Copy
View this email in your browser
Facebook
Website the beach
Instagram
Email

Nieuws

Tijd voor Wildeman


Raamexpositie
Afgelopen weken verdiepten oudere creatieve makers zich samen met kunstenaar Madelinde Hageman in het fenomeen licht & donker. Lichte en donkere plekken in de buurt werden verkend en gefotografeerd. Lichte en donkere herinneringen werden vertaald naar schilderingen. En met uiteenlopende beelden en materialen werden associaties met licht en donker verbeeld. 
 
Het gesamtkunstwerk vormt een mobile en schaduwspel. Net als herinneringen zijn ook schaduwen vluchtig. Het werk gemaakt door Riki, Tine, Cindy, Huub, André, Rosa, Alem en Eef in samenwerking met Madelinde Hageman en programmamaker Rosa van Goudoever is vanaf 13 december tot 24 januari te zien in de etalage van de Garage Notweg.

Nieuws

VuurWens


Op maandag 22 november werd het Gangmakers Ontwerplab ‘Kleur verkennen’ afgesloten met met  ‘VuurWens’, een presentatie van het werk van de afgelopen weken in samenwerking met kunstenaar Yasser Ballemans. Met soep, gesprekken bij het kampvuur, lampionnen en wensfakkels werd het een gezellige samenkomst. De fakkels waren versierd en droegen een boodschap in geheimtaal voor een volgende generatie. Kinderen gaven de ouders een workshop gloeilampen maken. Familie, buurtgenoten en ouderen uit de buurt waren erbij en namen de wensen van de kinderen in ontvangst. 

Nieuws

Four Sisters documentaire


Videokunstenaar Sol Archer documenteerde het Four Sisters project in september en oktober. Zijn film ging vorige week vrijdag in première bij The Beach vergezeld door een heerlijk soepje van de oogst . In de documentaire zijn anekdotes te zien uit het project, bijvoorbeeld over hoe we per ongeluk een delicatesse in onze tuin hadden, en over waarom de biodiversiteit in Latijns Amerika steeds kleiner wordt. Je vindt de film op vimeo: Once You Till.

Nieuws

Open dag Voor jou, voor mij

Maakactiviteiten voor vrouwen, zoals de Wilde Chefs, de Wilde Vlechters en T uit West krijgen een vervolg onder het motto ‘Voor jou, voor mij’. Op de open dag van 4 november waren vrouwen uit de buurt welkom bij The Beach om zich te oriënteren op verschillende maakateliers. Er werden verhalen uitgewisseld en er werd gemaakt en geëxperimenteerd. 
 
Met BORO*atelier werd textiel geverfd met echte bloemen. Vlechtmeester Mieke Langenhuizen inspireerde met haar werk en een vlechtworkshop, Zoubida Salhi verraste ons met  bijzondere thee van zelfgekweekte kruiden. De Wilde Chefs serveerden snacks met jackfruit van een vrouwencollectief uit Oeganda. En we maakten kennis met potentiële partners om samen collecties te ontwikkelen. Mooie uitdagingen waaraan vrouwen uit de buurt hun vaardigheden kunnen verbinden!
 
Vrouwen meldden zich aan voor ateliers en gingen de week erop meteen al aan de slag met vlechten, koken, (thee)kruiden verwerken, een beauty atelier en textiele werkvormen. Wekelijks werken ze zo aan het ontwikkelen van hun eigen maak talenten.
The Beach is een werkplaats en hub voor sustainist design gevestigd in Amsterdam. Met mensen & organisaties maken we projecten die gemeenschappen versterken. Waarden als duurzaamheid, menselijke maat, eerlijk delen zijn daarbij ons kompas. Het ontwerpen van nieuwe vormen van relaties - het maken van nieuw maatschappelijk weefsel - en onderzoek naar de onderliggende processen is de kern van wat wij doen. The Beach wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst in de periode 2021 - 2024.
Copyright © *2021* *|The Beach*, All rights reserved.

Our mailing address is:
*we@thebeach.nu*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
The Beach · Notweg 38, Osdorp-Oost, Amsterdam, The Netherlands · Amsterdam, NH 1068 LL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp