Copy
Dit is de nieuwsbrief over het boek Heen & Weer
View this email in your browser

Nieuwsbrief #2

Het is alweer een tijdje geleden dat we de eerste nieuwsbrief rondstuurden over ons boek Heen & Heen, het nieuwe leven van historische IJ-veren. We hebben niet stil gezeten!
Inmiddels zijn we bij 11 veren aan boord gestapt in heel Nederland en spraken we uitvoerig met de huidige eigenaren. Hoe groot de verschillen ook zijn tussen de schepen qua gebruik en de staat van onderhoud; de verhalen zijn zonder uitzondering prachtig! 
 
We portretteren niet alleen de schippers van deze historische IJ-veren maar besloten ook verhalen op te tekenen van oude Amsterdammers die zich de bootjes nog goed herinneren van vroeger. Ook die verhalen zijn prachtig en geven een extra laag aan dit boek.
 
We willen van dit boek een plaatje maken. Niet alleen met mooie foto’s en verhalen maar ook door een passende lay-out. Daarom zijn we heel blij dat we Iris van Nifterick hebben gevonden die zich vol enthousiasme heeft gestort op de vormgeving van het boek.
We hebben al veel gesprekken gevoerd met verschillende uitgevers die allemaal enthousiast zijn over Heen & Weer maar die het tegelijk een ‘niche’ markt noemen. En een ‘niche’ wil zeggen: ja, er zijn mensen die van oude IJ-veren houden. Maar kunnen wij die vinden? Een uitgever begint pas te drukken zodra hij zeker is van een bepaalde afzet. Daarom vragen wij de lezers van onze nieuwsbrief om een voorintekening.

Geef aan dat u belangstelling hebt dit boek straks te kopen voor ongeveer 25 euro. Na de vorige nieuwsbrief hebben we al veel voorintekeningen ontvangen, dat helpt geweldig, dank! Aan iedereen die dacht: ‘dat komt later nog wel’ vragen we nu: druk op de knop hieronder. We houden u op de hoogte!

Hartelijke groet,

Trudy Admiraal
Martijn Gijsbertsen

PS stuur deze nieuwsbrief gerust door naar collega’s, vrienden en familie!
Reserveer hier direct uw boek
Waar zijn de veerbootjes gebleven die vroeger over het IJ voeren? Hoe ziet hun nieuwe leven eruit?
Met die vragen gingen journalist Trudy Admiraal en fotograaf Martijn Gijsbertsen op pad. Enthousiast bezochten zij al verscheidene schepen en spraken met de huidige eigenaren.

De foto's en interviews worden gebundeld in het boek Heen & Weer dat in 2016 uitkomt. Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de vorderingen van het boek. 
Copyright © 2016 Martijn Gijsbertsen Fotografie,