Copy
Facebook
Website
Email
YouTube
Instagram

Nieuwe naam voor jou voor mij

Natur(elle)

De vrouwen van het maakatelier zijn druk bezig met opzetten van hun eigen merk: Nature(elle), waarbij de haakjes eruit zullen gaan zien als blaadjes.
In het atelier maken de vrouwen diverse producten, experimenten in de tuin en keuken, onderzoeken wat de mogelijkheden zijn met verschillende materialen en ontwikkelen zij hun eigen schoonheidsproducten. Alles wat zij maken wordt uiteindelijk verkocht onder de naam Natur(elle). Alles wat zij maken wordt uiteindelijk verkocht onder de naam Natur(elle). 
Afgelopen weken heeft The Beach twee branding workshops met de vrouwen gedaan. De uitstraling van het merk wordt uiteindelijk besloten door bepaalde kernwaarden in de twee sessies zijn de volgende kernwaarden naar voren gekomen: kwaliteit, Natuur(lijk), Origineel, Handgemaakt, Professioneel, Multicultureel, Lokaal, Vrouwelijk, Vrolijk, Waardevol en Trots. De vrouwen hebben zelf door middel van collages uitgezocht welke kleuren en afbeeldingen passen bij een mogelijke huisstijl.

Houd onze socials en website in de gaten voor het uiteindelijke logo en natuurlijk de producten van Natur(elle).

Nieuws

Four sisters in Metropolis M

Vorig jaar heb je het project 'Four Sisters', een publieke tuin en kunstproject in de Tuinen van West, mogelijk al vaker voorbij zien komen in onze nieuwsbrief, maar als je meer over Four Sisters wil lezen raden we je Metropolis M aan.
De april / mei editie van Metropolis M heeft als thema landbouw. Four Sisters wordt samen met andere kunstprojecten besproken en er wordt geschreven over Four Sisters relatie met eten, buiten zijn en community.

Eindpresentatie gangmakers 

Nieuwe Helden

Op 20 april vond de feestelijke eindpresentatie van het Gangmakers Ontwerplab plaats. De deelnemende kinderen hebben tien lessen gehad over de eigenschappen van helden. En ze hebben hun eigen superheld ontworpen door te tekenen en te werken met augmented reality.
Zij presenteerden hun Nieuwe Helden in analoge en digitale vorm. Kunstenaar Sander Veenhof leerde de kinderen om met augmented Reality filters te werken. De kinderen gaven tijdens de eindpresentatie zelf workshops in het werken met augmented reality en in het bedenken en tekenen van eigen superhelden. Het werk van de kinderen is nog tot 15 juni te zien in de vitrine van The Beach. Ook zie je daar de stappen die de kinderen in hun ontwerpproces doorlopen.
Vanaf 18 mei begint er een nieuw Gangmakers Ontwerplab, we gaan vijf lessen met textiel werken en dat doen we samen met ontwerper en meubelmaker Mina Abouzahra.
Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen meedoen met het nieuwe blok. Mail daarvoor naar
info@gangmakers.nu of app naar 06 16583067. Voor meer informatie over Gangmakers, klik hier

Even voorstellen

Talentenmiddagen

The Beach werkt nu samen met basisschool Het Talent om invulling te geven aan de talentenmiddagen en het nieuw opgezette Naschoolse Activiteitenprogramma. De talentenmiddagen die tijdens schooltijd plaatsvinden worden gegeven door Casey Voogt. Voor het Naschoolse Activiteitenprogramma is Sandra Kukupessy verantwoordelijk.
Casey Voogt geeft vanuit The Beach creatieve lessen aan de kleuterklas en groep 3 op de talentenmiddagen op basisschool Het Talent. 
De talentenmiddag is een reeks van vijf lessen die tijdens schooltijd plaatsvinden, waarvan de laatste les een presentatie waarin de kinderen hun gemaakte werk laten zien aan de andere kinderen en de leerkrachten. Op de talentenmiddagen worden de leerlingen uitgedaagd om hun talenten en vaardigheden verder te ontwikkelen en nemen deel aan lessen zoals: dans, creatief, koken, theater, bouwen, sport, spelletjes en muziek. Elke creatieve les gaat over een van de vier elementen; water, aarde, vuur of lucht. We doen verschillende experimenteren met een van de vijf elementen.

 
Sandra Kukupessy begon 9 mei als kunst- en techniekdocent voor de naschoolse activiteiten van Het Talent. Ze geeft nu alleen les aan de kinderen van groep 4. De kinderen zijn begonnen met figuurzagen voor hun werkstuk: De klimkever. Sandra is elke maandag bezig met de kinderen van groep 4 en binnenkort ook op woensdagen waar zij les zal geven aan de kinderen
van groep 3 en 4.
Sandra is al 29 jaar werkzaam als pedagogisch medewerkster en heeft 5 jaar gewerkt voor ‘Technika 10’ een organisatie die techniek/handvaardigheidslessen aan basisschool leerlingen gaf.

“Heb erg veel zin om met de kinderen mooie, rare en verbazingwekkende werkstukken te gaan maken. “ 
~Sandra
 

Agenda

Tour de Boer is terug!

Tour de Boer was in 2017 een van de uitkomsten van een co-design workshop met ondernemers uit de Tuinen van West onder leiding van The Beach. Bij elke Tour de Boer opent een boer / ondernemers in de Tuinen van West zijn erf met een programma vol workshops, activiteiten, proeverijen en demo's.

Na lang binnenzitten komt Tour de Boer terug met een 23e editie, bij het Molenpaardje! Op 15 mei kun je van 12:00 tot 17:00 langskomen bij manege Het Molenpaardje voor ponyrijden, boogschieten en allerlei andere spelletjes. Leuk voor ouders, kinderen en iedereen die de stad wil ontvluchten. Toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Meer informatie vind je op tuinenvanwest.info.Later in dit jaar komen er nog meer tours, waarin we bij andere boeren en buitenlui in de omgeving van Osdorp langsgaan
The Beach is een werkplaats en hub voor sustainist design gevestigd in Amsterdam. Met mensen & organisaties maken we projecten die gemeenschappen versterken. Waarden als duurzaamheid, menselijke maat, eerlijk delen zijn daarbij ons kompas. Het ontwerpen van nieuwe vormen van relaties - het maken van nieuw maatschappelijk weefsel - en onderzoek naar de onderliggende processen is de kern van wat wij doen. The Beach wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst in de periode 2021 - 2024.
Copyright © 2022 The Beach, All rights reserved.

Ons e-mailadres:
we@thebeach.nu

Want to change how you receive these emails?

You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
The Beach · Notweg 38, Osdorp-Oost, Amsterdam, The Netherlands · Amsterdam, NH 1068 LL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp