Copy
Niet goed leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief in een browser

 

Schorseneer.

Deze week krijgt u van ons schorseneer in het pakket. Deze lange modderige stengels zien er niet uit alsof er iets lekkers van te maken is, maar niks is minder waar. Schorseneren zijn nog altijd een redelijk goed bewaard geheim. Ze smaken namelijk heerlijk, zacht en romig als asperges.
Het schillen is even een werkje en zo komen ze aan hun ouderwetse bijnaam 'keukenmeidenverdriet'. Als u ze zo schilt worden ze nogal plakkerig en dat is een beetje vervelend. Het sap geeft ook wat bruine vlekken af. Maar als u de kraan zachtjes aanzet en in de straal, of ze in een bak met water schilt, heeft u nergens last van. U kunt ook plastic handschoenen gebruiken. Doe ze na het schillen in een pan met een scheutje azijn en ze blijven prachtig wit. De kooktijd is ongeveer 15 minuten.
Zoals iedere zelfrespecterende groente heeft ook de schorseneer tegenwoordig zijn eigen website. En niet eens een slechte! Wij verheugen ons al op de tagliatelli met schorseneren, maar twijfelen of we toch de risotto eerst gaan proberen.

www.schorseneren.nl

Smakelijk eten!

 
Copyright © 2016 Biologische Tuinderij De Lijsterbes, Alle rechten voorbehouden.


Biologische tuinderij de Lijsterbes
Koningsholster 60
6573 VV Beek-Ubbergen.
tel: 024-3224482 ( voicemail )
NL56TRIO0197805892
info@tuinderijdelijsterbes.nl
www.tuinderijdelijsterbes.nl

Afmelden voor de nieuwsbrief    Gegevens aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp