Copy
View this email in your browser
Facebook
Website the beach
Instagram
Email

Nieuws

Studio Osdorperban naar Dutch Design Week


De jongeren uit de Wildemanbuurt staan met hun eigen ontworpen stoelen dinsdag 19 oktober op de Dutch Design Week in Eindhoven. Zij maakten van gewone stoelen, stoelen waar je ongewoon op zit. Dit deden ze door afgedankte schoolstoelen te transformeren in nieuw design. Van een ultieme chillstoel tot een tweepotige wiebelstoel.

De prototypes van de stoelen die de jongeren zelf hebben ontworpen, in co-design met Moving Arts Projects en Get Stronger by Bilal, zijn te bewonderen op dinsdag 19 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Studio Osdorperban is een ontwerpstudio dat een platform wil zijn voor de ontwikkeling van de ideeën van jongeren in de wijk. Jongeren zijn de ogen en oren van de wijk, zij voelen en weten precies wat er speelt en weten als geen ander wat er nodig is om hun leefomgeving en die van anderen te verbeteren. Met hun kennis ontwerpen we producten die daarmee een brede maatschappelijke impact hebben. 

Nieuws

Kinderkunst Biënnale

Kinderen uit de Wildemanbuurt hebben samen met The Beach en andere kinderen in de centrale bibliotheek een uniek kunstwerk gemaakt voor de KinderKunst Biënnale. Samen met de kinderen uitgenodigd door het Jongeren Cultuurfonds, de Kinderraad én kinderen van Noordje uit Noord spraken ze over kunst, hun stad en wat zij willen toevoegen aan Amsterdam. De antwoorden op deze vragen verwerkten ze samen met kunstenaar Bruno Filho in een kunstwerk voor de stad op het raam. Wethouder van Kunst en Cultuur Touria Meliani kwam speciaal naar de bibliotheek om het kunstwerk op feestelijke wijze te openen. De kinderen hebben hierbij de wethouder hun werk kunnen laten zien én voelen: ‘Dit kunstwerk mag je wél aanraken.’

Het kunstwerk Panorama Amsterdam en de KinderKunst Biënnale is tot en met 31 oktober te bezichtigen in OBA Oosterdok.
Foto: Casey Voogt                                                               Foto: Wendeline Thole

Terugblik

Tuinen van West meets
Four Sisters


Het Four Sisters labyrint van maïs, bonen, pompoenen en zonnebloemen in de Tuinen van West stond er deze zomer prachtig bij. Dat werd op 26 september gevierd met een gezamenlijk programma met de Tuinen van West. Het was een mooie dag met muziek, workshops voor volwassenen en kinderen, en met lekker eten van De Wilde Chefs. Klik hier voor een fotoverslag van de dag.
 

Evenement

Oogstritueel

10 oktober 14:00 - 18:00 

Dit is de laatste kans om Four Sisters zelf mee te maken! Kom op 10 oktober naar het oogstritueel met kunstenaars Marija Sujica en Renske Mijnheer. We bouwen een sculptuur als offer aan het land, in ruil voor de oogst. Na het oogsten kookt Guy Konigstein polenta en groentestoofpot uit de tuin, terwijl hij Marija Šujica en Müge Yilmaz interviewt over hun relatie met het land en de groenten die we er groeiden. Iedereen mag meedoen met oogsten, en meegenieten van het eten.

Crowdfunding

Four Sisters Crowdfunding


Draag bij aan dit bijzondere kunstproject in de Tuinen van West
Met kunstenaars Marija Šujica en Müge Yilmaz maakten we de afgelopen maanden een mooi activiteitenprogramma in het Four Sisters labyrint. Voor het vieren en verwerken van de oogst zamelen we geld in. Kleine en grote donaties zijn welkom!
Doneren kan tot 31 oktober via Voordekunst en ontvang een stukje van de tuin, een linosnede of zelfs een privé fotoshoot inclusief lekkere lunch in het labyrint.

Co-Design

Nieuwe huisstijl voor Station Wildeman


The Beach heeft in co-design met buurtbewoners en betrokkenen bij Station Wildeman een huisstijl ontwikkelt. Wij zijn samen op zoek gegaan naar vormen, kleuren en typografie die de identiteit van Station Wildeman verbeelden. Geïnspireerd door alle input en feedback uit drie workshops kwamen wij tot een beeldmerk gekomen waarin de identiteit van Station Wildeman wordt verbeeld als een toegankelijke plek van verbinding, precies zoals de Wildemanbuurt wordt gezien.
 
Station Wildeman is een nieuw initiatief waar bewoners, maatschappelijke organisaties en startende ondernemers elkaar treffen en samen aan de slag gaan. 

Workshop

Tijd voor Wildeman


Vanaf 11 oktober komen er op The Beach op maandagmiddag ouderen samen om hun verhalen te delen over licht en donker in de buurt.
 
Uit onderzoek is gebleken dat goed verlichte straten bijdragen aan een gevoel van veiligheid en dat donkere plekken vaak als onveilig worden beschouwd. Kunstenaar Madelinde Hageman wil graag nog wat verder kijken. Zij vraagt zich af wat ouderen vinden van licht en donker in de buurt. De komende tijd verbeeld ze samen met ouderen uit de Wildemanbuurt de verhalen over licht en donker in de buurt. Ze doen dit met poëzie, door te tekenen en te fotograferen, met de handen te werken en te werken met geluid.
The Beach is een werkplaats en hub voor sustainist design gevestigd in Amsterdam. Met mensen & organisaties maken we projecten die gemeenschappen versterken. Waarden als duurzaamheid, menselijke maat, eerlijk delen zijn daarbij ons kompas. Het ontwerpen van nieuwe vormen van relaties - het maken van nieuw maatschappelijk weefsel - en onderzoek naar de onderliggende processen is de kern van wat wij doen. The Beach wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst in de periode 2021 - 2024.
Copyright © *2021* *|The Beach*, All rights reserved.

Our mailing address is:
*we@thebeach.nu*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
The Beach · Notweg 38, Osdorp-Oost, Amsterdam, The Netherlands · Amsterdam, NH 1068 LL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp