Copy
De zomer is begonnen! We zien en voelen hoe door buitenspelen en door het samenspel van natuur en cultuur ons programma en deelnemers groeien. En onze organisatie groeit mee met nieuwe collega's.

Het maïsdoolhof Four Sisters van kunstenaars Müge Yilmaz en Marija Sujica werd op 24 juni geopend. De mooie plek in de Tuinen van West, het bijzondere publiek, de optredens van Serol Yapici, Izzy Wu Ramos en Charlotte, de kinderen van het Kinderpersbureau, de Wilde Chefs, het prachtige weer en tenslotte de volle maan maakten het tot een onvergetelijke ervaring. 

Tot eind oktober er zijn er nog veel mooie ontmoetingen, optredens te verwachten en kan je meedoen aan het maken van het eetbare labyrint.  Elke woensdag en zondag kun je vanaf 14:00 uur helpen in de tuin, en met volle maan is er gezamenlijk eten. Lees hier meer over het kunstproject Four Sisters en houd de agenda op de website in de gaten om te zien wat er binnenkort te doen is.

In maart, april en mei speelden wij met jongeren uit de buurt 3SF. Negen wedstrijden speelden jongeren driezijdig voetbal. Ze gebruikten daarvoor andere tactieken dan ze gewend waren en moesten samenwerken met andere teams op het veld. Dit zorgde voor een totaal andere dynamiek dan bij gewoon voetbal.

Dit pilotproject was een samenwerking met kunstenaar Waël El Allouche en sportcoach (en buurtbewoner) Bilal El Hadaoui. Het doel was jongeren in de Wildemanbuurt te inspireren en met elkaar in contact te brengen door een buitenactiviteit te bieden in de moeilijke corona-tijd. We gingen met ze in gesprek over hoe hun wereld eruit ziet en wat ze daarvan vinden. De zichtbaarheid op het open voetbalveld achter de Osdorperbanflat en openheid van het project zorgden ervoor dat er steeds meer jongeren op af kwamen. Studiezalen was hierin een goede partner. Met beelden die ook deels door de jongeren zijn gemaakt maakten we een filmpje van 3SF. 
Klik hier voor de 3SF video

Hoe kun je leven met de natuur in de stad? Drie groepen Gangmakers gingen aan de slag met deze vraag. Ze werkten afgelopen maanden aan ideeën voor een voedselbos in Amsterdam. Dit deden ze in samenwerking met de jongeren van het Kinderpersbureau. Ze maakten verrassende ontwerpen en leerden maquettes bouwen van hout en klei met behulp van de lasersnijder van de OBA Maakplaats. Op woensdag 30 juni en donderdag 1 juli presenteren ze het gemaakte werk. 

Bekijk de ontwerpen van Gangmakers voor het voedselbos en klik hier voor het idee van Ahmed of een van de andere Gangmakers.

In het kader van Midzomer Mokum organiseert The Beach in samenwerking met Studiezalen Gangmakers Buitenateliers. Op twee verschillende locaties in de Wildemanbuurt zijn er open-inloop workshops voor kinderen van 2 tot 12 jaar en hun ouders. De kinderen leren maaktechnieken zoals bouwen met karton, schilderen, druktechnieken, etc. Iedere week staat een nieuw thema centraal. We motiveren ouders om samen met hun kind te komen maken en in gesprek te gaan over diverse thema’s zoals ‘veiligheid in de buurt’ of ‘samen spelen’. Aan het eind van de zomer worden resultaten gepresenteerd aan de buurt. 

Woensdagen op 14, 21, 28 juli en 4 augustus. De presentatie is op 11 augustus van 11:30-16:30 uur. Er is de hele dag inloop op twee locaties: Steelvlietplein en het grasveld bij de Geerban. 

Bij slecht weer zijn de buitenateliers binnen bij Homebase en The Beach.

Verandering in ons team!
Onze collega Luca van Slagmaat, neemt als programmamaker afscheid van The Beach. Gelukkig blijft ze in haar nieuwe rol als kwartiermaker van de Mokum Maakcoalitie - vanuit de OBA - als partner met ons samenwerken. Bij The Beach ontwikkelde ze afgelopen jaren met haar team cultuurdocenten het Gangmakersprogramma tot een stevig platform voor ontwerpen in en met de buurt met kinderen en jongeren. Daarin kwam steeds meer de nadruk te liggen op doorlopende talentontwikkeling van kinderen in Amsterdam Nieuw-West.

Teike Asselbergs Aşcıoğlu werkt sinds 1 juni bij The Beach als creatief en zakelijk leider Ateliers Jong (alle culturele activiteiten kinder- en jongerenactiviteiten). Zij geeft daarnaast tekenles in het voortgezet onderwijs. “The Beach combineert zowel inhoudelijk als procesmatig bijna alle aspecten waar ik al jarenlang interesse en veel ervaring in heb. Ik zie er erg naar uit samen te werken met alle partners en mensen die verbonden zijn aan The Beach”.

Rosa van Goudoever is sinds juli 2021 programmamaker Gangmakers, een programma waar kinderen met kunstenaars en ontwerpers werken aan thema's die zij belangrijk vinden voor de buurt. In haar werk als beeldend kunstenaar geeft Rosa ruimte aan verwondering in het dagelijks leven. Ze maakt hiervoor gebruik van uiteenlopende technieken, zoals fotografie, geluid, ruimtelijke beelden en gesprekstechnieken. “In mijn lessen stimuleer ik de nieuwsgierigheid en onderzoek en daag ik de deelnemers uit tot het stellen van prikkelende maatschappelijke onderzoeksvragen”.
Facebook
Instagram
Website
Email
The Beach is een werkplaats en hub voor sustainist design gevestigd in Amsterdam. Met mensen & organisaties maken we projecten die gemeenschappen versterken. Waarden als duurzaamheid, menselijke maat, eerlijk delen zijn daarbij ons kompas. Het ontwerpen van nieuwe vormen van relaties - het maken van nieuw maatschappelijk weefsel - en onderzoek naar de onderliggende processen is de kern van wat wij doen. The Beach wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst in de periode 2021 - 2024.
Copyright © *2021* *|The Beach*, All rights reserved.

Our mailing address is:
*we@thebeach.nu*

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
The Beach · Notweg 38, Osdorp-Oost, Amsterdam, The Netherlands · Amsterdam, NH 1068 LL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp