Copy

Nieuwsbrief 14 november 2014

BELEID
Beleidsnota Cultuur 2014-2019
De beleidsnota Cultuur voor de regeerperiode 2014-2019 werd op donderdag 13 november voor de eerste keer besproken in de commissie Cultuur van het Vlaams Parlement. Op 27 november gaat de bespreking verder. De beleidsnota geeft de grote strategische keuzes en opties weer van het beleid van Vlaams minister voor Cultuur Sven Gatz.
Lees meer

BRONKS wint Vlaamse Cultuurprijs voor Cultuureducatie 2013 - 2014

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Cultuureducatie 2013-2014 uitgereikt aan BRONKS. Aan een Cultuurprijs is een bedrag van 12.500 euro verbonden.
De jury apprecieert de weinig betuttelende aanpak van kinderen en jongeren met producties die nooit synoniem staan met louter entertainment, maar stof tot nadenken bieden.

Lees meer
CULTUREEL ERFGOED
Immaterieel erfgoed: vernieuwd digitaal platform
In november 2014, twee jaar na de lancering van het platform, wordt een nieuwe versie van www.immaterieelerfgoed.be boven het doopvont gehouden. De opgedane ervaringen rond het  aanbieden van ondersteuning in de erfgoedzorg, in het borgen, in het uittekenen van een netwerk, in samenwerking, … komen hierop samen. 
Lees meer over het Vlaams beleid voor immaterieel cultureel erfgoed

Presentaties trefdag Pulse online

Op 23 oktober 2014 organiseerde Kunsten en Erfgoed in samenwerking met VUB/SMIT tijdens de derde trefdag van Pulse de sessie overheid en commons. Hierin werd het gesprek aangegaan over wat een commons-aanpak betekent voor:
  • de culturele sector
  • de overheid
  • de relatie tussen beide.

Lees meer
KUNSTEN
Nieuwe adviescommissie kunsten
De samenstelling van de adviescommissie kunsten in het kader van het nieuwe Kunstendecreet is bekend. De adviescommissie heeft als taak om de beoordelingsmethodiek te ontwikkelen en bewaken.
Lees meer

Kunstendag voor Kinderen

Ben je er klaar voor? De Kunstendag voor Kinderen komt eraan! Op 16 november staan de deuren van een heleboel kunstenorganisaties speciaal open voor kinderen tot 12 jaar. Bekijk alvast de TV-spot die deze week wordt uitgezonden op TV Eén.
Lees meer

Infonamiddagen architectuur en vormgeving

Kunsten en Erfgoed en het VAi organiseren de komende maanden een aantal infonamiddagen voor de sector architectuur en vormgeving.
Lees meer
Deel deze nieuwsbrief:
> Lees meer

Contacteer Kunsten en Erfgoed

Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Schrijf u uit.