Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 30 augustus 2019

AEX in stabielere fase?

Vandaag

Een hectische maand augustus kan vandaag worden afgesloten met een teken van stabielere fase wanneer de graadmeter van Amsterdam boven de 555 punten weet te sluiten. De tweede "gap" in de grafiek die op 3 augustus is ontstaan zou daarmee gedicht zijn nadat gisteren al de weerstand op 550 punten werd doorbroken. Het is zeker nog te vroeg om de vlag weer uit te hangen en mogelijk dat er sprake is van een overgangsfase naar een zijwaarts patroon.
Wall Street omarmde het officiële gebaar van China om weer serieus te gaan praten en sloot overtuigend hoger met 1,25% winst voor de Dow met de S&P500 terwijl de Nasdaq bijna 1,5% hoger kon sluiten. Azië reageert ook positief met nog slechts 0,4% winst in China, Hong Kong noteert 0,7% hoger en in Japan staat de Niikei op een winst van 1,2%. De Crude Oil Future noteert USD 56,51 bij een EUR/USD op 1,10496.

Vanmorgen werd uit Japan al bekend dat de industriële productie in Japan in juli weer met 1,3% op maandbasis is gestegen tot 0,7% op jaarbasis terwijl de detailhandelsverkopen in diezelfde maand zijn gedaald tot -2% op jaarbasis. Cijfers over de detailhandelsverkopen (juli) zijn er om 08.00 uur van Duitsland en om 09.00 uur van Spanje. Inflatiecijfers (augustus) zijn er om 08.45 uur van Frankrijk en om 11.00 uur van de Eurozone en de focus ligt vanmiddag bij de VS wanneer om 14.30 uur de persoonlijke inkomens over juli bekend worden gemaakt. Verder nog om 15.45 uur de bedrijvigheid (augustus) in Chicago en om 16.00 uur het consumentenvertrouwen (augustus) volgens de Universiteit van Michigan.  Bedrijfscijfers zijn er nog van Beter Bed en Eurocommercial.


De standen van de futures duiden op een licht hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Negatief.
 
Met een stijging van 1.1% werd donderdag een slotkoers van EUR 554.3 bereikt. In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 1.4% gestegen. de huidige negatieve trend werd mede geïnitieerd door de duidelijke uitbraak onder EUR 539.6, het 50 daags dieptepunt, begin augustus 2019. Er is sprake van een opwaartse correctie na de vorming van een gelijke koersbodem. Een gelijke koerstop op EUR 548.9 is noodzakelijk om de huidige trend in stand te houden. Mogelijk gaat deze situatie over in een continuatiepatroon. Het niveau wordt momenteel getest en is reeds doorbroken, maar nog niet overtuigend genoeg. Positief signaal is het 10 daags hoogtepunt dat is bereikt. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, MA50 daalt) maar met een positief momentum (MACD boven signaallijn, signaallijn Stochastics stijgt). Dit geeft aan dat er sprake is van een opwaartse correctie in de dalende trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 29 augustus 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 541 (ISIN: DE000KA1TQ02).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 560,24  (ISIN: DE000KA1TFG9).
 
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp