Copy
Niet goed leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief in een browser
In mei leggen alle vogeltjes een ei, hopelijk ook ons valkenkoppel! Weet u nog dat we vorig jaar een valkenkast op ons land hebben laten plaatsen? Dit jaar wordt de kast voor het eerst bewoond door een gezellig setje valken. Ze vliegen af en aan en wij hopen natuurlijk op gezinsuitbreiding!

Verder was het een beetje een rare lente tot nu toe. Het was koud, toen werd het bijna zomers en nu zijn we weer terug bij koud en nat. Toch groeit alles lekker en hebben we binnenkort alweer de eerste courgettes en komkommers van eigen teelt.
 

Aardappels zijn op, nieuwe groeien lekker!


We zijn inmiddels gestopt met het leveren van aardappels en wachten nu op de nieuwe oogst. Omdat niet iedereen het ras Connect even lekker vond zijn we toch weer terug gegaan naar onze oude rode aardappel, de Raja. Deze is semi-bloemig en lekker romig van smaak. We hopen dat de nieuwe piepers eind juni oogstbaar zijn.

 

Open dag

Ieder jaar kondigen wij rond deze tijd met enige tamtam onze open dag aan, een dag die wij altijd ontzettend gezellig vinden. Maar dit jaar kregen we een nieuw idee! Wat als we de open dag eens op een ander moment doen, om u ook weer een ander beeld te geven van het land tijdens de seizoenen?
Daarom hebben we besloten de open dag dit jaar in september te houden. Het land staat dan helemaal vol met weer allemaal andere groentes, waaronder pompoenen, knolselderij en bietjes. Het is een prachtige tijd waar we alles voor de winter oogsten en het leek ons ontzettend leuk om ook dat eens met u te delen.

 

Rabarber


Dat betekent ook dat we dit jaar even geen rabarberwedstrijd hebben. Had u uw lekkerste rabarberrecept al paraat staan voor de grote strijd der titanen? Wij vergaapten ons al even op Pinterest aan een paar geweldige ideëen met rabarber:
 

Rabarber yoghurt-ijsjes

Wauw hoe mooi! Even simpele compote maken, samen met wat zoete yoghurt in een ijsvorm en hop, klaar is je mooie gezonde ijsje!

http://theviewfromgreatisland.com/rhubarb-and-greek-yogurt-popsicles/
 


Tarte Tatin met rabarber, biet en geitenkaas.

Mmm, ook van deze foto kregen we acuut honger!

http://www.yellowlemontreeblog.com/recept-rabarber-bieten-tarte-tatin-geitenkaas/Rabarber/ kokoscake

Hee, deze combinatie hoor je niet vaak maar leek ons gelijk lekker!

http://simoneskitchen.nl/making-een-kookboek-en-rabarber-kokoscake/
 


Palmkool

Vorig jaar hebben we een jaartje over geslagen, maar dit jaar hebben we hem weer; De Cavolo Nero, oftewel Palmkool.  Deze prachtige koolsoort dankt zijn Nederlandse naam aan de grappige manier waarop hij als een piepklein palmboompje groeit. Zijn Italiaanse naam, zwarte kool dankt hij aan zijn diep donkere kleur blad.
Palmkool is familie van de boerenkool, maar nog rijker aan smaak. Probeer dit heerlijke Italiaanse gerechtje eens waar de donkere smaken van de Palmkool helemaal tot hun recht komen.


Pasta met cavalo nero, kikkererwten, pecorino en citroen

1 bos cavalo nero
1 citroenen: geraspte schil en het sap van een halve citroen
100 gram kikkererwten uit blik
75 gram Pecorino
250 gram tagliolini of tagliatelle
flinke scheut olijfolie
peper en zout

Bereiding:
Kook de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing en giet deze af. Rasp ondertussen de schil van twee citroenen en pers een halve citroen uit. Ontdoe de cavalo nero van de dikke bladnerven en hak ze daarna fijn. Verwarm de olijfolie in een pan en roerbak de cavalo nero op matig vuur terwijl je blijft roeren. Roer vervolgens de pasta door de cavalo nero, tezamen met de kikkererwten, geraspte citroenschil, het citroensap en de helft van de pecorino. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de rest van de kaas. Eet smakelijk!
 
Copyright © 2016 Biologische Tuinderij De Lijsterbes, Alle rechten voorbehouden.


Biologische tuinderij de Lijsterbes
Koningsholster 60
6573 VV Beek-Ubbergen.
tel: 024-3224482 ( voicemail )
NL56TRIO0197805892
info@tuinderijdelijsterbes.nl
www.tuinderijdelijsterbes.nl

Afmelden voor de nieuwsbrief    Gegevens aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp