Copy
Lees deze mail in uw browser
Nieuwsbrief voor Ondernemers

Nieuws uit de gemeente

Ondernemers tevreden over hun vestigingslocatie

De resultaten van de ondernemersenquête zijn positief! Ondernemers in West Maas en Waal geven gemiddeld een 7.4 aan hun vestigingslocatie. Ook zijn ze tevreden over de uitstraling van het eigen pand. Ondernemers verwachten groei, zowel in omzet en activiteiten als in fysieke ruimte. De lokale binding is groot.
Lees het hele artikel

Heeft u al zonnepanelen op uw bedrijfsdak?

Heeft u een bedrijfspand met een ‘leeg’ dak van minstens 1.000 vierkante meter? Check dan eens de campagne ‘Verzilver uw dak’.
Lees het hele artikel

Het eerste huisje staat: er komt glasvezel!

Begin januari zijn er POP-stations geplaatst in Altforst en Dreumel. Hiermee is er een start gemaakt met de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van onze gemeente. Digitale Stad start binnenkort met de aanleg van het netwerk. 
Lees het hele artikel

Subsidienieuws

Nieuw thema Platform Recreatie en Toerisme (PRET)

Kansrijke initiatieven, die een economische impuls geven aan het gekozen thema en toegevoegde waarde hebben, kunnen in aanmerking komen voor een financiële bijdrage van de gemeente.
In samenwerking met ondernemers uit de recreatieve sector heeft de gemeente een stimuleringsfonds opgericht, het PRET-fonds. Dit fonds verstrekt eenmalige stimuleringsbijdragen aan initiatiefnemers. Zij komen in aanmerking voor een bijdrage wanneer zij een kansrijk initiatief ontwikkelen op het gebied van recreatie en toerisme, dat tot een (economische) impuls kan leiden. 
Jaarlijks wordt er een nieuw thema gekozen waar de aanvragen raakvlakken mee moeten hebben.
Het thema voor 2020 is ‘het versterken van bestaand- en nieuw toeristisch, recreatief aanbod’.
Meer informatie leest u op de pagina www.westmaasenwaal.nl/platformret.

Leren en ontwikkelen in mkb

Het kabinet wil werkgevers en werkenden helpen om tijd en geld te investeren in leren en ontwikkelen op de werkvloer. Als mkb’er kunt daarom binnenkort een subsidie aanvragen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Lees het hele artikel 

De groeiversneller Recreatie & Toerisme

Bent u ondernemer binnen de recreatieve of toeristische branche en wilt u vernieuwen? De Groeiversneller kan u mogelijk ondersteunen met kennis, netwerk en geld. Dit is bedoeld voor de kleine en middelgrote recreatieve of toeristische ondernemers.
Lees het hele artikel
 

Wist u dat

  • Er een vervolg komt op de profilering van het Land van Maas en Waal. Binnenkort informeren wij u over de vervolgstappen. 
  • Wij het centrum van Beneden-Leeuwen de komende jaren aantrekkelijker en leefbaarder willen maken? Meer informatie over het project ‘Levendig Leeuwen’ leest u op onze website.
  • Ondernemersvereniging Verrassend Leeuwen en Stichting Ondernemersfonds Beneden-Leeuwen (SOBL) zich gecommitteerd hebben aan het traject De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) om een toekomstbestendig centrum te worden.
  • De aanmelding voor de opening van het toeristisch seizoen 2020 nog open staat? Dit jaar organiseert RBT Rivierenland de opening op vrijdag 13 maart 2020 bij de Tuinen van Appeltern. 
  • Wethouder Sander Bos en bedrijfscontactfunctionaris Jaimy Hattu regelmatig op bedrijfsbezoek gaan bij ondernemers in onze gemeente? Heeft u belangstelling voor een bezoek aan uw bedrijf? Neem dan contact op met Jaimy Hattu via jhattu@westmaasenwaal.nl of 0487 599 549.
Twitter gemeente West Maas en Waal
Facebook gemeente West Maas en Waal
Website gemeente West Maas en Waal
YouTube gemeente West Maas en Waal
Copyright © 2020 gemeente West Maas en Waal, All rights reserved.


Wil je de instellingen veranderen?
Je kunt je voorkeuren bijwerken of je afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp