Copy
AGEM nieuwsbrief oktober 2018
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
We zijn jarig: AGEM 5 jaar!
Op 18 oktober 2013 startte de Achterhoekse Groene Energiemaatschappij. Dat betekent dat we deze maand 5 jaar bestaan! 
Natuurlijk gaan we ons jubileum nog uitgebreid vieren en wel met de héle Achterhoek! Dit doen we in het voorjaar van 2019. Wordt vervolgd... ;) 
Groene staatsobligaties

De Nederlandse staat geeft volgend jaar groene obligaties uit. Minister Hoekstra schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat de uitgifte van zulke duurzame leningen "wenselijk en mogelijk" is.

De opbrengst is bedoeld voor duurzame uitgaven, zoals energiebesparende maatregelen, investeringen in het spoor en de ontwikkeling van duurzame energie. Het ministerie van Financiën wil er de ontwikkeling van een groene kapitaalmarkt mee ondersteunen.

"Investeerders willen steeds meer geld steken in duurzame projecten. Als Nederlandse pensioenfondsen, verzekeraars en banken nu in veilige groene staatsobligaties willen beleggen, moeten ze uitwijken naar buitenlandse aanbieders. Omdat ik duurzame beleggingen belangrijk vind en een groene kapitaalmarkt in Nederland wil aanjagen, heb ik besloten tot uitgifte van groene staatsobligaties", zegt minister Hoekstra.

Nederland wordt volgens het ministerie naar verwachting het eerste land met een triple-A-rating dat een groene staatsobligatie uitgeeft.

BIOZON: Nu of nooit!
Inmiddels hebben we 45 aanmeldingen, voor gezamenlijk 303 certificaten. Dat betekent dat er nog niet voldoende certificaten gereserveerd zijn voor uitgifte. 

Om het project doorgang te laten vinden en de coöperatie op te kunnen richten, moeten er minimaal 1.000 certificaten gereserveerd worden. Het is dus nu of nooit voor BioZon. 

Lukt het niet om voldoende geïnteresseerden te vinden, gaat de energie in De Langenberg verloren... Gemiste kans voor de Achterhoek! Lees meer over het project. 
Wil jij ook jouw eigen Achterhoekse groene energie en bijdragen aan een energieneutrale Achterhoek?
 
Voor €150 per certificaat doe je al mee! Je investeert nu en profiteert dan direct van voordeel door korting op je energiebelasting. Meld je nu aan. Je bent tot niets verplicht tot de coöperatie daadwerkelijk opgericht wordt. 
Premium Partner in het zonnetje
Martin Jonker is met zijn broer Hans eigenaar van EVO Energie. Het Doetinchemse bedrijf is de afgelopen jaren gegroeid. Van een zaak van twee pionierende broers gedreven door duurzame energie-oplossingen naar een bedrijf met ondertussen elf mensen. 
Het ontwikkelen en het hart voor duurzame oplossingen blijft. Martin: “Ons idee is altijd geweest om oplossingen te zoeken voor onze klanten. Dus niet alleen opwekken van energie met zonnepanelen maar ook besparen. Want minder energie verbruiken levert vaak het meeste op."
 
In de praktijk is het onderdeel zonnepanelen het grootste, nog steeds. "Dat komt ook omdat wij ook ontwikkelaars zijn gebleven. Een mooi voorbeeld is onze grondopstelling, de EVO-EXE. Dat is een internationaal succes geworden. We maken het van materiaal dat volledig herbruikbaar is en ook in de productie een minimale CO2-belasting kent.
Ook écht Achterhoekse groene energie?
WIJ ZIJN AGEM
AGEM blijft groeien. Deze maand zelfs drie nieuwe collega's voor te stellen! 
'Ik ben Maarten (53) en getrouwd met Jeannette. Wij hebben samen drie kinderen. Na bijna 25 jaar in de financiële sector gewerkt te hebben ben ik op 1 september begonnen als Manager Energielevering en Zakelijke Markt.

Ik ga met veel energie een bijdrage leveren aan de doelstelling de Achterhoek energieneutraal!' 

Maarten van Oostveen

Manager energielevering en zakelijke markt

'Ik ben Karolien (36) en geboren en getogen in Lichtenvoorde. Na veel internationale werkavonturen ga ik in onze mooie regio aan de slag vanuit het energieloket.

Ik geloof in de kracht van mensen die lokaal de handen ineen slaan om hun directe leefomgeving mooier te maken. Tek gek om hier bij AGEM actief aan bij te mogen dragen!' 


Karolien Dekkers
Buurtcoördinator duurzame energie-initiatieven

'Ik ben Tamara (33), trotse Achterhoekse, blauw-wit hart en gek op koffie (en wijn). Ik woon samen in Doetinchem met Remko en onze zoon Willem. 

Na een aantal jaren als ondernemer ben ik gevraagd om mijn expertise in te zetten als manager bij AGEM. Fantastische kans om bij te dragen aan onze mooie Achterhoek!' 

Tamara Tijdink
Manager marketing en communicatie
OP DE AGENDA
Op vrijdag 23 november vindt het grootste landelijke evenement voor lokale energie-initiatieven plaats.

Belangenvertegenwoordiger Hier Opgewekt creëert in 't Spant, Bussum een kennis- en ervaringsplatform voor alle soorten duurzame energie.

Aanmelden doe je HIER
Deel op Facebook
Tweet hierover
Stuur door per mail
Copyright © 2018 Agem, All rights reserved.