Copy
Lees deze mail in uw browser
Nieuwsbrief Duurzaamheid
april 2020
De nieuwsbrief duurzaamheid was verzendklaar… En toen kwam de coronacrisis. We vonden het niet gepast de nieuwsbrief te sturen. We zijn inmiddels een paar weken verder. En ondanks dat we nog midden in de coronacrisis zitten, is er wel nieuws op het gebied van duurzaamheid. Daarom ontvangt u nu deze nieuwsbrief. Enigszins aangepast. Dat wel. Want onze geplande bijeenkomsten gaan voorlopig niet door. We zoeken nu naar andere vormen om u te informeren en betrekken. Nieuws is er over de Regionale Energie Strategie (RES). Er ligt namelijk een eerste conceptplan. En ondanks dat ons fysieke energieloket er nog even niet komt, kan iedereen met vragen over het verduurzamen van een eigen huis gewoon telefonisch advies krijgen. Verder maakt u kennis met Vitaal West Maas en Waal: een gebiedscoöperatie voor opwekking van hernieuwbare energie. We wensen u veel leesplezier maar bovenal veel gezondheid! 

Concept Regionale Energiestrategie (RES) binnenkort naar raad

Gemeente West Maas en Waal is volop bezig met de energietransitie. Samen met de gemeenten uit de Regio Rivierenland werken we aan een Regionale Energiestrategie. We zijn weer een stap verder. Op 31 maart is de Regionale Energiestrategie (RES) in concept voorgelegd aan de colleges van de regiogemeenten. In mei volgt besluitvorming in de gemeenteraden. 
Lees het hele artikel

Verzilver uw dak met zonnepanelen

Bent u ondernemer en heeft u een bedrijfspand met een dak van minstens 1.000 vierkante meter? Met de campagne ‘Verzilver uw dak’ ondersteunt de provincie ondernemers bij de eerste stappen om zonnepanelen op dak te krijgen. Met een persoonlijke dakscan krijgt u inzicht hoeveel panelen er op uw dak passen en welke mogelijkheden er voor u zijn. Inmiddels maakten al 5 ondernemers uit West Maas en Waal gebruik van deze gratis dakscan. Volgt u ook?
Lees het hele artikel

Inspiratieavond: een duurzame toekomst voor West Maas en Waal 

Op 30 januari vond de 6de editie van de Dag van de Toekomst plaats. Zo’n 100 bewoners, ondernemers en organisaties luisterden naar interessante sprekers en deelden ideeën die de leefbaarheid van onze dorpen verbeteren. Een korte terugblik van de sessie duurzaamheid.
Lees het hele artikel

Energieloket: voor al uw vragen over duurzaam wonen

Goed nieuws: er komt een energieloket in het gemeentehuis! Zo kunnen inwoners straks nog gemakkelijker persoonlijk advies krijgen. U begrijpt dat het loket nu niet open is. Maar uiteraard kunt u wel telefonische advies krijgen. 
Dus heeft plannen om uw woning te verduurzamen maar u heeft geen idee hoe? Wilt u weten hoe u thuis energie en geld kunt besparen? Of wilt u weten welke subsidies er zijn?
 
Het Energieloket staat voor u klaar! 

Boeren richten energiecoöperatie op: vitaal West Maas en Waal

Bestuurders van ZLTO Maas en Waal hebben twee gebiedscoöperaties opgericht: Vitaal Druten en Vitaal West Maas en Waal voor de opwekking van duurzame energie. Ze stellen zich graag aan u voor! 
Lees het hele artikel

Terugblik avond van het buitengebied

Wij bereiden ons voor op de Omgevingswet. Daarvoor stelt de gemeenteraad een omgevingsvisie vast: een strategische visie voor de lange termijn. We zijn nu bezig met een omgevingsvisie voor het buitengebied. Daarvoor organiseerden we een inspiratieavond voor iedereen die woont, werkt of recreëert in het buitengebied. Zes sprekers vertelden over zes verschillende thema’s verhalen over de toekomst van het buitengebied. Na ieder verhaal gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek. Een terugblik van het thema duurzaamheid.
Lees het hele artikel
Twitter gemeente West Maas en Waal
Facebook gemeente West Maas en Waal
Website gemeente West Maas en Waal
YouTube gemeente West Maas en Waal
Copyright © 2020 gemeente West Maas en Waal, All rights reserved.


Wil je de instellingen veranderen?
Je kunt je voorkeuren bijwerken of je afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp