Copy
Duurzame huizenroute op zaterdag 14 november en informatieve bijeenkomst energieneutraal maken van je huis.

Energie besparen,
hoe moet dat?

Vraag het de buren!


Beste duurzame Haarlemmers,

Transition Town Haarlem is de afgelopen tijd wat minder in beeld geweest met nieuwe initiatieven, maar onze inzet gaat door bij Haarlem Groener, maandelijkse Repair cafés en bij de Energiepioniers Haarlem. De Energiepioniers Haarlem zijn een bewonersinitiatief om in woningen veel energie te besparen en duurzaam op te wekken. Komend weekend op zaterdag 14 november ben je van harte welkom om diverse huizen van energiepioniers in Haarlem te bezoeken tijdens de landelijke duurzame huizenroute. Schrijf je van te voren in zodat de gastvrouwen en -heren weten hoeveel mensen komen kijken.

Zaterdagmiddag om 15.30 is er een aansluitende informatieve en gezellige bijeenkomst in de Haarlemmer Kweektuin over energieneutraal maken van je huis. Er is een spreker van Urgenda. Urgenda is bekend van de klimaatzaak, maar hier zullen zij laten zien hoe zij woningen energieneutraal hebben gemaakt op Texel en in Wormerveer. Ook zijn er vertegenwoordigers van buurtinitiatieven die vragen zullen beantwoorden. Vooraf aanmelden is gewenst vanwege de hapjes en drankjes.

Meer informatie over duurzame huizenroute en de informatiemarkt en hoe u zich hiervoor aanmeldt, vindt u hieronder.

Met duurzame groet, Transition Town Haarlem

 

Uitnodiging

Haarlemse duurzame huizenroute op 14 november

Hoe werkt dat nou, zo’n zonneboiler? Waar kan ik het beste terecht voor vloerisolatie? Verlies ik niet teveel warmte met een dakkapel? Deze en nog veel meer vragen over energiebesparing kunt u op zaterdag 14 november stellen aan huiseigenaren in Haarlem. In het kader van de landelijke Duurzame Huizenroute stellen zij de hele dag hun woning open en vertellen ze uit eerste hand over hun ervaringen met energiebesparing. In een ongedwongen sfeer heeft u alle tijd om vragen te stellen.

 

Inspirerende voorbeelden

Kijk op www.duurzamehuizenroute.nl welke Haarlemse huiseigenaren u welkom heten. U kunt ook zoeken op bouwjaar of type woning. De deelnemende huizen zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden om zelf aan de slag te gaan.
Het is aan te raden u in te schrijven voor de woning die u wilt bezoeken. Huiseigenaren vinden het prettig om te weten hoeveel mensen er komen. Met de inschrijving maakt u bovendien kans op een weekendje weg! Inschrijven kan op www.duurzamehuizenroute.nl.

 

Mis ‘em niet!

Je huis energiezuinig maken hoeft niet ingewikkeld en duur te zijn. Met kleine aanpassingen kun je al veel energie besparen. De Haarlemse Huizenroute is dé kans om voorbeelden van energiebesparing in de praktijk te zien. Mis hem niet!

 

Uitnodiging

Informatiemarkt Haarlemse Duurzame Huizenroute op 14 november

 

Inspiratie en uitwisseling

Ben je actief om Haarlem duurzamer te maken? In de wijk aan het werk om bewoners te mobiliseren? Plannen om een initiatief te starten? Of ben je als bewoner enthousiast over energiebesparing en wil je andere enthousiastelingen ontmoeten?

Kom dan op zaterdag 14 november vanaf 15.30 uur naar de Informatiemarkt Duurzame Huizenroute in de Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan 9.
Laat je inspireren, deel je ervaringen en luister naar andere onder het genot van een hapje en een drankje. Er zijn interessante sprekers en er is praktische informatie over onder meer erkerisolatie, drievoudig glas en de energieneutrale woningen van Urgenda. Een informele en gezellige manier om je licht op te steken en te netwerken.
We sluiten af om 18.30 uur.

De Informatiemarkt is de afsluiting van de Haarlemse Duurzame Huizenroute op 14 november. Ook voorbeeldhuizen bezoeken? Kijk op www.duurzamehuizenroute.nl
 
Meld je even aan via energiepioniers@gmail.com, zodat wij rekening kunnen houden met de koffie!

De informatiemarkt Duurzame Huizenroute is een initiatief van Energiepioniers Haarlem in samenwerking met Stichting Haarlemmer Kweektuin en Gemeente Haarlem Natuur- en Milieueducatie
Copyright © 2015 Transition Town Haarlem.
Email Marketing Powered by Mailchimp