Copy
Lees deze mail in uw browser
Nieuwsbrief Duurzaamheid

Uitnodiging online bijeenkomst over grootschalige energie-opwek
 

Doet u mee met de online bijeenkomst over de Regionale Energie Strategie op maandag 18 mei? U bent van harte welkom!

Gemeente West Maas en Waal is volop bezig met de energietransitie. Binnen de Regio Rivierenland maken we daarvoor een Regionale Energie Strategie (RES). Daarin staat hoe we in de regio duurzame energie gaan opwekken. Samen met lokale, regionale en landelijke partners werken we zo aan 55% verlaging van CO2-uitstoot in 2030. Iedere gemeente in Nederland bekijkt wat ze daaraan kan bijdragen, dus ook onze gemeente. Er was een bijeenkomst gepland over de RES. Vanwege de coronacrisis gaat deze bijeenkomst niet door. Daarom nodigen wij u van harte uit voor een tussentijdse online-bijeenkomst. 

U bent 18 mei van harte welkom bij de online bijeenkomst

In deze bijeenkomst praten we u graag bij over de Concept RES en over de zaken die we moeten uitzoeken.  Voor de bijeenkomst ontvangt u het programma en aanmeldinstructies voor de online bijeenkomst. U kunt nu al de Concept RES bekijken via www.resrivierenland.nl/bibliotheek
 

Samen onderzoeken we de mogelijkheden

Hoe kan gemeente West Maas en Waal bijdragen aan de 55% reductie van CO2-uitstoot in 2030? Hoe gaan we duurzame energie opwekken? Wat zijn de meest geschikte plaatsen voor zonnepanelen en windmolens? Hoe houden we rekening met de omgeving, bijvoorbeeld met agrarische grond, het landschap en netinfrastructuur? 

Deze vragen hebben we onderzocht tijdens de twee ruimte-ateliers in 2019. De resultaten uit deze ruimte-ateliers, gesprekken met experts en regionale raadsbijeenkomsten hebben geleid tot drie denkrichtingen voor wind en ontwerpprincipes voor zon. Alle opbrengsten komen samen in de Concept RES die we op 1 juni gaan inleveren. 

We gaan samen verder werken aan RES 1.0. Hopelijk kunnen wij u in het najaar weer ontmoeten bij fysieke bijeenkomsten.
 

Heeft u vragen?

Neemt u dan contact op met Simone van Santen de Hoog via energie@westmaasenwaal.nl 
 
Graag tot dan! 
Met vriendelijke groet,
 
A.H.M. (Ton) de Vree, wethouder duurzaamheid 
Twitter gemeente West Maas en Waal
Facebook gemeente West Maas en Waal
Website gemeente West Maas en Waal
YouTube gemeente West Maas en Waal
Copyright © 2020 gemeente West Maas en Waal, All rights reserved.


Wil je de instellingen veranderen?
Je kunt je voorkeuren bijwerken of je afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp