Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 8 juli 2019

Rente als kompas!

Vandaag

Het sentiment op de beurzen wordt al tijden bepaald door de ontwikkeling van de rente waarbij de druk vooral licht op de schouders van de Fed. Na een zwak ADP-banenrapport van de VS afgelopen woensdag kwam afgelopen vrijdag juist een bijzonder sterk officieel banenrapport waardoor de kans op een snelle reactie van de Fed vertraagd kan worden. Aanstaande woensdag zal Fed-voorzitter Powell een verklaring afleggen voor het Huis van Afgevaardigden en beleggers hopen dan op meer duidelijkheid over het beleid van de centrale bank. 
Wall Street kon afgelopen vrijdag een groot deel van de eerdere verliezen wegpoetsen en sloot vervolgens licht lager met bijna 0,2% verlies voor de Dow met de S&P500 terwijl de Nasdaq 0,1% moest inleveren. In Azië lopen de verliezen inmiddels verder op met China dat 2,5% lager staat, Hong Kong laat een verlies zien van 1,8% en in Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting ruim 1% lager. De Crude Oil Future noteert USD 57,48 bij een EUR/USD op 1,12295.

De agenda met macro-economisch nieuws is slecht gevuld met vanmorgen al het bericht dat de machine-orders in Japan weer een flinke daling laten zien. In mei was er op maandbasis sprake van een daling van 6% na een stijging van 4,3% in april. Om 08.00 uur volgen uit Duitsland alleen nog industriële productie en de handelsbalans over de maand mei. Verder kijken beleggers natuurlijk uit naar het nieuwe cijferseizoen dat vanaf volgende week ook weer zal starten. Na Samsung was er vanmorgen van eigen bodem een winstwaarschuwing van BAM en werd van de Deutsche Bank bekend dat er tot 2022 ruim 18.000 banen moeten verdwijnen. 

De standen van de futures duiden op een licht lagere opening van de AEX!

De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Met een daling van 0.5% werd vrijdag een slotkoers van EUR 570.5 bereikt, de eerste daling sinds 5 handelsdagen. De trend werd positief nadat o.a. het VG 40 op EUR 561.5 medio juni 2019 opwaarts werd doorbroken. Een overtuigende doorbraak van de koerstop op EUR 571.6 die momenteel wordt getest, wordt verwacht. Dit zou direct een sterke bevestiging zijn van de opwaartse trend. Positief signaal, de Stochastics staat hoog met een stand van 86. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 5 juli 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,09 (ISIN: DE000KA1S5L8).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 579,89 (ISIN: DE000CY51SK5).
 
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp