Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 21 mei 2019

Opluchting na uitstel aanpak Huawei!

Vandaag

Maandagavond kwam het besluit uit de VS dat de restricties tegen het Chinese Huawei met drie maanden worden uitgesteld. Mogelijk zijn de Amerikanen toch geschrokken van de impact van de maatregelen en is het ook bijzonder ingewikkeld om helder te krijgen om welke zaken het allemaal gaat. Huawei blijkt namelijk veel dieper geworteld in de samenleving dan aanvankelijk was voorzien en daarmee lijkt ook deze actie van Trump weer impulsief te zijn genomen. De AEX opende licht hoger op 553,42 punten en kon, na een eerste aarzeling tot 551,58, verder doorstijgen tot 555,44 punten. Herstel vond plaats over een breed front echter er blijft nog veel twijfel over het vervolg want er is alleen gesproken over uitstel en de Amerikanen komen woensdag nog met een lijst met bedrijven waarvoor dit uitstel van toepassing is. Het macro-economisch nieuws bleef verder beperkt tot een lichte verbetering van het consumentenvertrouwen binnen de Eurozone waarvan het voorlopig cijfer van mei uitkwam op -6,5 versus -7,3 over april. De bestaande woningverkopen in de VS namen in april met 0,4% op maandbasis af en de Oeso kwam met een economische update waarin het aangeeft dat de mondiale groeiverwachting, vanwege de handelsperikelen, licht naar beneden worden bijgesteld. Wall Street stevende af op een hogere opening die wel met enige aarzeling gepaard ging. Hierdoor bleef de winst van de AEX beperkt tot 0,32% op een slotstand van 553,14 punten. De DAX herstelde 0,85% en de Euro STOXX50 steeg 0,5%. Crude Oil bleef redelijk vlak en noteert USD 63,18 bij een EUR/USD op 1,11621. Nabeurs werd nog bekend dat premier May de kans voor een tweede referendum over de Brexit niet langer zal uitsluiten.

ArcelorMittal kon eindelijk herstellen en was met 3,65% winst de grootste stijger binnen de AEX waar Galapagos 2,75% kon stijgen en Adyen 2,6%. Bij de AMX ging de dagwinst naar WDP dat bijna 3,7% in waarde steeg. OCI herstelde 3,1% en BAM 2,4%.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel Ahold Delhaize dat 1,75% moest inleveren. DSM zakte 0,6% en Philips 0,4%. Basic-Fit was met 3,36% verlies de grootste daler binnen de AMX. Air France-KLM verloor 1,74% en SBM Offshore 0,9%.

Morgen zijn er eerst cijfers over de export (april) van Japan en van Nederland de investeringen over maart. Uit Engeland komen inflatiecijfers en de producentenprijzen over april en uit de VS de wekelijkse olievoorraden en later op de avond de notulen van de Fed.  

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp