gebeurt dat in samenwerking tussen investeerders en ontwikkelaars. De overheid neemt niet vaak het voortouw maar is wel betrokken, alleen al vanwege de ruimtelijke inpassing.
Wat je steeds meer ziet is dat de omwonenden van de beoogde locatie er ook vroegtijdig bij worden betrokken. Ik vind het sterk als burgers juist mee kunnen helpen met de ontwikkeling en ook, met voorrang, financieel kunnen deelnemen. Dan voelt het als hun eigen windmolens.”
Zijn kleine molens een charmante oplossing?
Share
Share
In de Achterhoek bloeit de postcoderoos
In de Achterhoek ontstaan steeds meer postcoderozen.
In Beltrum wordt het dak van sporthal de Sonders benut voor zonnepanelen. Streven is 400 panelen.
In Groenlo hebben de leden van Groenkracht al 600 panelen gekocht voor de daken van Klein Gunnewiek en Rouwmaat. En Zieuwent draait sinds deze maand volop.
Het initiatief voor gezamenlijk zonnepanelen in ’s-Heerenberg is in de voorbereiding. Hou onze Facebookpagina in de gaten.
Jeroen aan het Rot
Jeroen aan het Rot krijg je aan de telefoon als je AGEM voor de zonnepanelen-actie belt. Hij helpt je van de eerste interesse tot en met de aanvraag om btw terug te ontvangen. De grote ontzorger dus. Licht hier zijn doopceel
 
column
Gerrits
Groene
Gedachten

Mijn dochter van anderhalf jaar loopt al heel stoer met de hond. Als het beest trekt valt ze. Dan staat ze snel op, dribbelt achter de hond aan, pakt de riem op en gaat weer verder.
Ik vermoed dat Dafne Schippers en Churandy Martina ook zo zijn begonnen.

Olympische condooms
Met duurzaamheid werkt het precies zo: kleine stapjes, doorgaan en volhouden.
Zijn daarom die duurzame Olympische condooms in Rio gratis? Lees verder

Stap direct over
Heb je een vraag over AGEM? Of wil je ook overstappen?
Bel Karlijn of Pieter:
0314 - 820 388 
Of ga naar de website:
www.agem.nu
Copyright © 2016 AGEM, All rights reserved.