Copy
View this email in your browser
Facebook
Website the beach
Instagram
Email

Nominatie

Studio Osdorperban

 

Stemmen Buurtbudget

Iedereen in Osdorp die 12 jaar of ouder is heeft via de post een stemcode ontvangen om te stemmen op initiatieven van het Buurtbudget. De jongeren van Studio Osdorperban zijn bezig om producten te ontwikkelen en te lanceren voor de buurt. Het Buurtbudget kan daarbij helpen. Kom je uit Osdorp of ken je mensen uit Osdorp, stem dan op ons  “Jongeren lanceren producten in de buurt”. Je kunt gelukkig op meerdere projecten stemmen, want er staan veel meer goede plannen op de website. Spread the word! Bedankt namens de jongeren!
 

Appeltjes van Oranje

De jongeren van Studio Osdorperban zijn genomineerd voor de Appeltjes van Oranje 2022. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op! Ieder jaar reikt het Oranje Fonds de Appeltjes van Oranje uit aan drie sociale projecten. Dit jaar is het thema kansengelijkheid voor alle jongeren. Veertig succesvolle initiatieven voor jongeren, door jongeren zijn geselecteerd waaronder Studio Osdorperban. Aan het begin van het nieuwe jaar doen wij mee aan de stem-tiendaagse waar wij de steun van het publiek goed kunnen gebruiken. Hierna pitchen we op 27 januari ons initiatief aan de jury. 

De jaarlijkse prijs bestaat uit het bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix en een bedrag van €25.000. Het prijzengeld kunnen we vanzelfsprekend goed gebruiken voor de verdere ontwikkeling van dit bijzondere initiatief! Zodra het stemmen begint gaan wij jullie meer informeren. We rekenen op je steun!

Nieuws

Open dag Voor Jou, Voor Mij


Donderdag 4 november van 10-14 uur organiseert The Beach een open dag over maakateliers van en voor vrouwen. Het is de start van het nieuwe project Voor jou, voor mij. Een mooie kans voor vrouwen om hun makerschap te ontwikkelen als persoon en als collectief. Op 4 november wordt The Beach Lokaal omgetoverd tot een plek van passie en creativiteit op het gebied van koken, naaien, vlechten, kruidenteelt en cosmetica van natuurlijke materialen. Hier zijn ook de Wilde Chefs, T uit West, de Wilde Vlechters en Zo Mooi te vinden. Hou onze website en social media in de gaten voor leuke updates over dit nieuwe project!

Vorige week zijn de Wilde Chefs gefilmd als Groene Held voor een project van het Van Eesteren Museum. Het project gaat over duurzame initiatieven. Daar weten onze chefs natuurlijk alles vanaf, zij proberen al hun producten zo lokaal mogelijk te halen en zo veel mogelijk vegetarisch te koken.

Nieuws 

Co-design in Geuzenveld - Slotermeer


In samenwerking met de Vuilnisoproer Nieuw-West maakte The Beach een belevingskaart van het zwerfafvalprobleem in Geuzenveld-Slotermeer. De informatie op de kaart is verzameld door studenten van de HvA, die voor hun studie toegepaste psychologie onderzoek deden. De kaart geeft inzicht in hoe mensen zich voelen als er zwerfafval ligt, wat de rol van de gemeente volgens bewoners zou moeten zijn, en wat voor oplossingsmogelijkheden er allemaal bestaan. Wist je bijvoorbeeld dat als alle Amsterdammers elke dag een stuk zwerfafval opruimen, de stad in drie dagen al schoon is?
 

Co-design in opdracht


Naast haar eigen programma's in de buurt helpt The Beach ook regelmatig organisaties in onderzoek en in ontwerpprojecten. Zo organiseerden we bijvoorbeeld voor theater De Meervaart een aantal co-creatieworkshops waarin we samen met mensen uit Osdorp en Slotervaart verkenden wat voor vorm het nieuwe Meervaarttheater kan hebben. Door middel van co-design haalt The Beach de kennis, creativiteit en ervaringen in de buurt naar boven, waardoor buurtbewoners invloed hebben op het ontwerpproces.

Eindpresentatie

VuurWens


Wat is jouw wens voor een andere generatie? 
De afgelopen maanden hebben kinderen uit Osdorp onderzoek gedaan naar de werking van licht en kleur in het Gangmakers Ontwerplab. Ze experimenteerden met lichtprojecties, maakten hun eigen gloeilamp en onderzochten hoe licht kan uitnodigen tot een gesprek. Onder een lantaarnpaal heb je andere gesprekken dan rond een kampvuur. Samen met kunstenaar Yasser Ballemans maken de kinderen fakkels waarop ze hun wens voor een andere generatie verbeelden. Al deze facetten komen samen op 22 november op VuurWens. Iedereen uit de buurt is welkom om de wensen van de kinderen in ontvangst te nemen. Met soep, muziek en gesprekken bij het kampvuur belooft het een gezellige bijeenkomst te worden.
 
Wanneer: maandag 22 november, tussen 17:00 -18:00 uur op het grasveld tegenover the Beach.

Crowdfunding

Four Sisters: Laatste loodjes... 


De crowdfundingactie van Four Sisters is bijna voorbij! Van de €4000 die nodig was hebben we inmiddels €3.440 binnengehaald, en het einddoel moeten we voor 4 November halen. Door te doneren draag je bij aan een mooi kunst- en tuinproject in de Tuinen van West, en er zijn ook mooie tegenprestaties. Wil jij een pompoenzaadje uit de tuin, een prachtige linosnede of zelfs een photoshoot en picknick voor twee? Doneer dan via Voordekunst aan het project.

Op 19 november gaan we terugblikken met videokunstenaar Sol Archer. Zijn werk wordt getoond bij The Beach. Op die dag halen we letterlijk en figuurlijk de oogst binnen: we koken van de overgebleven oogst uit de tuin, en we presenteren wat we in het project geleerd hebben over landbouw, polycultuur, samenwerken en buitenkunst. Hou voor meer info de agenda op onze website in de gaten.
The Beach is een werkplaats en hub voor sustainist design gevestigd in Amsterdam. Met mensen & organisaties maken we projecten die gemeenschappen versterken. Waarden als duurzaamheid, menselijke maat, eerlijk delen zijn daarbij ons kompas. Het ontwerpen van nieuwe vormen van relaties - het maken van nieuw maatschappelijk weefsel - en onderzoek naar de onderliggende processen is de kern van wat wij doen. The Beach wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst in de periode 2021 - 2024.
Copyright © *2021* *|The Beach*, All rights reserved.

Our mailing address is:
*we@thebeach.nu*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
The Beach · Notweg 38, Osdorp-Oost, Amsterdam, The Netherlands · Amsterdam, NH 1068 LL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp