Copy
Lees deze mail in uw browser
Nieuwsbrief voor Ondernemers

Nieuws uit de gemeente

Maak kennis met de nieuwe wethouder René Cruijsen

Beste ondernemers,
Sinds kort ben ik wethouder ruimtelijke ordening, economie, recreatie en mobiliteit. Na jarenlang raadslid te zijn, mag ik nu deze functie vervullen. Een mooie uitdaging! Het is een vreemde tijd om te beginnen, zo in de coronacrisis. U maakt een hoop narigheid mee. Ik vind het belangrijk om te weten wat er speelt. En te doen wat binnen onze mogelijkheid ligt om te ondersteunen.

Ik stel mij graag aan u voor,
lees het hele artikel

Promotie Land van Maas en Waal

Om inwoners en toeristen te trekken naar ons mooie Land van Maas en Waal, zijn we in samenwerking met de ondernemers en RBT Rivierenland gestart om het Land van Maas en Waal te promoten. Wat hebben we gedaan?

Lees het hele artikel

COVID-19 update

Gelukkig worden de corona-maatregelen steeds soepeler en kunnen ondernemers weer aan de slag. Al is het vaak nog niet op het oude niveau. Veel ondernemers ervaren nog dagelijks de gevolgen van de coronacrisis. Op onze website vindt u actuele informatie en linkjes naar websites voor financiële regelingen. Op de regionale website van Fruitdelta vindt u naast de maatregelen, inspiratieverhalen uit de regio.

Lees het hele artikel

Notitie Bedrijventerreinen

In de afgelopen jaren vlogen de bedrijfskavels in onze gemeente als warme broodjes over de toonbank. Aantrekkende economie en het uitrollen van de rode loper waren de oorzaak dat ondernemers weer wilden investeren. Alle kavels op het bedrijventerreinen Kapelstraat in Maasbommel en Lageweg in Dreumel zijn verkocht. Op het bedrijventerrein Veesteeg Oost in Boven-Leeuwen zijn nog 4 kavels beschikbaar (1,1 ha), waarvan 2 kavels onder optie.

Lees het hele artikel

Winst halen uit uw bedrijfsdak? Verzilver ‘m!

Heeft u een ‘leeg’ dak van minstens 500 m2? Verzilver uw dak dan met zonnepanelen. Meer informatie? Volg het gratis webinar op donderdag 16 juli om 15.00 uur over zonnepanelen op bedrijfsdaken. U kunt zich online aanmelden voor de webinar.  Gratis webinar met informatie over:
  • waarom een zonnedak goed is voor uw bedrijf
  • waarom het zinvol is juist in deze tijd hiermee aan de slag te gaan
  • hoe het Gelderse traject ‘Verzilver uw dak met zonnepanelen’ u hierbij ondersteunt
  • hoe het produceren van zonnestroom wordt gesubsidieerd via de SDE++ subsidie

Subsidienieuws

Nieuw thema Platform Recreatie en Toerisme (PRET)

Heeft u een kansrijke initiatief op het gebied van recreatie en toerisme dat een economische impuls geeft? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente.
 
In samenwerking met ondernemers uit de recreatieve sector heeft de gemeente een stimuleringsfonds opgericht, het PRET-fonds. Dit fonds verstrekt eenmalige stimuleringsbijdragen aan initiatiefnemers. Zij komen in aanmerking voor een bijdrage wanneer zij een kansrijk initiatief ontwikkelen op het gebied van recreatie en toerisme, dat tot een (economische) impuls kan leiden.
 
Jaarlijks is er een nieuw thema waar de aanvragen raakvlakken mee moeten hebben. Het thema voor 2020 is ‘het versterken van bestaand- en nieuw toeristisch, recreatief aanbod’. Meer informatie leest u op onze website 

Regionaal Investeringsfonds van FruitDelta Rivierenland

Dit jaar kunnen ondernemers en ondernemende inwoners tot 1 oktober hun innovatieve plannen voor Rivierenland indienen bij het Regionaal Investeringsfonds van FruitDelta Rivierenland. Anders dan voorgaande jaren, is er in 2020 één ronde om een plan in te dienen. Daarmee wil het fonds ondernemers meer tijd en ruimte geven om een aanvraag voor te bereiden. Tot nu toe zijn 12 aanvragen ingediend bij het fonds. Er is nog ruimte! Indienen van de plannen kan tot 1 oktober via het digitale loket van het RIF.

Wist u dat

Wethouder René Cruijsen en bedrijfscontactfunctionaris Jaimy Hattu binnenkort op bedrijfsbezoek gaan bij ondernemers in onze gemeente? Heeft u belangstelling voor een bezoek aan uw bedrijf? Neem dan contact op met Jaimy Hattu via jhattu@westmaasenwaal.nl of 0487 599 549.
Twitter gemeente West Maas en Waal
Facebook gemeente West Maas en Waal
Instagram gemeente West Maas en Waal
Website gemeente West Maas en Waal
YouTube gemeente West Maas en Waal
Copyright © 2020 gemeente West Maas en Waal, All rights reserved.


Wil je de instellingen veranderen?
Je kunt je voorkeuren bijwerken of je afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp